پرشین خودرو: اگر چه با اقدام مسوولان شهری، تلاش هایی برای جلوگیری از فعالیت وانت بارهای فروش میوه و تر بار در شیراز صورت گرفته ولی صاحبان این خوروها در زیر تابلوهای «توقف وانت بار ممنوع» به کار خود ادامه می دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، برخی مردم به دلیل آنچه ارزانی میوه ها و تره بار این وانت ها نسبت به مغازه ها می دانند، اقدام به خرید از وانت ها می کنند.
ازدحام مردم و اتومبیل های خریداران در بسیاری موارد بویژه در خیابانهای پرتردد و در ساعات تعطیلی کار ادارات موجب کندی حرکت خودروها و گاهی تصادف می شود.
انبوه زباله ها و ضایعات برجای مانده از کارکرد وانت بارهای یادشده که موجب انباشته شدن جوی ها و پراکنده شدن این زباله ها می شود نیز مشکلات دیگری از این جولان دهی وانت ها در خیابان های شیراز است.
وانت بارهای فروشندگان میوه و تره بار بطور سیار درمکان های مختلف گاهی به صورت گروهی و در مسیری به طول 50 متر توقف می کنند و به عرضه این نوع اقلامی می پردازند.
ساماندهی بارفروشان سیار
به گزارش ایرنا، آذرماه سال 1392 طرحی با نام ˈساماندهی بارفروشان سیارˈ در شورای اسلامی شهر شیراز به بحث گذاشته شد که رای نیاورد و منظور از آن ساماندهی به وانت های فروش میوه و تره بار در این شهر بود.
در آن جلسه ˈعلیرضا پاک فطرت ˈ شهردار شیراز گفته بود که ساماندهی وانت بارها کافی نیست و باید با این نوع خودروهای حامل میوه و تره بار، برخورد قانونی صورت گیرد.
پس از آن، با توجه به گلایه های شهروندان و مسائلی که این وانت بارها پیش می آوردند، بحث هایی درباره لزوم جلوگیری از فعالیت وانت بارهای میوه فروش و وعده جمع آوری این خودروها از زبان مسوولان مختلف مطرح شد و می شود اما این وانت بارها همچنان در کلانشهر شیراز فعال بوده و هستند.
ناامنی برای وانت های میوه فروش
از جمله کسانی که در این زمینه اظهار نظر کرد و سخنانش در ادامه مواضع شهردار شیراز برخورد قانونی را مد نظر قرار داد، معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز بود که گفت: از دهم مرداد ماه 93 شهر با وانت بارهای عرضه کننده میوه و تره بار و فروشندگان دوره گرد مواد غذایی برخورد می شود.
ˈرمضان امینی از طرح مشترک شهرداری شیراز، نیروی انتظامی، پلیس راهور، پلیس راه و مرکز بهداشت سخن گفت و افزود: این طرح باهدف حفظ نظم و انتظام امور شهری و جلوگیری از سد معابر عمومی و پاکسازی شهر از خودروهایی است که به صورت غیر مجاز در معابر اقدام به عرضه اجناس و میوه و تره بار می کنند ضمن اینکه از کار اغذیه فروشان سیار جلوگیری می شود.
این مقام شهرداری شیراز گفت که در قالب این طرح، چنین خودروهایی با حکم مراجع قضایی، به مدت سه ماه در پارکینگ توقیف خواهند شد.
امینی بیان کرد: در قوانین و مقررات و آیین نامه های مربوط بخصوص قانون ایمنی راه ها و آیین نامه راهنمایی و رانندگی و قانون بهداشت عمومی، اینگونه اقدامات خلاف قانون و جرم است.
از وانت بارها میوه نخرید
نخریدن میوه از وانت بارها توصیه ای بود که معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز به شهروندان کرد و آن را بهترین شیوه همکاری شهروندان در این زمینه دانست.
وی بر این بارو است که در صورت همکاری خوب مردم، یقیناً دیگر شاهد چنین وضعیتی در شهر نخواهیم بود و دستگاه های مسوول و متولی تامین مایحتاج عمومی مردم هم باید به وظیفه خود بخوبی عمل و دستگاه های نظارتی نیز بر قیمت های بازار کنترل لازم داشته باشند.
امینی ارزان بودن میوه های این وانت ها را تایید کرد ولی گفت: فاصله قیمت میوه و تره بار و اجناس نباید به حدی باشد که شهروندان ترجیح دهند به جای مغازه از وانت بارها خرید کنند.
برخی مغازه داران به این وانت های حامل میوه و تره بار اجازه می دهند مقابل مغازه هایشان پارک کنند و اقلام خود را بفروشند که به عقیده بسیاری از شهروندان، میوه های سوددهی درنهایت به جیب همین مغازه داران می رود.
معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز در این زمینه گفت: مغازه ها باید توجه کنند از پارک خودروهای میوه و تره بار مقابل مغازه های خود جلوگیری کنند چرا که این خودوها نیز به پارکینگ منتقل و توقیف خواهند شد.
امینی گفت: از پنجشنبه دهم مرداد ماه 9 گروه در 9 منطقه شهر شیراز با امکانات و خودروهای جرثقیل اقدام به گشت زنی در شهر کردند و خودروهای متخلف را پس از توقیف به پارکینگ های سطح شهر انتقال دادند.
کتک و چماق و زور
اما فعالیت تداوم دار این وانت بارها شاید بیانگر این باشد که شمار وانت ها از تعداد ماموران شهرداری بیشتر است و یا به گفته ی شهردار شیراز، زور وانت دارها هم زیاد است.
شهردار شیراز در همان جلسه آذرماه 92 شورای اسلامی این شهر گفته بود که پرسنل شهرداری بیشترین کتک را ازسرنشینان این وانت بارها خورده اند، از این که زورمان به این ها نمی رسد خجالت می کشیم، شهرداری که جزو نیروهای مسلح نیست.
پاک فطرت توضیح داد: وقتی 10 راننده و سرنشین وانت بار که چماق و چاقو دارند و در یک جا ایستاده اند، شهرداری چه کاری می تواند انجام دهد؟
شهردار شیراز افزود: تعداد این وانت بارها بسیار بیشتر از 700 دستگاه است و شما با این کار می خواهید یک تخلف و هرج و مرج را ساماندهی کنید.
پاک فطرت گفت: وانت باری که از 150 کیلومتری به شیراز می آید و بدون توجه به اصول راهنمایی و رانندگی و هر قانون و قاعده ای در هر نقطه ای از معابر توقف می کند، خیابان های شهر را می بندد و تلاش می کند تا ظهر نشده بار خود را بفروشد و زباله ها را کنار خیابان رها کند و برود را نمی توان سامان داد.
وی افزود: باید با صاحبان این وانت ها برخورد قانونی کرد، این وانت بارها در آینده به معضلی جدید و بزرگ برای این شهر تبدیل می شود که جمع کردن آن به مراتب بسیار سخت تر خواهد بود.
ورود سردار
در این میان سردار سرتیپ دوم احمدعلی گودرزی فرمانده انتظامی فارس نیز برای رفع این معضل ورود پیدا کرد و بیست وششم مرداد 93 رسانه ها از قول او نوید برخورد با وانت بارهایی را دادند که در شهر شیراز با فروش میوه و سایر اقلام باعث ایجاد اخلال در تردد شده اند.
این مقام انتظامی گفت: برابر ماده هفت قانون ایمنی راه ها استقرار اتومبیل در راه های داخل محدوده قانونی شهرها و هر گونه فعالیتی در این خصوص که باعث اخلال در تردد شود، جرم است و بر اساس این قانون مرتکبین علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از یک تا شش ماه و پرداخت 500 هزار ریال تا پنج میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شوند.
فرمانده انتظامی استان فارس گفت: پلیس فارس برخورد با این وانت بارها را که با اقدام خود از قیبل فروش میوه وغیره باعث اخلال در تردد، آلودگی صوتی ودیگر معضلات شده اند به صورت ویژه در دستور کار خود داده است.
وی افزود: خودروهای افرادی که مبادرت به فروش بار در کنار خیابان می کنند توقیف می شوند زیرا این خودروها حقوق تمام شهروندان را نقض می کنند و با اشغال پیاده روها و خیابان ها و استفاده غیر مجاز از این معابر، علاوه بر ایجاد ترافیک، بهداشت محیط شهری را با ریختن ضایعات به خطر می اندازند.
کد خبر 35834
نظر شما