پرشین خودرو: معاون حملونقل و ترافیك شهردار تهران با اعلام بهرهبرداری از خط پنج BRT در مسیر بزرگراه رسالت تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید، پیشبینی كرد كه با توجه به تقاضای بسیار زیاد سفر در بزرگراه رسالت، این خط با استقبال شهروندان مواجه شود.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، سید جعفر تشكری هاشمی با بیان اینكه خطوط ۱۰ گانه اتوبوسرانی تندرو پیشتر در شورای عالی ترافیك به تصویب رسیده است،خاطرنشان كرد: این خطوط در طرح جامع ترافیك تهران نیز وجود دارد و به تصویب شورای شهر هم رسیده است.
وی با اشاره به اینكه در قانون جدید، برای همه شهرها شورای ترافیك تعریف شده است، گفت: به این ترتیب شورای ترافیك تهران نیز با اختیارات مشخصی تشكیل شده و خط پنج BRT مصوبه این شورا را هم گذرانده است.
وی با بیان اینكه اقدامات زیرساختی برای راهاندازی خط پنج BRT در شرق تهران در حال انجام است وعده داد كه تا قبل از سال تحصیلی جدید این خط با ظرفیت كامل، ناوگان، سرپناه و پایانه در ابتدا و انتهای مسیر راهاندازی شود.
هركجا ترافیك سنگین است، راه اندازی BRT ضروری است
تشكری هاشمی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینكه آیا اختصاص یك خط از مسیر پرترافیك بزرگراه رسالت به اتوبوس تندرو، برای شهروندان مشكلساز نخواهد بود؟ توضیح داد: هر كجا كه ترافیك سنگین است راه اندازی BRT در آن مسیر ضروری است چرا كه معنای ترافیك سنگین این است كه خودروهای شخصی بخش قابل توجهی از راه را اشغال كردهآند و یك دستگاه اتوبوس با حجم بالای مسافر نمیتواند به راحتی در آن مسیر تردد كند.
فقط ۳۵ درصد جابجاییهای شهر تهران با خودروی شخصی انجام میشود
معاون ترافیك شهردار تهران با اشاره به اینكه تنها حدود ۳۵ درصد جابجاییهای شهر تهران توسط خودروهای شخصی انجام میشود، و سایر جابجاییها با استفاده از سامانههای حمل و نقل عمومی صورت میگیرد گفت: این در حالی است كه درصد كمی از معابر شهر به سامانه حمل و نقل عمومی اختصاص یافته است.
تشكری هاشمی راهاندازی خطوط ویژه حملونقل عمومی را در راستای عدالت اجتماعی و ایجاد حق دسترسی برابر دانست و گفت: نباید اتوبوسی با چند ده مسافر به همان اندازه كه یك خودروی شخصی تك سرنشین در ترافیك می ماند، معطل شود.
وی با بیان اینكه راه اندازی خطوط اتوبوسرانی تندرو در مسیرهای پرترافیك، زمینه انتخاب مردم را فراهم میكند افزود: شاید برخی از شهروندان محدودیت زمانی ندارند و یا رفاه خودروی شخصی نسبت به زمان برای آنها ارجح است؛ اما در عین حال بسیاری از شهروندان تمایل دارند كه در اسرع وقت به مقصد برسند و نمیتوان منافع این گروه را فدای منافع گروه اول كه جمعیت كمتری را در بر می گیرند كرد.
وی با اشاره به اینكه نگاه حوزه حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران ایجاد یك شبكه یك پارچه حمل و نقل عمومی در پایتخت است، خاطر نشان كرد: راه اندازی خط پنج BRT برای تكمیل این شبكه یكپارچه كمك میكند و این خط یك قطعه از پازل شبكه ماتریسی حمل و نقل عمومی شهر تهران خواهد بود.
كاركرد خطوط BRT در حوزه خدمات امدادی شهر
تشكری هاشمی در ادامه با اشاره به اینكه راه اندازی خطوط BRT تنها خدمت به مسافران اتوبوسرانی نیست، در این باره به ایسنا گفت: خطوط BRT در حوزه خدمات امدادی شهر نیز كاركرد موثری دارد.
وی با اشاره به ترافیك نفسگیر تهران افزود: در بسیاری از مواقع بروز حادثه، خودروی آتش نشانی و یا اورژانس نمیتواند به موقع در محل حادثه حاضر شود و چه بسیار افرادی كه جان خود را به خاطر چند دقیقه دیرتر رسیدن خودروهای امدادی از دست داده اند. در حالی كه با وجود خطوط BRT در مسیرهای پرترافیك شاهد این مشكل نخواهیم بود.
کد خبر 11637
نظر شما