پرشین خودرو: در حالی كه كشورهای غربی طی هفتههای اخیر تحریمهای خود را علیه ایران با هدف محدودسازی روابط اقتصادی كشورمان با سایر كشورها تشدید كردهاند، آمار نشان میدهد كه هماكنون 17 شركت خارجی در ایران در حال فعالیت هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، آخرین آمار منتشر شده نشان میدهد كه هماكنون شركتهای خودروسازی پژو، رنو، بنز، نیسان، هیوندای موتور، لیفان، سوزوكی، مزدا، فیات، ایسوزو، هافی موتور، CNHTC، مان، اسكانیا، ولوو و كاماز محصولاتشان را در ایران از طریق شركایشان تولید میكنند.
شركت پژو فرانسه به عنوان بزرگترین خودروساز خارجی فعال در ایران در 10 ماهه امسال بیش از 397 هزار دستگاه از انواع محصولاتش را در ایران از طریق شریكش، ایران خودرو تولید كرد.
تولید دیگر خودروسازی فرانسوی یعنی شركت رنو نیز در ایران در همین مدت به بیش از 135 هزار دستگاه رسید. رنو هماكنون با ایرانخودرو و پارسخودرو به صورت مشترك خودرو تندر 90 را تولید میكند.
شركت بنز نیز كه پیشتر از توقف همكاریهایش با ایران خبر داده بود، در 10 ماهه امسال نزدیك به چهار هزار دستگاه كامیون در ایران تولید كرد. بنز نیز با شركت ایران خودرو و واحد تابعهاش یعنی ایران خودرو دیزل همكاری میكند.
اما شركت نیسان ژاپن به عنوان شریك پارس خودرو در 10 ماهه امسال بیش از سه هزار و 500 دستگاه خودرو سواری در كشور تولید كرد. محصولات تولیدی نیسان در ایران شامل قشقایی، تینا و ماكسیما هستند.
شركت هافی موتور چین نیز با همكاری شركت خودروسازان بم، خودرو لوبو را در ایران تولید میكند. شركت چینی لیفان نیز در ایران از طریق شریكش شركت كرمان موتور در 10 ماهه امسال 441 دستگاه خودرو سواری تولید كرد.
بزرگترین خودروساز كرهجنوبی یعنی هیوندای موتور نیز از طریق شركت خودروسازان راین در 10 ماهه امسال بیش از دو هزار و 100 دستگاه خودرو سواری در ایران تولید كرد. تولید خودروهای تجاری هیوندای در ایران نیز در همین مدت به حدود شش هزار دستگاه رسید. هیوندای در ایران در بخش خودروهای تجاری با شركتهای ایران خودرو دیزل و سپهر خودرو دیزل همكاری میكند.
سوزوكی به عنوان شریك ایران خودرو در 10 ماهه امسال بیش از سه هزار و 800 دستگاه خودرو در ایران تولید كرد و مزدا دیگر خودروساز ژاپنی به عنوان شریك گروه بهمن در همین مدت نزدیك به شش هزار دستگاه از خودروهایش سواریش را در كشورمان تولید كرد. همچنین در 10 ماهه امسال بیش از 12 هزار دستگاه وانت مزدا در كشور تولید شد.
به گزارش ایسنا، شركت ایسوزو موتور ژاپن نیز در 10 ماهه امسال بیش از شش هزار و 200 دستگاه خودرو شامل مینی بوس و كامیون در ایران تولید كرد. كل این میزان تولید مربوط به كامیون بوده كه با همكاری گروه بهمن انجام شده است.
شركتهای مان، اسكانیا، ولوو و كاماز نیز در 10 ماهه امسال به تولید خودروهای خود در ایران ادامه دادند. این شركتها به ترتیب 55، 884، 454 و 651 دستگاه خودروی تجاری در 10 ماهه امسال در ایران تولید كردند.
ضمن اینكه در 10 ماهه سال جاری 250 دستگاه مینی بوس فیات و 886 دستگاه كامیون CNHTC در ایران تولید شد.
كیاموتورز نیز با وجودی كه پیشتر از توقف صادرات خود به ایران خبر داده بود، اما تولید پراید این شركت كه هماكنون درصد بالایی از آن در ایران داخلیسازی میشود، در 10 ماهه امسال در هر دو شركت سایپا و پارس خودرو با افزایش مواجه شد. طی 10 ماهه سال جاری بیش از 530 هزار دستگاه انواع پراید در دو شركت سایپا و پارس خودروی ایران تولید شد. این در حالی است كه گروه خودروسازی سایپا نیز اعلام كرده كه همكاریهای این شركت با شركت كیاموتورز كرهجنوبی بر اساس قرارداد فی مابین ادامه خواهد یافت.
به این ترتیب و با احتساب شركت كیاموتورز میتوان نتیجه گرفت كه در حال حاضر دستكم 17 شركت خودروسازی خارجی هماكنون در ایران در حال فعالیت بوده و تحریمها تاثیر چندانی بر صنعت خودروسازی ایران نگذاشته است. این 17 شركت از كشورهای فرانسه، ژاپن، كرهجنوبی، آلمان، چین، ایتالیا، سوئد و روسیه هستند.
براساس اعلام انجمن جهانی خودروسازان ایران در سال 2010 میلادی با تولید نزدیك به 1.6 میلیون دستگاه خودرو برای دومین سال پیاپی بزرگترین خودروساز خاورمیانه لقب گرفت. ایران در دنیا نیز رتبه سیزده را به خود اختصاص داد.
کد خبر 9833
نظر شما