پرشین خودرو: بازار خودرو کشور این روزها جانی ندارد و آن طور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند، سایه رکود بر سر آن سنگینی میکند. بازیهای جام جهانی فوتبال 2014 برزیل از یک سو و قطعی نشدن قیمت خودروهای داخلی از سوی دیگر، دو دلیل اصلی رکود فعلی بازار به شمار میروند و با وجود آنها، مردم چندان تمایلی به خریدوفروش خودرو ندارند.
به گزارش «پرشین خودرو»، از طرفی، ماه رمضان نیز در پیش است و فعالان بازار تاکید میکنند که با آغاز این ماه و افت شدید مسافرتها، بازار بیش از پیش به رکود خواهد رفت. رکود، اما در شرایطی بر سر بازار خودرو کشور سایه انداخته که قیمتها همچنان بالا ماندهاند و نه تنها چندان خبری از ارزانی نیست؛ بلکه قیمت برخی خودروها رو به صعود نیز رفته است. به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، محصولاتی مانند مگان و تندر-90 این هفته با رشد قیمت مواجه بودهاند؛ اما سایر خودروها روزهایی تقریبا ثبات را سپری میکنند. این در شرایطی است که معمولا قیمت کالاها در دوران رکود، افت میکند، اما ظاهرا خودرو میخواهد همچنان از این قاعده مستثنی بماند.
از بازار اما اینطور خبر میرسد که بیشتر خودروها با تثبیت قیمت در هفته جاری روبهرو بودهاند، خودروهایی که این روزها تیراژ مناسبی را تجربه میکنند.
به گفته فعالان بازار، خودرویی مانند تیبا این هفته قیمتی برابر با 23 میلیون و 600 هزار داشت که در مقایسه با هفته گذشته تغییری نداشته است. تیبا جزو خودروهایی است که قیمت رسمی آن بهزودی افزایش خواهد یافت و گفته میشود نرخ جدید این محصول به قیمت حال حاضر بازارش نزدیک خواهد شد.
از بازار پژو ۲۰۶ هم خبر میرسد که این خودرو نیز در هفته جاری با تثبیت قیمت روبهرو بوده است. بر این اساس پژو 206 تیپپنج۳۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خریدوفروش میشود و این یعنی در مقایسه با هفته گذشته، قیمت این خودرو تغییری نکرده است. مدل صندوقدار و V۸ پژو ۲۰۶ نیز قیمتی برابر با ۳۸ میلیون و 7۰۰ هزار تومان را دارا است که این موضوع از افزایش 200 هزار تومانی V8حکایت دارد. تیپ 5 و V8 تنها مدلهای تولیدی حال حاضر پژو 206 در ایران خودرو هستند و سایر مدلها مانند V9 و تیپ 2 و تیپ3 دیگر به تولید نمیرسند.
در بین دیگر مدلهای پژو نیز هماکنون پژو ۴۰۵ با قیمتی برابر با ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد که این موضوع از ثبات قیمت آن حکایت دارد. سمند نیز که ثبات قیمت را در هفته جاری تجربه کرده، در حال حاضر ۳۲ میلیون تومان به فروش میرسد. همچنین پژو پارس نیز هماکنون در مدل سال خود قیمتی برابر با ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و رانا نیز ۳۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خریدوفروش میشود. هیچکدام از این دو خودرو در مقایسه با هفته گذشته تغییر قیمتی نداشته اند.
از ایران خودروییها بگذریم و سری هم به پرایدها بزنیم؛ پرایدهایی که این هفته تثبیت قیمت داشته و افتوخیزی را تجربه نکردهاند. در این بین، مدل ۱۳۱ قیمتی برابر با ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و مدل ۱۳۲ آن نیز ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. دیگر عضو خانواده پراید؛ یعنی مدل ۱۱۱ نیز همچنان ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
اما آنطورکه نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند، این هفته مگان یک میلیون تومان دیگر گران شد تا رکوردی جدید را بزند و قیمتش به 100 میلیون تومان برسد.
این خودرو که ظاهرا تیراژ بسیار اندکی دارد، تا یکی، دو هفته پیش 97 میلیون تومان قیمت داشت، اما با توجه به اوضاع نامناسب تولیدش، مشخص بود بالاخره قله 100 میلیون تومان را فتح خواهد کرد، که کرد.
همچنین سوزوکی گرندویتارا نیز که مانند مگان هیچ تولیدی در دو ماه نخست امسال نداشته، 135 میلیون تومان خریدوفروش میشود و نیسان تیانا هم با وضعی مشابه مگان و ویتارا در تولید، قیمتی برابر با ۱۵۰میلیون تومان را به خود میبیند.
از سوی دیگر، تندر-90 به عنوان دیگر میهمان صنعت و بازار خودرو کشور، این هفته با افتوخیز قیمتی روبهرو و کمی گران شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، فعالان بازار میگویند تندر-۹۰ مدل E2 ایران خودرو در حال حاضر 38 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد و مدل پارس خودروییاش نیز یک میلیون تومان گرانتر به فروش میرسد و هم اکنون 39 میلیون و 500 هزار تومان خریدوفروش میشود.
هر دو تندر افزایش قیمتی نیم میلیون تومانی را تجربه کردهاند، هرچند این موضوع چندان عجیب نیست، چه آنکه تندر قیمت بالای 40 میلیون تومان را پیشتر تجربه کرده است. تندر مدلی به نام E1 هم دارد که در حال حاضر 35 میلیون تومان به فروش میرسد. میان E1 و E2 به لحاظ فنی فرقی نیست؛ بلکه تفاوت آنها به آپشنهایی مانند کیسه هوای سمت شاگرد، مربوط میشود. تندر-۹۰ برعکس مگان روزهای نسبتا خوبی را در تولید طی دو ماه ابتدایی امسال پشت سر گذاشت؛ اما با این حال هنوز هم خودرویی گران به شمار میرود، تا جایی که مدل اتومات آن 49 میلیون تومان به فروش میرود.
کد خبر 33883
نظر شما