پرشین خودرو: با گذشت كمتر از 45 روز از نامگذاری «سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، غضنفری سه خبر خوش را برای حوزههای صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، وزیر صنعت، معدن و تجارت از تخصیص 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانكی به پروژههای نیمه تمام، اختصاص 300 میلیارد تومان اعتبار برای واحدهای دارای مشكل وآسیبپذیر و بازگشت قیمت شیر به اسفند ماه سال گذشته خبر داد.
غضنفری با اشاره به اهم برنامههای این وزارتخانه در تحقق اهداف سال تولید ملی گفت: در راستای نامگذاری امسال چندین برنامه متفاوت را ارائه و مطرح كردیم و در كارگروه حمایت از تولید نیز نوعی تقسیم كار ملی پیشبینی شد كه این موارد در جلسه بعد كارگروه حمایت از تولید نهایی خواهد شد.
وی تصریح كرد: در میان برنامههای حمایتی درسال تولید ملی، خوشبختانه موفق شدیم اقداماتی را به انجام برسانیم كه اولین آن تكمیل پروژههای نیمه تمام است و در این بخش سرمایههای مردم به صورت پروژههای صنعتی و معدنی در حال اجرا است.
وی گفت: در این بخش 300 پروژه با پیشرفت فیزیكی بالای 60 درصد را تحت عنوان طرح مهر ماندگار جدا كردیم و فهرست آنها را به دولت اعلام كردیم.
اختصاص 2 هزار میلیارد تومان برای طرحهای نیمه تمام
وی همچنین با اشاره به توافق وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت اقتصاد گفت: خوشبختانه مقرر شد 2 هزار میلیارد تومان به طرحهای نیمه تمام اختصاص یابد تا با سرعتبخشی به تكمیل پروژهها شاهد بهرهبرداری آنها در سال 91 باشیم، در واقع سرمایههای مردم نتیجهبخش شود و همزمان با اشتغالزایی، تولید ملی نیز بالا رود.
تخصیص 300 میلیارد تومان به واحدهای دارای مشكل
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: دولت با درخواست ما برای بنگاههایی كه به هر دلیلی دچار بحران یا آسیب شدهاند و با مسایلی در حوزه مدیریت، فروش یا قدرت رقابت كمتر مواجه هستند، موافقت كرد و برای اولین بار 300 میلیارد تومان برای سروسامان دادن آنها اختصاص داد.
وی ادامه داد: برای توزیع عادلانه این یارانهها جدول تقسیم استانی برای31 استان تهیه شده كه از هفته آینده دراختیار استانداران قرار میگیرد تا با دستورالعملی كه ما دراختیارشان قرار میدهیم به بنگاههای تولیدی كه به هر حال ممكن است دچار مشكل شده باشند، سروسامان دهند.
غضنفری با بیان اینكه تعداد واحدهای مشكلدار زیاد نیست، افزود: با این حال دولت علاقهمند است تا به همین تعداد محدود واحد تولیدی كه امكان بازگشت به چرخه تولید را دارند، رسیدگی كند و به این دلیل اعتبار مصوب در اختیار استانداران قرار میگیرد.
وی درباره نحوه استفاده از این 300 میلیارد تومان نیز گفت: استانداران میتوانند آن را به صورت كمك بلاعوض یا كمك سود تسهیلات بانكی و یا به هرشكلی كه نیروی انسانی یا تكنولوژی بنگاه نیازمند آن است، استفاده كنند.
تولید كالای كیفی در سال تولید ملی
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات این وزارتخانه برای حمایت و پشتیبانی از تولید كالای كیفی تصریح كرد: امسال به تعداد زیادی از بنگاههای تولیدی نامه دادهایم و از آنها خواستیم برنامههای خود را در راستای تولید ملی، بهبود كیفیت، بهبود بهرهوری، توسعه صادرات و برندسازی و موضوعاتی مثل كاهش قیمت تمام شده به ما اعلام كنند.
وی گفت: از واحدهای تولیدی خواسته شده تا نیمه اردیبهشت ماه دادهها و تجزیه و تحلیل خود را ارایه دهند.
غضنفری با بیان اینكه مجموعهای از برنامههای آموزشی برای بهبود كیفیت بنگاههای تولیدی تدارك دیده شده، افزود: برخی واحدها نیازمند تغییر تكنولوژی هستند و برای آنها برنامههای خاصی را در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: به طور قطع اگر برای موضوعی با عنوان بستههای حمایتی همچون تحول زیرساختی در ماشینآلات، فناوری كارخانه ها و كمك به بهبود كیفیت ناشی از اجرای قانون هدفمندی منابع كافی در اختیار ما قرار گیرد، به بنگاه ارایه میكنیم.
غضنفری با تاكید براینكه، موضوع كیفیت فقط مربوط به مسایل سختافزاری نیست بلكه نرمافزارها و سیستم آموزشی و مدیریتی را شامل میشود، ادامه داد: در سال تولید ملی برنامههای آموزشی خوبی پیشبینی شده كه آنها را با هدف كاهش قیمت تمام شده و بهبود كیفیت محصول با كمك بخش خصوصی اجرا می كنیم.
برداشتهای سوء از خبر واردات 24 میلیارد دلاری
وی درباره خبر مصوبه واردات 24 میلیارد دلاری نیز گفت: مطرح نشدن جزییات این خبر باعث برداشت سوء ازاین مصوبه شد، در حالی كه بخش عمده واردات سالیانه 60 تا70 میلیارد دلاری مربوط به مواد اولیه، كالاهای اساسی، واسطهای، تجهیزات و ماشینآلات تولید است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مسایل ماههای پایانی سال گذشته كه منجر به بروز مشكلاتی در حوزه ارز شد، گفت: نوسانات نرخ ارز، تخصیص ارز را با كندی مواجه كرد، برخی بنگاههای تولیدی در خصوص تامین مواد اولیه دغدغههایی داشتند از دولت خواست شد در مصوبهای تخصیص ارز برای مواد اولیه را كه 90 درصد سهم 24 میلیارد دلار را دربر میگیرد، در اولویت قرار دهد.
وی ادامه داد : بخشی ازاین رقم كه تماماً توسط بخش خصوصی وارد میشود، شامل نهادههای دامی و طیور است و بخش دیگر در حوزه شمش، فولاد و محصولات صنعتی است كه باعث میشود تا كارخانجات بتوانند به تولید خود ادامه دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این جمله كه قرار نیست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات بیشتری داشته باشیم و این رقم 24 میلیارد دلاری بخشی از وارداتی است كه در هر سال اختصاص مییابد، گفت: اما تنها تفاوت امسال با سال گذشته آن است كه ما درخواست كردیم ارز واردات مواد اولیه مشخص شده و در اولویت قرار گیرد و به تدریج اختصاص یابد تا تولید و بازار دچار مشكل نشوند.
وی سپس گفت: بخشی اندكی از واردات نیز صرف ذخیرهسازی كالاهای اساسی میشود اما بخش عمده مربوط به حوزه تولید است و همان مبلغی است كه همه ساله بانك مركزی به حوزه تولید بخش خصوصی میدهد.
غضنفری توضیح داد: یكی از دغدغههایی كه ما امسال برای واردات مواد اولیه تولید داشتیم آن بود كه شاید بانك مركزی در تعیین اولویتها دچار مشكل شود، این اولویت را به دولت بردیم تا تصویب شود، این ارز نسبت به سایر مصارف ارز در اولویت بالاتر است و به مصوبه 24 میلیارد دلاری شناخته شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: 24 میلیارد دلار مصوب بخشی از 60 تا 70 میلیارد دلار وارداتی است كه همه ساله صورت میگیرد، بنابراین قرار نیست مبلغی به رقم واردات سالهای گذشته اضافه شود، این مصوبه فقط اولویت بخشی از كل واردات را برای ما مشخص میكند.
10 پیشنهاد دول برای تقویت تولید در بودجه 91
غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه بودجه سال 91 هنوز در قالب لایحه در مجلس مطرح است و به صورت قانون در نیامده، ادامه داد: به دلیل اینكه لایحه قبل از نامگذاری سال جاری به مجلس ارسال شده، بنابراین دولت نمیتواند كار بیشتری روی آن انجام دهد.
وی در عین حال گفت: خوشبختانه در هماهنگیهای خیلی خوبی كه معاونت برنامهریزی با كمیسیون تلفیق داشته تلاش برآن است تا با توجه به پیشنهادات دستگاههای مختلف بخش مرتبط با تولید در بودجه تقویت شود.
غضنفری تصریح كرد: با توجه به نامگذاری امسال، قاعدتاً چشم همه فعالان اقتصادی، تولیدكنندگان، صادركنندگان به دستان با محبت مجلسیان است كه یكی دو هفته آینده لایحه را به قانون تبدیل كنند و امیدواریم تا به پیشنهادات ارائه شده رأی دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره پیشنهادات مطرح شده در بودجه سال 91 عنوان كرد: بیشتر پیشنهادات شامل این است كه صندوق توسعه ملی به صورت ریالی تسهیلات دهد، همچنین نوسانات نرخ ارز بیمه شود تا اگرتولیدكنندگان وام ارزی دریافت كردند در بازپرداخت دچار مشكل نشوند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد از سپردههای بانك مركزی نزد بانكهای عامل، میتوان دو تا سه درصد را آزاد كرد و اجازه داد تا در تولید مصرف شود و با توجه به اینكه تسهیلات بانكی با نرخهای بالای 20 درصد در حوزه تولید به صرفه نیست میتوان مبالغی را در نظر گرفت تا بانكها با استفاده از این تسهیلات، تسهیلات ارزانتری را در اختیار بنگاههای تولیدی قرار دهند.
غضنفری افزود: نزدیك به 10 پیشنهاد آماده شده كه اگر نمایندگان محترم مجلس به این پیشنهادات یا بخشی از آن رأی مثبت دهند، بودجه امسال به طور متفاوتی نگاه حمایتی خیلی خوبی را نسبت به بودجه سالهای گذشته به بخش تولید خواهد داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه همه ساله موضوع تولید جدی و مورد توجه بوده، افزود: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری دولت هم علاقهمند است كه انشاءالله مجلس محترم به این پیشنهادات كه در كمیسیون تلفیق مطرح شده، نگاه مثبت داشته باشند و حتی اگر سر فصلی تحت عنوان حمایت از تولید داخلی شكل گیرد قطعاً به اینكه امسال سالی تاریخی برای تولید باشد كمك بزرگی كردهایم.
کد خبر 11101
نظر شما