به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل سنگین که اواخر سال گذشته با ابلاغ رئیس جمهوری استارت آن زده شد حدود 100 تا 120 دستگاه خودرو نوسازی و جایگزین شد که همگی برای تعهدات قبلی شرکتها بود اما در حال حاضر خودرویی برای جایگزینی در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل بار در کشور وجود ندارد و با ادامه این شرایط به هیچ وجه نوسازی در ناوگان سنگین وزن ها ممکن نخواهد بود.
سال گذشته بود که دولت به همراه سازمانهای متولی آمادگی خود را برای آغاز طرح نوسازی خودروهای سنگین اعلام و اواخر سال گذشته با ابلاغ رئیس جمهوری استارت این طرح زده شد. طرحی که بر اساس برنامه ریزی دولت باید ظرف سه سال بیش از 200 هزار خودرو فرسوده سنگین نوسازی و جایگزین شوند حال با گذشت نزدیک به 5 ماه از آغاز این طرح، به نظر می رسد نوسازی ناوگان سنگین از سوی دولت جدی گرفته نشده است البته نباید تاثیر اوضاع نابسامان اقتصادی و از سویی توقف واردات خودرو را در اجرای این طرح 3 ساله منکر شد.
با وجود اینکه سازمان راهداری سال گذشته و در جریان آغاز این طرح اعلام کرد که فاز اول اجرای طرح نوسازی ناوگان خودروهای سنگین تا تیرماه امسال عملیاتی می شود اما با گذر از این تاریخ و ورود به پنجمین ماه سال همچنان خبری از اجرای این برنامه نیست.
همزمان با شرایطی که به نظر می رسد طرح نوسازی ناوگان خودروهای سنگین و کامیون ها با بن بست روبرو شده، دولت اعلام می کند بودجه 10 میلیارد دلاری به این برنامه تخصیص خواهد داد همچنین دولت بر اساس مصوبه ای دیگر اعلام می کند که بنا دارد که طی سال های 97 تا 99 به ترتیب مبالغی در حدود شش، هفت و هشت هزار میلیارد تومان را برای خرید خودروهای تجاری تولید داخل اختصاص دهد که بر اساس آن معادل 30 درصد از قیمت خودروها را به صورت تسهیلات برای مشتریان تامین خواهد شد.
این مصوبات و به نوعی حمایت های دولت از جریان نوسازی ناوگان خودروهای سنگین در حالی مطرح می شود که به گفته یکی از فعالان در حوزه حمل و نقل بار در کشور، خودروسازان با افزایش نجومی قیمت خودروها، عملا مانع از اجرای طرح نوسازی ناوگان فرسوده سنگین شده اند البته موضوع مهم در روند نوسازی سنگین وزن ها صرفا به قیمت در این حوزه مربوط نمی شود و مشکلات ارزی و تحریم های پیش رو و جدی تر از همه ممنوعیت واردات خودرو در یکی دو ماه اخیر بر افزابش موانع و مشکلات اجرای طرح نوسازی در این بخش افزوده است.
نبود خودروی جایگزین چالش جدی طرح نوسازی ناوگان سنگین
در میان مسائل و مشکلات موجود در جریان نوسازی ناوگان خودروهای سنگین به نظر می رسد یکی از گزینه هایی که بیش از همه این روند را کند کرده است نبود خودروی جایگزین است به طوری که به گفته رئیس اتحادیه حمل و نقل بار در کشور، عدم تامین خودرو متقاضیان طرح، نوسازی ناوگان خودروهای سنگین را مدتهاست با چالش جدی روبرو کرده است.
اقدام خودروسازان تجاری در ارائه قیمت های نجومی خودروها در بازار
محمد خان بلوکی رئیس اتحادیه حمل و نقل بار در کشور در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو با اشاره به مشکلات موجود در روند نوسازی ناوگان خودروهای سنگین اظهار داشت: در حال حاضر خودرویی برای جایگزینی در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل بار در کشور وجود ندارد و با این شرایط به هیچ وجه نوسازی در ناوگان حمل و نقل بار ممکن نیست.
وی با انتقاد از اقدام خودروسازان در ارائه قیمت های نجومی برای خودروها در بازار ، تصریح کرد : با وجود شرایط کنونی تولید، ادامه این طرح دیگر ممکن نیست چرا که خودرویی برای جایگزینی وجود ندارد.
خان بلوکی بیان کرد: در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل سنگین که اواخر سال گذشته با ابلاغ رئیس جمهوری استارت آن زده شد حدود 100 تا 120 دستگاه خودرو نوسازی و جایگزین شد که همگی برای تعهدات قبلی شرکتها بوده است.
رئیس اتحادیه حمل و نقل بار در کشور همچنین به برنامه برخی شرکتها نسبت به تحویل خودروهای جایگزین در دو ماه اخیر اشاره کرد و گفت : شرکتهای خودروسازی که در دو ماه اخیر که اعلام کردند که خودروهایی را به متقاضیان نوسازی تحویل دادند مربوط به تقاضای های جدید برای نوسازی نیست و با وجود اینکه از متقاضیان پول دریافت کردند تاکنون هیچ خودرویی را تحویل ندادند چرا که خودرویی وجود ندارد که بخواهند تحویل دهند.
پیشنهاد شرکتهای خودرویی برای ارائه خودروی جایگزین به متقاضیان نوسازی / هر میزان دولت طرح ارائه کند هیچ فایده ای ندارد
خان بلوکی افزود: چنانچه خودرویی نیز تحویل شده همگی مربوط به ثبت نام های یکی دو سال قبل بوده که تحویل شده است و امروز شرکتها نمی توانند خودرویی را تحویل دهند و همان تعدادی که اردیبهشت ماه تحویل شده بوده و دیگر حتی یک خودرو هم نمی توانند تحویل دهند.
وی همچنین به پیشنهاد شرکتهای خودرویی برای ارائه خودروی جایگزین به متقاضیان نوسازی پرداخت و گفت: به عنوان مثال یکی از شرکت ها 1.5 سال قبل کامیون های اروپایی را پیش فروش کرده و هنوز نتوانسته به متقاضیان تحویل دهد و اعلام کرده برای خریداران این کامیون ها، خودروهای چینی را جایگزین کرده است در حالی که افرادی که 475 میلیون پیش خرید کردند باید با پرداخت حداقل 30 میلیون بیشتر کامیون های دانگ فنگ را به قیمت 440 میلیون تومان تحویل بگیرند.
این مقام مسئول با توجه به طرح اختصاص بودجه 10 میلیارد دلاری برای اجرای طرح نوسازی، خاطرنشان کرد: با شرایطی که بوجود آمده هر میزان دولت طرح ارائه کند هیچ فایده ای ندارد و با اعلام طرح های مختلفی اتفاقی در جریان نوسازی ناوگان خودروهای سنگین رخ نخواهد داد.
نظر شما