به جای هیبریدی سازی، حمل و نقل عمومی را توسعه دهید

پرشین خودرو: برای اینکه بتوانیم از تکنولوژی روز بهره برده و آلایندگی را کم کنیم، باید حمل و نقل عمومی را با تمرکز بر اتوبوس های برقی توسعه داده و تکنولوژی روز را به این بخش وارد کنیم.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، رشد و تغییر صنعت خودروسازی هر سال بیشتر از سال قبل می شود و صنعت خودرو ایران به دلایل مختلفی از جمله سوء مدیریت و تحریم های بین المللی از این رشد و توسعه عقب مانده و برای رساندن خود به سطح کشورهای صاحب برند، زمان و هزینه طولانی باید صرف کند.

در این میان برخی از اقتصاددانان و کارشناسان بر این باور هستند که صنعت خودرو نیاز به پوست اندازی داشته و نباید راه نیم قرن اخیر خود را ادامه دهد یعنی باید یک میان بر برای دستیابی به سطح اول جهان زده و به جای هزینه وقت و سرمایه در راه موتورهای درون سوز، به سراغ هیبریدی ها و برقی ها برود.

از منظر دیگر افرادی نیز وجود دارند که بنا به دلایلی از جمله سرمایه گذاری بالا که نیاز اولیه ورود فناوری به کشور است، سعی می کنند برای ترسیم نقشه راه صنعت خودرو در مسیر فعلی خود فعالیت کنند.



هیبریدی سازی، حمل و نقل عمومی، صنعت خودروسازی

 

امیرحسین کاکائی از مدرسان دانشگاه و از کارشناسان قدیمی و خبره صنعت خودرو یکی از مخالفان 100 درصد میان بر زدن و خالی کردن صحنه تولید خودرو با موتورهای درون سوز است.

وی در گفت وگو با خبرنگار پرشین خودرو، با تاکید دوباره بر اشتباه بودن ورود صنعت خودرو به حوزه خودروهای برقی و هیبردی گفت: در زمان حال و با شرایط فعلی اقتصاد، در جامعه ای که بخش عظیمی از مردم برای خرید خودروهای لوکس و با فناوری های نوین سرمایه ای ندارند، ورود به تولید خودروهای هیبریدی و برقی کاملا اشتباه است.

کاکائی ادامه داد: یک زمانی هست که ما مردمان میلیاردری هستیم و برایمان مهم نیست که چند صد میلیون تومان نیز هزینه خرید خودروهای برقی کنیم؛ در این زمان بنده کاملا موافق سرمایه گذاری برای خودروهای شخصی با فناوری روز هستم اما در شرایط اقتصادی فعلی که هم صنعت مشکل دارد و هم حواشی آن؛ این تغییر دیدگاه غلط است.

وی افزود: ما در کشور بر روی یکسری از فناوری ها سرمایه گذاری کرده ایم و اتفاقا دارای مزیت نسبی نیز هستیم پس نباید این فناوری ها را به یکباره به فراموشی سپرد زیرا با آنها می توانیم جهش های خوبی در صنعت خودرو داشته باشیم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در همین زمان سرمایه گذاری های سنگینی برای تولید موتورهای درون سوز پیشرفته شده و ما باید بر روی این نسل از موتورها متمرکز شده و در کنار سایر فناوری های صنعتی این بخش را نیز توسعه دهیم.

استفاده از فناوری های جدید برای توسعه حمل و نقل عمومی
کاکائی در خصوص به کارگیری خودروهای هیبریدی و برقی به منظور کاهش آلودگی هوا نیز گفت: به نظر من در این مورد حمل و نقل عمومی مغفول مانده است و می توانیم استفاده از خودروهای جدید را در این بخش آغاز کنیم تا هم به رفت و آمد شهری کمک کند و هم میزان تولید مواد سمی در کشور به خاطر مصرف بالای بنزین را کاهش دهد.

وی افزود: در 12 سال اخیر به دلایل سیاسی و البته کسری بودجه بر روی حوزه حمل و نقل شهری سرمایه گذاری مناسبی نشده و تمام توجه بر روی خودروهای سواری متمرکز شده است که این مسئله موجب ایجاد مشکل در شهرهای بزرگ از جمله پایتخت شده و می شود.

این کارشناس صنعت خودرو با انتقاد از کاهش سرمایه گذاری در حمل و نقل عمومی کشور گفت: قطارهای شهری و حومه به فراموشی سپرده شده است و از سرمایه گذاری جدید در مترو نیز خبری نیست اما؛ اگر بنده تصمیم گیرنده بوده و سرمایه در اختیار داشتم بی شک اولویت هزینه کرد را برای حمل و نقل عمومی قرار می دادم.

وی تصریح کرد: در بخش حمل و نقل جاده ای نیز مشکل بسیاری داریم و اساسا سرمایه گذاری برای این بخش نکرده ایم. به همین دلیل در بخش خودروهای سنگین به شدت وابسته به خارج از کشور هستیم.
 

اتوبوس برقی

 

اتوبوس ها را برقی کنید
این استاد دانشگاه در خصوص استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی در حمل و نقل عمومی گفت: به جای تمرکز بر تولید خودروهای برقی شخصی، باید از این فناوری و امکان برای تولید اتوبوس های برقی استفاده کرد و این کار تنها با هزینه دولتی امکان پذیر است.

وی اظهار داشت: چنانچه قرار است موتور جدید از خارج وارد کنیم؛ بهتر است این هزینه را برای واردات اتوبوس های برقی انجام داده و به جای دریافت هزینه واردات موتورهای جدید از جیب مردم، برای تولید خودروهای شخصی این هزینه را از جیب دولت برای تکمیل حمل و نقل عمومی پاک انجام دهیم.

کد خبر 96093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha