پرشین خودرو: معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران با ارائه پیشنهاد ممنوعیت تردد موتورسیكلت در منطقه بازار گفت: برای تعویض موتورسیكلتهای بنزینی با برقی، تسهیلاتی ارائه میشود.
به گزارش پرشین خودرو، تشكری هاشمی در حاشیه چهارصد و هفتاد و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینكه موتورسیكلتها مشكلات بسیاری در زمینه آلودگی هوا، آلودگی صوتی و بروز تخلفات و كیفقاپی را برای شهروندان تهرانی ایجاد كردهاند، اظهار كرد: تصمیم گرفته شده با ارائه تسهیلات، صاحبان موتورسیكلتهای بنزینی را تشویق كرد تا موتورسیكلت خود را اسقاط یا به خارج از تهران انتقال و آنرا به موتورسیكلت برقی تبدیل كنند.
وی افزود: شهرداری تهران امكانات و تسهیلات لازم را برای این امر فراهم میكند و در صورت تصویب شورای اسلامی شهر تهران، این موضوع اجرایی میشود.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در ادامه اظهار امیدواری كرد تا با تصویب این امر تعداد موتورسیكلتهای بیكیفیت وارداتی كه علت پنجاه درصد تلفات راهنمایی و رانندگی هستند، كاهش یابد.
تشكری هاشمی در ادامه با بیان اینكه مراكز معاینه فنی در سطح كلان شهر تهران به صورت كاملا مكانیزه فعالیت میكنند، اظهار كرد: در بسیاری از شهرهای اطراف تهران و دیگر شهرهای كشور معاینه فنی به صورت غیر مجاز انجام میشود و حتی گاه با تماس تلفنی و بدون مراجعه خودرو، برچسب معاینه فنی صادر میشود كه لازم است تمام مراكز معاینه فنی در سطح كشور به حالت مكانیزه تغییر یابند.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در ادامه با اعلام پیشنهاد ایجاد بانك اطلاعاتی نیز گفت: پیشنهاد دادیم تا در صورت تصویب شورای اسلامی شهر تهران و دولت، بانك اطلاعاتی در راهنمایی و رانندگی تشكیل شود و بدین ترتیب راهنمایی و رانندگی مكلف شود تا اطلاعات خودروهایی را كه برچسب معاینه فنی دارند، ثبت كرده و با دوربینهای خود، خودروهایی را كه فاقد برچسب معاینه فنی هستند را شناسایی و برای آنها به صورت مكانیزه برگ جریمه صادر كند و بدین ترتیب معاینه فنی از حالت كاری تشریفاتی خارج شده و به صورت موثر انجام میشود و رانندگان خودرو مكلف میشوند تا به مسئولیتهای اجتماعی خود پایبند باشند.
وی در ادامه با اعلام خبر بازنگری در طرح جامع ترافیك تهران گفت: پس از انجام بازنگریها این طرح به شورای اسلامی شهر تهران ارائه میشود.
تشكری هاشمی ادامه داد: در حال حاضر معاینه فنی برای تمام تاكسیهای تهران به صورت رایگان انجام میشود و تنها مقدار اندكی عوارض از آنها اخذ میشود، ضمن اینكه اتوبوسهای شركت اتوبوسرانی هم به طور منظم مورد معاینه فنی قرار میگیرند.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در ادامه در پاسخ به این سوال كه آیا معاونت حمل و نقل و ترافیك شهر تهران مصوبه دولت درباره از رده خارج كردن اتوبوسهای فرسوده را اجرا كرده است؟ پاسخ داد: دولت تا كنون به تعهدات خود مبنی بر واگذاری هزار دستگاه اتوبوس به شهرداری تهران عمل نكرده است و این در حالیست كه این امر در طرح جامع ترافیك ذكر شده و به تصویب دولت رسیده بود.
وی افزود: در حال حاضر دولت میتواند یا به تعهدات خود عمل كرده و اتوبوسهای مورد نیاز را در اختیار شهرداری قرار دهد و یا اینكه در این تصمیم خود تجدیدنظر كند، چرا كه در صورتی كه دولت به تعهدات خود عمل میكرد، در حالی كه معاونت حمل و نقل و ترافیك شهر تهران باید 11 هزار اتوبوس در اختیار داشت، اكنون تنها هفت هزار دستگاه اتوبوس دارد.
تشكری هاشمی در ادامه با بیان اینكه 1400 دستگاه از اتوبوسهای شركت اتوبوسرانی شهر تهران فرسوده است، گفت: این اتوبوسها روزانه به طور متوسط 1100 مسافر را جا به جا میكنند و در صورت اجرای مصوبه دولت یك میلیون و 200 هزار مسافر روی زمین میمانند و مردم باید به صورت پیاده سفرهای شهری خود را انجام دهند.
ریزش حمام قدیمی در خیابان فروزش، علت توقف خط BRT میدان راه آهن تا میدان منیریه
وی در ادامه با اعلام توقف خط BRT میدان راه آهن تا میدان منیریه گفت: این موضوع به خاطر ریزش حمام قدیمی در ابتدای خیابان فروزش اتفاق افتاد كه عملیات عمرانی آن به پایان رسیده و خط BRT عبور و مرور خود را آغاز میكند.
افتتاح ایستگاه ارم سبز و اكباتان در نیمه شعبان
معاون حمل و نقل ترافیك شهر تهران در ادامه با بیان اینكه احداث متروی تهران تا فرودگاه امام خمینی (ره) حداقل 600 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد، عنوان كرد: تا كنون دولت 100 میلیارد تومان از این اعتبار را تامین كرده است و بدین علت پروژه آغاز شده است، اما برای اجرای آن به اعتبار نیاز داریم.
تشكری هاشمی در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر تنها در رابطه با متروی تهران، حرم مطهر تا شهر پرند و فرودگاه امام خمینی (ره) با شهرداری تهران مذاكره و دولت و شهرداری به توافق رسیدهاند، اما در زمینه سایر خطوط مذاكرهای انجام نشده است و این در حالی است كه طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، شهرداری تهران مكلف به ایجاد متروی تهران و حومه شده است.
وی در پایان با اعلام افتتاح ایستگاه ارم سبز و اكباتان در نیمه شعبان گفت: ایستگاههای باقی مانده از خط 4 نیز به زودی به افتتاح میشوند.
ممنوعیت ورود موتورسیكلتهای بنزینی به برخی مناطق تهران
معاون حملونقل و ترافیك شهرداری تهران خواستار ممنوعیت ورود موتورسیكلتهای بنزینی به چهار منطقه 6، 7، 11 و 12 تهران شد.
تشكری هاشمی با بیان اینكه به مسئله محیط زیست بیتوجهی شده و این موضوع به حال خود رها شده است، اظهار كرد: آلودگی محیط زیست سلامت جسم و روان شهروندان تهرانی را تهدید میكند و گازوئیل موجود به خاطر ذرات معلقاش به شدت سرطانزاست و به خاطر آلودگی هوا سلامتی كودكان و سالمندان به شدت به خطر افتاده است.
وی در ادامه با بیان اینكه منشا 90 درصد آلودگی هوا خودرو ها و منابع متحرك هستند، عنوان كرد: در سال تنها 700 هزار نفر ماشین خود را مورد معاینه فنی قرار میدهند و این در حالیست كه بیش از نیمی از این افراد به اجبار به خاطر گرفتن آرم طرح ترافیك این كار را انجام داده و سایرین نیز، تاكسیرانها و اتوبوسهای سازمان اتوبوسرانی هستند.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهر تهران در ادامه با بیان اینكه چهار میلیون خودرو در تهران تردد میكنند، گفت: این خودروها برای حمل و نقل جمعیت 5.8 میلیون نفری ساكن تهران و 12 میلیون نفر سیاری كه روزانه به تهران رفت و آمد میكنند، به كار گرفته میشود و با احتساب اینكه هر خودروی دولتی باید چهار بار در سال معاینه فنی شود و با احتساب جمعیت چهار میلیون دستگاهی خودروها، باید سالانه 6 میلیون مجوز معاینه فنی صادر شود، اما در حال حاضر تنها 700 هزار مجوز صادر میشود و این یعنی تعداد مجوزهای معاینه فنی كمتر از 10 درصد آن چیزی است كه باید باشد.
بنابر اظهارات تشكری هاشمی موتورسیكلتها هشت برابر خودروهای معمولی آلودگی تولید میكنند و بیش از 2/5 تا 3 میلیون دستگاه موتورسیكلت در تهران تردد میكنند؛ بدین ترتیب موتورسیكلتها اصلیترین منبع آلاینده محیط زیست تهران محسوب میشوند.
پراید از نظر ایمنی در سطح بسیار پایینی قرار دارد
وی در ادامه با بیان اینكه خودروهای تولید داخل استانداردهای لازم را ندارند، اظهار كرد: خودروسازها نسبت به محیط زیست هیچگونه احساس تكلیفی نمیكنند؛ به عنوان مثال خودروی پراید یكی از خودروهایی است كه بیشترین میزان آلودگی را ایجاد میكند و ضمن اینكه این خودرو از نظر ایمنی جانی سرنشینان آن نیز در سطح بسیار پایینی قرار دارد و باید گفت تنها پراید اینگونه نیست، پژو و دیگر خودروها نیز اینچنین هستند.
وی در ادامه عنوان كرد: هنوز وانت پیكانی در كشور ما تولید و شماره میشود كه در سال 47 و 48 تولید میشد و موتور آن بسیار قدیمی است.
تشكری هاشمی در ادامه با بیان اینكه استاندارد مراكز معاینه فنی بسیار پایین و حتی پایینتر از یورو 1 است، اظهار كرد: این امر موجب شده بسیاری از آلایندهها به تایید رسیده و وارد محیط زیست شوند.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در ادامه تاكید كرد: در حال حاضر خودروهای تولید داخل غیر استاندارد، سوخت تولیدی غیر استاندارد، میزان گوگرد گازوئیل تولیدی بسیار بالا و قوانین به شدت ناكارآمد است.
وی افزود: مصوبهای به تصویب مجلس میرسد كه عنوان میكند خودروها تا پنج سال پس از تولید نیازی به اخذ معاینه فنی ندارند و این در حالیست كه عمر مفید خودرو پنج سال است و خودرو پس از پنج سال فرسوده محسوب میشود و دولت تصویب میكند باید خودرو هشت ساله كنار گذاشته شود.
معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنانش عنوان كرد: در تهران شاهد ترافیك در هم پیچیدهای هستیم كه حتی در ساعت 2 نیمه شب هم روان نمیشود و با وجود قوانین فوق و عدم مسئولیت دست اندركاران، نصیحت كردن و اجرای برنامههای فرهنگی، دور ریختن پول است.
ضرورت به كار گیری دوربین برای جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی
تشكری هاشمی در ادامه با ارائه پیشنهاداتی عنوان كرد: باید قوانین مربوطه اصلاح شوند. پیش از این شاهد بودیم كه در طرح زوج و فرد با وجود به كارگیری تعداد زیادی مامور پلیس باز هم روزانه 180 هزار ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیك رخ میداد و از زمانی كه این امر مكانیزه شده و دوربین كارگذاشته شده است، این رقم به حدود 20 هزار ورود غیر مجاز كاهش یافته است و این موضوع ضرورت به كارگیری دوربینها را برای جریمه افرادی كه معاینه فنی ندارند، نشان میدهد.
تشكری هاشمی در ادامه با تاكید بر اینكه باید تمام مراكز معاینه فنی در كشور به صورت كاملا مكانیزه درآیند، عنوان كرد: ضروری است كه بانك اطلاعاتی افرادی كه دارای برچسب معاینه فنی هستند، در نیروی انتظامی ایجاد شود و بدین ترتیب خودروهایی كه فاقد مجوز معاینه فنی هستند توسط دوربینها شناسایی و به صورت مكانیزه جریمه شوند.
بسیاری خودروها از بدو تولید مشكل آلایندگی دارند
وی در ادامه با بیان اینكه اطمینان داریم بسیاری از خودروها از بدو تولید مشكل آلایندگی دارند، عنوان كرد: از شورای اسلامی شهر تهران میخواهیم تا مانع شماره گذاری و ورود این خودروها به تهران شود.
وی افزود: در حال حاضر معاینه فنی در تهران به صورت كاملا مكانیزه انجام میشود و دو مركز خصوصی معاینه فنی در تهران وجود دارد و هر كسی كه داوطلب شود، در صورت داشتن دستگاههای مورد نیاز، مجوز لازم را دریافت و ملزم به رعایت تعرفههای شورای اسلامی شهر تهران میشود.
تشكری هاشمی ادامه داد: در حال حاضر به صورت مستمر و هر سه ماه یكبار تاكسیها و اتوبوسهای شهر تهران مورد معیانه فنی قرار میگیرند و لازم است این امر برای خودروهای پیمانكارانی كه با شهرداری قرارداد دارند، انجام شود.
وی در ادامه تاكید كرد: دولت، تمام دستگاههایی كه با دولت در ارتباط هستند و نیروهای مسلح عنایت بیشتری به معاینه فنی خودروهای تحت تولیت خود داشته باشند و بدین ترتیب مقداری از آلودگی هوا كاسته میشود.
تشكری هاشمی در پایان با بیان اینكه با آلودگی صوتی موتورسیكلتها برخورد كمرنگی میشود، عنوان كرد: موتورسیكلتهای موجود مشكلات آلودگی هوا، آلودگی صوتی و كیفیت پایین را به همراه داشته و در بیش از 50 درصد حوادث منجر به فوت یك سر یا هر دو طرف موتورسیكلت سوار هستند.
کد خبر 12684
نظر شما