پرشین خودرو: نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش در شهرهای کوچک چین هم رونق را حس می کنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، رقابت خودروسازان بزرگ دنیا به شهرهای کوچک چین کشیده شده است. هر چند شهرهای کوچک چین حتی از بزرگ ترین شهرهای آمریکا (به جز نیویورک) پرجمعیت ترند. برای مثال شهر درجه سومی مثل فوشان Fushun در چین با 2.2 میلیون نفر، از شهرهایی مثل لس آنجلس، شیکاگو و با کمی اغماض شهرهای مثل هیوستن، فیلادلفیا و فینکس آمریکا هم پرجمعیت تر است.
آشوین چوتای Ashvin Chotai تحلیل گر مؤسسه «اطلاعات خودرو آسیا» Intelligence Automotive Asia می گوید: عرصه جدید پیکار خودروسازان، شهرهای کوچک چین است که می تواند محرک رشد باشد»
با این حال استراتژی های فروش در شهرهای بندری چین با شهرهایی که در دل کشور چین قرار دارند بسیار متفاوت است و اگر حساب شده نباشد، باعث تحمیل هزینه های سنگین به خودروسازان بزرگ می شود. هر چند رقبای اصلی در این بازارها جنرال موتورز و فولکس واگن هستند اما فورد و کرایسلر با این که دیرتر آمده اند امید دارند.
از آن جایی که شهرهای تراز اول چین مثل شانگهای نزدیک به 15 میلیون نفر جمعیت دارند به ناچار شهرهایی با 2 یا 3 میلیون نفر جمعیت در طبقه بندی تراز سوم یا چهارم به حساب می آیند که نباید موجب اشتباه محاسباتی شود. در این شهرهای تراز سوم و چهارم، درآمد مردم به سرعت رو به رشد گذاشته اما نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش به قدر کافی وجود ندارند. به بیان دقیق تر از هر 100 خانواده در شهری مثل فوشان فقط 2.5 خانواده صاحب خودرو هستند. در حالی که در شهرهای تراز اول چین از هر 100 خانواده 10 خانواده مالک خودرو است. سرعت رشد صنعت خودرو به قدری است که هر جاده محلی روزانه شاهد افزایش140 خودرو نسبت به روز گذشته است!
جنرال موتورز و شریک تجاری اش شرکت سائیک چین در سال گذشته نزدیک به 6 میلیون خودرو در چین به فروش رساندند. برای همین هم تصمیم دارند تا سال 2017 در مرکز و غرب چین 700 نمایندگی جدید دائر کنند که به این ترتیب تعداد نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش آنها به 1700 نمایندگی خواهد رسید.
فورد با خودروسازی چانگان چین شراکت دارد و نزدیک به نیمی از 2.2 میلیون خودرو فروخته شده چانگان در سال 2013 حاصل جوینت ونچر فورد با چانگان بوده است. فورد تصمیم دارد نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش خود در چین را به دو برابر برساند. 57 درصد از 698 نمایندگی فورد در چین در شهرهای تراز سوم و چهارم دائر شده اند. جنرال موتورز 59 درصد و کرایسلر 40 درصد از نمایندگی های خود را به شهرهای کوچکتر تخصیص داده اند.
فورد و جنرال موتورز نسبت به فولکس واگن، نیسان و تویوتا بخش بیشتری از نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش خود را به شهرهای کوچک تر اختصاص داده اند.
هیوندایی 755 نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش در چین دارد که 57 درصد آن در شهرهای کوچک مستقر هستند. با این حال خودروسازان بزرگ در شهرهای کوچک با مشکلات بزرگی رو به رو هستند. چون در شهرهای کوچک تجربه نمایندگی ها کم است و به قدر کافی مهارت کسب نکرده اند.
از سویی نمایندگی های شهرهای کوچک هم مشکلات خاص خود را دارند برای مثال یک نماینده در شهر فوشان چین 24 میلیون دلار هزینه کرده و امیدوار است که این سرمایه گذاری وی سود کافی به ارمغان بیاورد. این نمایندگی قادر است به ازای هر برند حداقل 10 خودرو به نمایش بگذارد، ضمن آن که بخش خدمات پس از فروش آن می تواند تا 1 ماه نیم قطعات یدکی مورد نیاز خودروهای مراجعه کننده را تأمین کند.
کد خبر 33079
نظر شما