دولت اجازه نمی دهد خودروسازی ایران در یک فضای رقابتی فعالیت کند

پرشین خودرو: امروز قیمت هایی که در خصوص برخی از خودروهای داخلی در بازار اعلام می شود با وجود شرایط ارزی رقم های درست و واقعی و بر اساس هزینه تمام شده نیست و می توان با بررسی درست و با یک افزایش اندک که تفاوت آن با بازار قابل ملاحظه باشد شرایطی فراهم کرد که خودروسازان تولید کرده و قطعه سازان نیز بر مشکلات فائق آیند.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، نماینده مردم داراب و زرین دشت در کمیسیون صنایع مجلس مهمترین ایراد اساسی وضعیت موجود در صنعت خودرو را عدم حرکت در مسیر صنعتی سازی در خودروسازی کشور اعلام کرد و گفت: در این سالها صنعت سازی به معنای واقعی کلمه در خودروسازی کشور صورت نگرفته است و متاسفانه همین موضوع از اساسی ترین ایرادات در صنعت خودرو ایران است که موجب ایجاد شرایط کنونی در حوزه خودروسازی کشور شده است.

رضا انصاری در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو اظهار داشت: متاسفانه در طول دهه های گذشته در صنعت خودروسازی به معنای واقعی صنعت سازی صورت نگرفته است چرا که استراتژی صنعت سازی باید بر توسعه صادرات باشد نه جایگزینی واردات .

به گفته وی دولت هیچ زمان اجازه نداد که خودروسازی در ایران در یک فضای رقابتی فعالیت کند و با تلاش خود هزینه تولید را کاهش دهد.

ساختار مالکیت در صنعت خودرو ریشه تمام مشکلات است

وی تاکید کرد : امروز صنعت خودرو ایران به لحاظ کمیت و آمار تولید جزء اولین خودروسازان خاورمیانه و چند خودروساز برتر جهان است در حالی که به لحاظ کیفیت ، در رده پایین ترین خودروسازان در دنیا است که علت اصلی این وضعیت به مدیریت بنگاههای خودروسازی و همچنین ساختار مالکیت در صنعت خودرو باز می گردد.

 




وی گفت: در صورتی که ساختار مالکیت در صنعت خودرو ایران اصلاح می گردید و دولت دست از بنگاه داری برمی داشت مطمئنااتفاقات خوبی در صنعت خودرو کشورمان صورت می گرفت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تداوم مشکل تامین مواد اولیه قطعه سازان گفت: در صورتی که قطعه ساز با ارز آزاد مواد اولیه را تامین کند به طور حتم قیمت قطعات بالاتر تمام شده و در نهایت قیمت خودرو نیز بیشتر خواهد بود.

انصاری گفت : البته کمیسیون صنایع باید کمک کند که در شرایط تحریم خودروساز و قطعه ساز نابود نشوند و در وجود وضعیت ،اشتغال کشور تا حد امکان حفظ شود.

وی تاکید کرد : امروز قیمت هایی که در خصوص برخی از خودروهای داخلی در بازار اعلام می شود با وجود شرایط ارزی رقم های درست و واقعی و بر اساس هزینه تمام شده نیست و می توان با بررسی درست و با یک افزایش اندک که تفاوت آن با بازار قابل ملاحظه باشد شرایطی فراهم کرد که خودروسازان تولید کرده و قطعه سازان نیز بر مشکلات فائق آیند.

خودروسازان و قطعه ساز در این سالها به دنبال انتقال دانش و تکنولوژی به کشور نبودند

این عضو کمیسیون صنایع همچنین تعلل خودروسازان در استفاده از فضای موجود برای انتقال تکنولوژی را نتیجه وضعیت موجود عنوان کرد و اظهار داشت : متاسفانه در شرایط عادی روابط بین المللی نه خودروساز و نه قطعه ساز به دنبال انتقال دانش و تکنولوژی به کشور نبودند و اگر این اتفاق به خوبی صورت گرفته بود و امروز این صنعت توانمندی خلق تکنولوژی و توسعه را در صنعت قطعه سازی و خودروسازی را داشت به طور حتم مشکلاتی که امروزی در این صنعت وجود نداشت.


انصاری افزود : باید بخش تحقیق و توسعه در این سالها در صنعت خودرو تقویت می گردید که مسلما راهکار آن تشکیل جوینت ونچر با شرکای خارجی بود .

وی گفت : تجربه دنیا می گوید اگر بازار خوبی دارید باید با تکنولوژی مبادله شود در حالی که اساسا مبادله بازار با تکنولوژی در صنعت خودرو ایران حاکم نبوده و هنوز هم نیست.

وی تصریح کرد : در این سالها تفکر غالب بر صنعت خودرو چه در حوزه سیاست گذاری و چه در بنگاههای تولیدی اجازه فعالیت به شرکای خارجی در ایران برای تولید بوده که هم اشتغال ما حفظ شود و هم بازار ما را در اختیار گیرند که طبعا این رویکرد مونتاژکاری در صنعت خودرو است و نه نوآوری.

کد خبر 100356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha