به گزارش پرشین خودرو، اما فناوری خودران شامل اطلاعاتی شده و تنها یک فناوری خودران ساده را دربر نمی گیرد. برای آشنایی درباره این فناوری باید درباره سطح های مختلف آن اطلاعاتی داشته باشید تا بتوان بگوییم در زمینه این فناوری شناخته شده، اطلاعاتی را دارید. این فناوری شش سطح مختلف را شامل شده که در هر سطح بر میزان هوشمندی فناوری افزوده می شود.
مفهوم سطح مستقل یا همان autonomy levels نخستین بار توسط انجمن بین المللی مهندسین خودرو یا همان international Society of Automotive Engineers در سال 2014 مطرح شد. این مفهوم به عنوان بخشی از طبقه بندی برای اصطلاحات مربوط به اتومبیل های مبتنی بر سیستم خودران به کار گرفته می شد. در حقیقت با چنین مفهومی زبان واحدی برای توسعه سیستم موردبحث به وجود آمد که نقش بزرگی را ایفا می کرد.
این گزارش بیان داشته که خودروسازان برای یک اتومبیل خودران باید به استفاده از استقلال سطح ششم به نمونه کامل فناوری دست پیدا کنند. در سال 2016 سازمان بین المللی ایمنی ترافیک بزرگراه NHTSA این سیستم طبقه بندی را که سال 2013 آشکار شد به تصویب رساند.
این شش سطح به شکل زیر هستند:
سطح یک: بدون استقلال
در این سطح راننده باید کنترل کاملی روی خودرو داشته باشد و حتی پدال و فرمان نیز در اختیار راننده قرار دارد. تنها ویژگی این دست خودروها پارک اتوماتیک و کروزکنترل تطبیقی بوده و ویژگی خودران دیگری را شامل نمی شوند. کامپیوتر هیچ نقشی در کنترل فرمان و گاز و برخی قسمت های دیگر اتومبیل ندارد.
سطح دوم: کمک راننده
در این سطح هر دو دست روی فرمان قرار می گیرد. در حالت رانندگی خاص خودرو می تواند کنترل فرمان و پدال را به دست گیرد. بهترین نمونه های سطح رانندگی خودران یک همان کروزکنترل تطبیقی و کمک پارک هستند. کامپیوتر در هر دو کنترل فرمان و پدال این سیستم نقل عمده ای ندارد.
سطح سوم: اتوماسیون جزئی
در سطح دوم راننده می تواند از فناوری خودران به شکل بسیار محدودی بهره گیرد و همچنان می بایست توجه به جلو و کنترل فرمان را بدست گیرد. اما در حالت هایی پدال ها و فرمان تحت کنترل هوش مصنوعی قرار گرفته تا در شرایط خاصی عمل کند. این فناوری برای فاصله مشخصی قابل استفاده است. در حال حاضر محصولات تسلا با فناوری Autopilot که در این دسته قرار می گیرد از سال 2014 آن را مورد استفاده قرار می دهند.
سطح چهارم: اتوماسیون شرطی
دست از فرمان بردارید و گاهی اوقات توجهی به جاده داشته باشید. در فناوری خودران سطح سوم ماشین دارای حالت های خاصی بوده که می تواند تحت شرایطی کنترل کامل خودرو را به دست گیرد. البته هنگامی که راننده احساس به دست گرفتن کنترل را داشت می تواند سیستم را از حالت خودران خارج کند. این نوع خودرو می تواند تشخیص دهد چه زمانی تغییر خطوط داده و به حوادث پاسخ دهد. در این سطح سازندگان سعی می کنند هوش فناوری را در کنترل بیشتر کنند، بنابراین می توان فناوری خودران در سطح سه را قابل توجه دانست.
سطح پنجم: اتوماسیون بالا
در این سطح می توانید دست ها را از روی فرمان برداشته، چشم ها را بسته و به استراحت بپردازید. این سیستم تمام وقت می تواند رانندگی را به دست گرفته و روی آن کنترل کاملی داشته باشد. اما اگر مواقعی شاهد شرایط نامناسب برای رانندگی خودران بودید قادر هستید از حالت خودران به حالت معمولی بازگردانید. به نوعی در این مرحله اتومبیل اتوماسیون رانندگی بالایی را شامل می شود که از جمله آن باید به خودروهای ویمو یا گوگل اشاره کرد. از این رو خودروهای خودران سطح چهارم یکی از برترین فناوری های رانندگی خودران را دارا هستند و می توانند کاربردی باشند.
سطح ششم: اتوماسیون کامل
فرمان به شکل اختیاری بوده و افراد می توانند در صورت تمایل آن را به دست گیرند. صندلی ها قابلیت جابجایی داشته و می توانند در حالت اجتماعی قرار گیرند و اتومبیل را به وسیله نقلیه ارتباطی و اجتماعی تبدیل کنند. در این سطح خودرو کاملا خودکار است و نیازی به شما جهت رانندگی ندارد. بنابراین در این سطح با یک اتومبیل کاملا خودکار رو به رو هستید که شما را به راحتی از یک مکان به مکان دیگری منتقل می کند. نقل و انتقالی آرامش بخش که تاکنون شاهد آن نبودید. در هر شرایطی اتومبیل می تواند به رانندگی خود ادامه دهد و هوش مصنوعی آن در سطح هوش یک انسان عمل می کند. بنابراین باید آخرین سطح رانندگی مستقل را سطح پنجم دانست که در حال حاضر هیچ شرکتی آن را به کار نگرفته و بیشتر کمپانی ها امیدوارند تا در آینده به آن دست یابند.
پرشین خودرو: صنعت اتومبیل هر ساله با پیشرفتی رو به رو بوده و در سال های اخیر فناوری رانندگی خودران توانسته بسیار مورد توجه قرار گیرد.به شکلی که عمده خودروسازان مطرح دنیا روی این فناوری کار کرده تا در آینده نزدیک آن را روی محصولاتشان به کار گیرند.
کد خبر 75605
نظر شما