به گزارش «پرشین خودرو»، محمد اشرف پیری ، اظهار کرد: متاسفانه شیوه جدیدی برای قاچاق لاستیک ماشینهای سنگین باب شده که باعث ورود لاستیک خارجی قاچاق به کرمانشاه میشود.
وی ادامه داد: رانندگان ماشینهای سنگینی که به سمت عراق میروند لاستیک بسیار فرسوده در حد 30 تا 40 درصد زیر خودرو میاندازند و پس از اینکه به عراق میروند این لاستیکها را دور انداخته و لاستیک خارجی را جایگزین آن کرده و وارد کشور و استان میکنند.
به گفته رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرمانشاه، اگر هر ماشین سنگین 18 چرخ داشته باشد، در هر بار تردد میتواند 18 حلقه لاستیک قاچاق را جابجا کند.
پیری یادآوری کرد: با این روش، دیگر عوارض گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و ... بر قیمت لاستیک اضافه نمیشود و تفاوت قیمت آن با لاستیکی که از مبادی رسمی و گمرکات وارد استان میشود، برای هر جفت لاستیک بین 700 هزار تا یک میلیون تومان است.
وی گفت: ورود لاستیک از مبادی رسمی با هزینه گمرکی 45 درصد و مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد محاسبه میشود، اما در این شیوه هیچکدام از این هزینهها به قیمت لاستیک اضافه نمیشود.
رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرمانشاه با بیان اینکه برخی از ماشینهای سنگین فقط لاستیک برای مصرف خود را وارد میکنند، خاطرنشان کرد: برخی هم لاستیکها را برای خرید و فروش به بازار میآورند.
وی افزود: این لاستیکها عمدتا تولید کره، ژاپن و چین است.
پیری معتقد است، این شیوه صدمه زیادی هم به واردکنندگان و هم عرضه کنندگان لاستیک خارجی وارد میکند و باعث میشود لاستیک آنها توان رقابت با لاستیک قاچاق را نداشته باشد و روی دستشان بماند.
وی در خصوص راهکار مقابله با این روش قاچاق لاستیک نیز افزود: باید لاستیک ماشینهای سنگینی که از مرز خارج میشوند کنترل شود و اگر لاستیک ماشین زیر 50 درصد بود، از خروج آن جلوگیری شود.
رئیس اتحادیه لاستیک فروشان کرمانشاه با اشاره به اینکه این نوع نظارت در برخی از مرزها مانند مرز "ماکو" اعمال میشود، عنوان کرد: اجرای این نظارت در مرزهای استان ما نیز ضروری است.
به گفته پیری، هم اکنون حدود 60 درصد لاستیکهای ماشین سنگین موجود در بازار کرمانشاه خارجی است که با این روش قاچاق، سهم لاستیکهای خارجی قاچاق در بازار زیاد میشود.
وی از فعالیت 150 واحد صنفی عرضه لاستیک خودرو در شهر کرمانشاه خبر داد و گفت: حدود 50 واحد نیز بدون پروانه فعالیت دارند.
منبع: ایسنا
نظر شما