پرشین خودرو: یازدهمین نشست صبحانه کاری بازار سرمایه با محوریت صنعت خودرو با حضور فعالان بازار سرمایه و شرکتهای خودرویی حاضر در بورس تهران برگزار شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، جمشید پژویان رئیس شورای ملی رقابت در نشست صبحانه کاری نسبت به طرح حمایت از صنعت خودرو انتقاد کرد و با طرح این سوال که در کجای دنیا یک صنعت همیشه مورد حمایت قرار گرفته است؟ گفت: بیش از 40 سال است که استاد اقتصاد هستم و چنین نظریه ای را در هیچ گوشه ای از نظرات اقتصادی مشاهده نکردم.
وی افزود: در حال حاضر مشکلات اقتصادی زیادی در کشور وجود داشته و تنها مشکل کشور صنعت خودرو نیست ولی باید گفت صنعت خصوصی خودرو از زمانی که به دولت منتقل شد از ریل خارج گردید و دولتی شدن اجازه داد که هزینه های آن به شدت افزایش پیدا کند البته این موضوع به دلیل ناکارآمدی مدیران دولتی نبود.
پژویان خاطرنشان کرد: غیر از اینکه صنعت خودرو از ریل خارج شده و نباید کسی انتظار داشته باشد که یک شبه به ریل برگردد، اگر شورای رقابت بتواند بر مبنای نظریه های اقتصادی و دستورالعمل ها، صنعت خودروسازی را به ریل برگرداند چندین سال زمان می برد که آن هم مشروط به این است که این کار صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای رقابت در خصوص حمایت دولت از صنعت خودرو گفت: کسانی که معتقدند دولت باید به صنعت خودرو کمک کنند باید به آنها گفت که دولت چاه ندارد که کمک کند؛ چه کسی گفته است که دولت باید مادام العمر از سایر صنایع گرفته و به صنعت خودرو کمک کند؟
وی عنوان کرد: غیر از خارج شدن از ریل صنعت خودرو و خصوصی بودن این صنعت به طور اسمی، باید گفت که هزینه ها در صنعت خودروی ایران نسبت به سایر کشورها بالاتر است.
پژویان تاکید کرد: اصولا مشکل ما سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده است که این سازمان در هیچ جای دنیا وجود ندارد زیرا آنچه که در سایر کشورها وجود دارد سازمان حمایت از مصرف کننده است و علاوه بر این در هیچ جای دنیا این سازمان مسئولیت قیمت گذاری را بر عهده ندارد.
وی با بیان اینکه اصولا در اقتصاد قیمت گذاری وجود ندارد مگر در بازارهای انحصاری،تصریح کرد:همواره بازارها دارای اختلال هایی بوده و نیازمند نظارت هستند که بهتر است نهاد ناظر بازارها دولت نباشد بر این اساس شورای رقابت در کشور شکل گرفت تا در بازارهایی که دچار اختلال است ورود پیدا کرده و نه به نفع دولت بلکه به نفع اقتصاد نظارت کند.
رئیس شورای رقابت با بیان اینکه قوانین شورای رقابت 17 سال گذشته طراحی شد، اظهار کرد: قیمت گذاری کردن خلاف مبانی کارایی در اقتصاد است مگر در شرایطی که انحصار وجود داشته باشد و این موضوع با قانونی که شورای رقابت را به وجود آورد ،صرفا جزو وظایف شورای رقابت است نه هیچ نهادی دیگر، به همین دلیل سه سال در شورای رقابت جنگ بود تا بتواند قیمت گذاری را انجام دهد.
رئیس شورای رقابت به وجود دو مشکل در صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: اولین مشکل سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده است زیرا زمانی که ارزش ریال کاهش پیدا کرد برخی صنایع از معاونت قیمت گذاری این سازمان درخواست کردند که قیمت ها را افزایش دهد لذا شورای رقابت به این موضوع ورود پیدا کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در گذشته قیمت گذاری بر اساس روش های حسابداری بود ولی در حال حاضر حتی یک خودروساز ادعا نکرد که این دستورالعمل جدید قیمت گذاری غلط است و این بهترین دستورالعمل ممکن برای قیمت گذاری خودرو است.
کد خبر 22724
نظر شما