پرشین خودرو: رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: مرحله نهم طرح محدودیت تردد اتوبوسهای فرسوده در جادههای كشور با هدف افزایش ایمنی سفرها و ارتقای سطح خدمات، از ابتدای مهرماه سالجاری به مرحله اجرا درمیآید.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای شهریار افندیزاده افزود: به موجب این طرح تردد اتوبوسهای با عمر بیش از 25 سال در سفرهای حمل و نقل جادهای از تاریخ مقرر با بیش از 500 كیلومتر مسافت در سطح كشور و همچنین ورود این نوع ناوگان به استان تهران و بالعكس ممنوع است.
وی درخصوص ضوابط و شرایط واگذاری اتوبوس جایگزین اظهار داشت: بخشنامه اجرایی طرح مذكور و ضوابط و شرایط واگذاری اتوبوس جایگزین به ادارات كل حملونقل و پایانههای سراسر كشور ابلاغ شده است و متقاضیان میتوانند با مراجعه به ادارات استان ذیربط دریافت معرفینامه به یكی از شركتهای خودروساز منتخب به منظور عقد قرارداد پیشفروش هدایت شوند.
معاون وزیر راه و ترابری با اشاره به این كه حداكثر زمان تحویل اتوبوسهای جدید قابل واگذاری به متقاضیان شش ماه در نظر گرفته شده است، افزود: واگذاری ناوگان جدید جایگزین در سطح كشور به صورت نقدی و یا با استفاده از تسهیلات استانی و طرحهای زودبازده و اشتغالزا و یا با سایر منابع دیگر كه توسط متقاضی جذب میشود، قابل اجرا است.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای همچنین افزود: مالك اتوبوس فرسوده تا قبل از اعلام آماده به تحویل بودن خودروی جایگزین از سوی شركت خودروسازی، ملزم به اسقاط اتوبوس فرسوده نمیباشد و باید پانزده روز قبل از تحویل خودرو نسبت به انجام مراحل اسقاط اتوبوس فرسوده اقدام كند.
شایان ذكر است از ابتدای اجرای طرح محدودیت تردد اتوبوسهای فرسوده در هشت دوره گذشته، بیش از هفت هزار اتوبوس فرسوده از چرخه حمل و نقل خارج و تعداد 10 هزار 500 اتوبوس جدید، جایگزین شده است.
همچنین معاون وزیر راه از پیشنهاد اختصاص سهمیه سوخت به ناوگان برونشهری بر اساس عملكرد به ستاد هدفمندی یارانهها خبر داد و گفت: منتظر تأیید ستاد و صدور كارتهای جدید سوخت هستیم.
شهریار افندیزاده در خصوص اختصاص سهمیه جدید سوخت به ناوگان عمومی جادهای برونشهری اظهار داشت: با توجه به تجربیاتی كه پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در مورد نحوه اختصاص سوخت و میزان مصرف كسب شد، سهمیه سوخت ناوگان تا پایان خردادماه جاری اعلام شده است.
وی با اشاره به اینكه سیستم فعلی توزیع سوخت بین كامیونها، اتوبوسها و مینیبوسها رضایت نسبی رانندگان را در بر داشت، توضیح داد: با اختصاص سهمیههای فعلی هیچ خللی در جابجائی بار و مسافر اتفاق نیفتد.
نماینده تامالأختیار وزارت راه در هدفمندی یارانهها ضمن بیان اینكه در سیستم فعلی حداكثر توزیع سوخت حدود 300 لیتر به ازاء اتوبوسها و كامیونها است، خاطرنشان كرد: شركتها و اصناف حمل و نقلی از این توزیع سوخت راضی بودند.
افندیزاده با بیان اینكه در حال حاضر مشكل خاصی برای ناوگان كامیونی و اتوبوسی در مورد سهمیه سوخت وجود ندارد، به فارس گفت: در ناوگان كامیونی و اتوبوسی برونشهری و درونشهری میزان نیاز به سوخت متناسب با عملكرد متفاوت است.
معاون وزیر راه و ترابری اضافه كرد: هماكنون میزان سوخت سهمیهای تنها متناسب با نوع كامیون توزیع میشود و فرقی نمیكند كه این كامیون در ناوگان برونشهری فعال است یا در ناوگان درونشهری؛ در اینباره به ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت پیشنهاد دادهایم سهمیهای بر حسب میزان عملكرد با توجه به بارنامه برای كامیونها و نیز مسافت انجام شده برای ناوگان مسافری در نظر گرفته شود.
نماینده تامالأختیار وزارت راه در هدفمندی یارانهها خاطرنشان كرد: فرم سهمیههای سوخت (بر اساس عملكرد) هماكنون در اختیار ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت قرار گرفته و مقرر شد ستاد مدیریت سوخت جلساتی را با شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی برگزار كند و در خصوص آماده كردن زیرساخت صدور كارتهای جدید سوخت اقدامات لازم را انجام دهد. البته این آمادگی وجود دارد و از نظر وزارت راه و ترابری طرح آماده شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای خاطرنشان كرد: اختصاص سهمیه سوخت متفاوت به ناوگان عمومی جادهای بر اساس میزان عملكرد دو شرط دارد بدین ترتیب كه شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی بتواند كارتهای جدید سوخت را به تفكیك برای سیستم حمل و نقل برونشهری صادر كنند و ستاد هدفمندی یارانهها این طرح را بپذیرد.
معاون وزیر راه و ترابری اضافه كرد: وزارت راه و ترابری قولی كه در خصوص تغییر سهمیه سوخت ناوگان عمومی جادهای داده بود را انجام داد بدین ترتیب كه برحسب میزان عملكرد كامیونها و اتوبوسها، طرح تغییرات سهمیه سوخت را به صورت پیشنهادی به ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت تحویل داد و حال باید منتظر بود كه آمادگی وزارت نفت در خصوص صادر كردن كارتهای جدید برای حمل و نقل برونشهری و تأیید ستاد هدفمندی یارانهها نسبت به تهیه سهمیه برونشهری و درونشهری، به چه طریق خواهد بود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ادامه داد: آنچه كه مهم است باید تلاش كرد با توجه به همكاری مطلوب رانندگان حمل و نقل عمومی و شركتهای حمل و نقلی با دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانهها، هیچگونه مشكلی برای آنها در موضوع سهمیه سوخت ایجاد نشود.
نماینده تامالأختیار وزارت راه در هدفمندی یارانهها تأكید كرد: مبنای اختصاص سهمیه سوخت در كارتهای جدید این است كه در ازای میزان عملكرد ناوگان كامیونی و اتوبوسی، سوخت به آنها اختصاص یابد تا آنها را به فعالیت بیشتر، كاهش هزینهها و افزایش بهرهوری ترغیب كنیم.
افندیزاده با تأكید بر اینكه بیشترین بحث در مورد سهمیه سوخت مربوط به نفتگاز (گازوئیل) است، گفت: سیستم ناوگان برونشهری و درونشهری باید نسبت به میزان سهمیه سوخت تفكیك شوند و با توجه به بحث اینكه اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به دنبال افزایش بهرهوری و كاهش هزینهها است بنابراین طرح خود را مبنی بر تغییر سهمیه سوخت ناوگان برونشهری بر اساس عملكرد، به ستاد هدفمندی یارانهها ارائه دادیم و منتظر تأیید آن از سوی ستاد هدفمندسازی یارانهها هستیم.
نماینده تامالأختیار وزارت راه در هدفمندی یارانهها یادآور شد: امید است از اول تیرماه سال جاری براساس روش جدید، اختصاص سهمیههای جدید سوخت ناوگان برونشهری اعمال شود و كارتهای جدید سوخت ناوگان برونشهری توسط شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی آماده و در اختیار وسایل حمل و نقل برونشهری و عمومی كه دارای كارت هوشمند هستند قرار گیرد.
معاون وزیر راه و ترابری با تأكید بر اینكه ستاد هدفمندسازی یارانهها تلاش میكند هیچ مشكلی در توزیع كالا و جابجایی مسافر در كشور رخ ندهد، اضافه كرد: تلاش میكنیم طرح پیشنهادی وزارت راه و ترابری در مورد سهمیهها به سمتی حركت كند تا به اثرات مطلوبتر بیانجامد.
نماینده تامالأختیار وزارت راه در هدفمندی یارانهها با بیان اینكه طرح عمده سازمان راهداری در مورد ناوگان كامیونی، موضوع درگاه ملی بار است، افزود: هماكنون در حال آماده كردن مقدمات اجرای این طرح هستیم كه تا اوایل مهرماه زیرساختهای انجام این كار آماده شود، بدین ترتیب پنج بندر و پایانه مهم ایران از طریق این طرح به سیستم ساماندهی الكترونیكی توزیع كالا مجهز میشوند.
کد خبر 3990
نظر شما