کد خبر 101316
۱۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۶
ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۱۸

پرشین خودرو: گزارش Forbes نشان می‌دهد جف بزوس ثروتمندترین فرد در جهان است و فناوری اطلاعات همچنان پولسازترین رشته در جهان شناخته می‌شود.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از باشگاه،  نظام سرمایه داری (Capitalism) جهانی هر روز به غلبه خود بر جهان با ایجاد کردن موقعیت‌های شغلی توسط کارآفرینان و ارائه ارزهای مجازی، تلکام و لباس عروس برای کارمندان و کارگران ادامه می‌دهد. مجله تخصصی تجاری Forbes در جدیدترین گزارش خود، موفق شده است این کارآفرینان را شناسایی کند و میزان سرمایه آن‌ها را در سال 2018 تخمین بزند. بر اساس گزارش Forbes، تعداد افرادی که در زمره نظام سرمایه داری به حساب می‌آیند، امسال به 2هزار و 208 نفر می‌رسد که تعدادی از آن‌ها برای اولین بار در سال 2018 وارد ثروتمندترین افراد جهان شده‌اند. این جمعیت که ثروتمندترین افراد جهان را تشکیل می‌دهند، در 72 کشور جهان زندگی می‌کنند و امسال برای اولین بار است که افرادی از کشورهای مجارستان و زیمباوه به آن‌ها اضافه می‌شود. سرمایه این 2هزار و 208 نفر روی هم رفته 9.1 تریلیون دلار می‌شود که نسبت به سال گذشته 18 درصد افزایش را در این میزان نشان می‌دهد و میانگین ارزش خالص آن‌ها برای هر نفر حدود 4.1 میلیارد دلار است.

گزارش مجله تخصصی Forbes نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در این عرصه پیشتاز هستند و 585 میلیاردر در این کشور زندگی می‌کنند و چین هم با داشتن 373 میلیاردر، در رده دوم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارد. جف بزوس با سرمایه صد میلیاردی خود موفق شده است برای اولین در صدر لیست ثروتمندترین مردان جهان قرار گیرد و فاصله زیادی را نسبت به رقبای خود ایجاد کند. وی برای اولین بار در تاریخ است که در لیست Forbes موفق شده سرمایه خود را به دوازده رقم برساند. بزوس سال گذشته حدود 39 میلیارد دلار سود کرده است که بیشترین میزان سود در یک سال را در کل تاریخ نشان می‌دهد. جف بزوس موفق شده است فاصله خود را با میزان سرمایه‌ای که به دست آورده از بیل گیتس در رده دوم ثروتمندترین افراد جهان بیشتر کند. بیل گیتس که از سال 2001 همیشه در رتبه‌های اول و دوم قرار گرفته است، حالا بیشترین فاصله را با روزهای گذشته خود دارد. مهم‌تر اینکه، نفر چهارم لیستی که Forbes اعلام کرده، برنارد آرنالت با سرمایه 72 میلیارد دلاری است که با این سرمایه موفق شده است از سال 2012 عنوان ثروتمندترین فرد اروپا را هم به خود اختصاص دهد.

در میان ثروتمندترین افراد جهان، 259 نام جدید دیده می‌شود. دو نفر از میلیاردرها افرادی هستند که با ارزهای مجازی به این نقطه رسیده‌اند، دو نفر دیگر آنان دو کانادایی هستند که کارخانه تولید اسباب‌بازی دارند، دو نفر از آمریکا در میان تازه‌واردان این عرصه دیده می‌شوند که فروشگاه آنلاین Wayfair را راه‌اندازی کرده‌اند و یک خانم جوان 35 ساله هم در این میان دیده می‌شود که مدیریت رستوران In-N-Out Burger را به عهده دارد و ثروت خود را به ارث برده است. نکته جالب این لیست این است که در سال 2018 که سالی بسیار قوی از نظر نظام سرمایه داری به حساب می‌آید، 121 نفر از سرمایه داران به دلیل افت در میزان سرمایه خود یا مخالفت‌های سیاسی مانند 10 نفر سعودی از جمع ثروتمندترین‌ها خارج شده‌اند.

در ادامه با 20 نفر از ثروتمندترین افراد جهان آشنا شوید.

 

 

نفر اول: جف بزوس

همانطور که پیش از این اشاره شد، جف بزوس با سرمایه 112 میلیارد دلاری در صدر جدول ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد. وی با برگزار کردن حراج هر ساله آمازون معروف به جمعه سیاه (Black Friday) بالاخره در سال 2017 موفق شد بیل گیتس را که چندین سال به عنوان مرد اول در ثروت جهان شناخته می‌شد، پشت سر بگذارد. حالا، وی به عنوان مرد اول ثروت جهان در جایگاهی قرار گرفته که تنها شخصی است که بیش از 100 میلیارد دلار سرمایه دارد و میزان سرمایه او 12 رقم دارد. او به عنوان مدیرعامل فروشگاه اینترنتی آمازون، صاحب 16 درصد از درآمد تجارت الکترونیک آمازون است.

بزوس آمازون را در سال 1994 در گاراژ خانه خود تأسیس کرد. او در دانشگاه پرینستون درس خوانده و کار خود در زمینه تجارت الکترونیک را با فروش آنلاین کتاب آغاز کرده است ولی پیش از آن، کار خود را در صندوق هزینه آمریکا ترک کرد. دیگر علاقه بزوس در زمینه سفر در فضا است. شرکت فضایی بزوس، Blue Origin، در حال توسعه یک نوع راکت قابل استفاده مجدد است تا مسافرانی را از زمین به فضا منتقل کند و آن‌ها را بازگرداند. بزوس در سال 2013، روزنامه واشنگتن پست را با 250 میلیون دلار خریداری کرد.

 

نفر دوم: بیل گیتس

برخی بیل گیتس را به عنوان مطرح‌ترین فرد در زمینه فناوری اطلاعات و به عنوان مدیرعامل و مؤسس شرکت مایکروسافت می‌شناسند، برخی او را به عنوان خیرترین فرد جهان و برخی دیگر به عنوان پولدارترین مرد جهان. بیل گیتس در حال حاضر، با 90 میلیارد دلار سرمایه پس از جف بزوس به عنوان دومین ثروتمند جهان شناخته می‌شود. وی به همراه همسرش، ملیندا مدیرعاملان بزرگترین مؤسسه خیریه شخصی جهان، مؤسسه Gates هستند که خود تأسیس کردند. این مؤسسه خیریه در جهت نجات جان میلیون‌ها نفر در جهان سرمایه تأمین می‌کند و زمینه‌های سلامت را برای افراد زیادی در جهان تأمین می‌کند. از جمله فعالیت مؤسسه خیریه گیتس، همکاری آنان با Rotary International است تا فلج اطفال را به طور کامل نابود کنند.

گیتس بخش اعظمی از سهام خود در شرکت مایکروسافت را فروخته و در حال حاضر صاحب تنها یک درصد آن است و پول خود را در بورس‌های مختلف و دارایی‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده است. وی که شرکت مایکروسافت را در سال 1975 به همراه پاول آلن تأسیس کرد، به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره در این شرکت مشغول به کار است. اواخر سال 2016، بیل گیتس اعلام کرد که میزان یک میلیارد دلار از سرمایه خود را به همراه 20 سرمایه گذار دیگر صرف تأسیس مؤسسه سرمایه گذاری Breakthrough Energy کرده است.

 

نفر سوم: وارن بوفی

وارن بوفی که با نام «Oracle of Omaha» شناخته می‌شود، یکی از سرمایه‌گذاران موفق در تاریخ است. وی صاحب ابرشرکت چندملیتی Berkshire Hathaway است و از همین طریق صاحب 60 کمپانی کوچک از جمله شرکت بیمه Geico، باتری سازی Duracell و رستوران Dairy Queen شده است که با سرمایه 84 میلیاردی خود، پس از جف بزوس و بیل گیتس در رتبه سوم ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفته است.

بوفی فرزند یکی از اعضای کنگره آمریکا است. وی در 11 سالگی اولین سهام خود را خریداری کرد و در سن 13 سالگی اولین پرونده‌های مالیاتی خود را تشکیل داد و آن را پرداخت کرد. وارن بوفی بیش از 99 درصد از سرمایه خود را صرف کارهای خیریه کرده است و تا حالا، 32 میلیارد را برای کارهای خیریه خرج کرده است. وی به همراه بیل گیتس در سال 2010، مؤسسه خیریه The Giving Pledge را راه‌اندازی کرد که هدف آن درخواست کمک از سرمایه داران جهان با هدف امور خیریه بود.

 

نفر چهارم: برنارد آرنالت

برنارد آرنالت یکی از موفق‌ترین طراحان مد و فشن و تأثیرگذارترین تاجر فرانسه، صاحب ابرشرکت چندملیتی LVMH است که صاحب سرمایه 72 میلیارد دلاری است و به عنوان نفر چهارم ثروتمندترین افراد جهان شناخته می‌شود. شرکت تجاری چندملیتی او یک امپراطوری از 70 برند مطرح جهان از جمله Louis Vuitton و Sephora را برای او به همراه آورده است. آمار خرید و فروش شرکت LVMH نشان می‌دهد که خرید بخش اعظمی از شرکت Christian Dior ثروت میلیاردی آرنالت را به میزان 30.5 میلیارد دلار افزایش داد. بدین ترتیب برنارد وآرنالت و خانواده‌اش به عنوان ثروتمندترین افراد در اروپا شناخته می‌شوند.

آرنالت به هنر علاقه زیادی دارد و یکی از عوامل تأسیس موزه Louis Vuitton توسط مؤسسه معماری Frank Gehry در پاریس با صرف هزینه 135 میلیون دلار است.

 

نفر پنجم: مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت فیس‌بوک در طول فعالیت خود در این مقام رشد سهام و قیمت شبکه اجتماعی راه‌اندازی شده توسط خودش را به چشم دیده است و حالا خودش را در بالاترین سطح از تجارت‌های جهانی می‌داند. وی با داشتن سرمایه 71 میلیارد دلاری پس از آرنالت در رده پنجم ثروتمندترین مردان جهان قرار دارد.

وی در دانشگاه هاروارد تحصیل می‌کرد اما به علاقه‌ای به ادامه تحصیل نداشت در نتیجه از این دانشگاه بیرون آمد و ترک تحصیل کرد و در سن 19 سالگی شرکت فیس‌بوک را تأسیس کرد. زاکربرگ ابتدا فیس‌بوک را در دوران دانشجویی خود برای دانشگاه هاروارد ساخت تا هر کدام از دانشجویان همکلاسی خود را به راحتی بشناسد. وی در سال 2012 فیس‌بوک را در دسترس عموم قرار داد و در حال حاضر 17 درصد از سهام آن را دارد. پریسیلا چان، همسر زاکربرگ از او تقاضا کرده است تا میزان باقی مانده از سهام خود در شرکت فیس‌بوک را بفروشد و فقط یک درصد از آن را برای خانواده نگه دارد تا زاکربرگ بتواند زمان بیشتری را در کنار خانواده خود بگذراند.

 

دیگر افرادی را که در لیست 20 ثروتمند اول جهان توسط نشریه Forbes قرار گرفته‌اند، می‌توانید در لیست زیر به همراه کمپانی و میزان سرمایه آن‌ها مشاهده کنید.

  • آماینیکو اورتگا: مدیرعامل Zara - میزان سرمایه: 70 میلیارد دلار
  • کارلوس اسلیم هِلو: مدیرعامل شرکت چندملیتی TelMex - میزان سرمایه: 67.1 میلیارد دلار
  • چارلز کوچ: مدیرعامل صنایع کوچ - میزان سرمایه: 60 میلیارد دلار
  • دیوید کوچ: مدیرعامل صنایع کوچ - میزان سرمایه: 60 میلیارد دلار
  • لری الیسون: مدیرعامل Oracle - میزان سرمایه: 58.5 میلیارد دلار
  • مایکل بلومبرگ: مدیرعامل Bloomberg LP - میزان سرمایه: 50 میلیارد دلار
  • لری پیج: مدیرعامل شرکت چندملیتی Alphabet و مؤسس گوگل - میزان سرمایه: 48.8 میلیارد دلار
  • سرگی برین: مدیرعامل شرکت چندملیتی Alphabet و مؤسس گوگل - میزان سرمایه: 47.5 میلیارد دلار
  • جیم والتون: مدیرعامل Wal-Mart - میزان سرمایه: 46.4 میلیارد دلار
  • رابسون والتون: مدیرعامل Wal-Mart - میزان سرمایه: 46.2 میلیارد دلار
  • آلیس والتون: مدیرعامل Wal-Mart - میزان سرمایه: 46 میلیارد دلار
  • ما هوآتنگ: مدیرعامل Tencent - میزان سرمایه: 45.3 میلیارد دلار
  • فراکوا مِیِر: مدیرعامل L'Oreal - میزان سرمایه: 42.2 میلیارد دلار
  • موکش امبانی: مدیرعامل صنایع Reliance - میزان سرمایه: 40 میلیارد دلار
  • جک ما: مدیر عامل فروشگاه اینترنتی Alibaba - میزان سرمایه: 39 میلیارد دلار

بر اساس گزارش Forbes، با توجه به پیش‌بینی‌هایی که سال‌های پیش از این می‌شد، با پیشرفت تکنولوژی حرکت افراد به سمت فناوری بیشتر شده است و همین مسئله فروشگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی را در این بین، به محبوب‌ترین در بین کاربران فضای مجازی تبدیل کرده است. فروش محصولات شرکت‌های مختلف از طریق سایت‌های خود و به صورت آنلاین بیشترین سهم را در درآمد مدیران عامل شرکت‌های مختلف دارند. در نتیجه، هنوز می‌توان گفت فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات می‌تواند درآمد زیادی را به همراه داشته باشد.

 

کد خبر 101316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha