پرشین خودرو: در حالی که حدود یک ماه از مصوبه کارگروه حمایت از تولید مبنی بر پرداخت وام دو هزار میلیاردی به خودروسازان میگذرد، هنوز خبری از چند و چون پرداخت آن نیست و فعلا ریالی دست خودروسازان را نگرفته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، آن طور که خبر میرسد، رییس کل بانک مرکزی پرداخت این وام به خودروسازان را منوط به موافقت بانکها کرده و گفته که اگر بانکها مخالفت و مشکلی نداشته باشند، دو هزار میلیارد موردنظر در اختیار خودروسازان قرار خواهد گرفت.
این موضع محمود بهمنی در شرایطی است که وی پیش تر تاکید کرده مشکل صنعت کشور از جای دیگری آب میخورد و با تزریق نقدینگی حل نخواهد شد.
در این شرایط به نظر میرسد اگر قرار بود وقعی به این مصوبه نهاده شود، تا به امروز قدمی برای تامین و پرداخت وام دو هزار میلیاردی برداشته میشد.
حال یا تیغ کارگروه حمایت از تولید کند است و نمی برد، یا بانک مرکزی خود را مقید به مصوبات این کارگروه نمی داند، وگرنه در این اوضاع نامناسب تولید خودرو و با گذشت حدود یک ماه از تصویب پرداخت وام دو هزار میلیاردی به خودروسازان، طبعا باید اقدامی در راستای پرداخت این وام انجام میشد.
به نظر میرسد این نیز که رییس کل بانک مرکزی گفته پرداخت وام به خودروسازان منوط به موافقت بانکها است، به نوعی محول کردن و یا ارجاع این موضوع به بانک هایی است که قرار است پول مورد نیاز را پرداخت کنند. این درحالی است که بهمنی همان طور که قبلا هم اعلام کرده، اعتقادی به تزریق نقدینگی به واحدهای صنعتی به خصوص خودروسازان ندارد.
به نوشته دنیای اقتصاد، البته در این میان ایرادی نیز به مصوبه کارگروه حمایت از تولید نیز وارد است، چون در آن مشخص نشده دو هزار میلیارد تومان وام مورد نظر از کدام منبع باید پرداخت شود.
برخی معتقدند این وام باید با مصوبه شورای پول و اعتبار و از محل بانکها تامین شود، این در حالی است که خبری مبنی بر اینکه شورای پول و اعتبار در جلسات اخیر خود به این موضوع پرداخته باشد، در دست نیست.
از آن سو برخی میگویند وام دو هزار میلیاردی باید از محل صندوق توسعه ملی تامین شود، اما در این مورد نیز خبری به گوش نمی رسد.
به نظر میرسد اگر کارگروه حمایت از تولید از ابتدا مشخص میکرد منبع تامین وام دو هزار میلیاردی کجاست، تا به امروز حداقل تکلیف خودروسازان مشخص میشد و آنها میدانستند که اصلا وام دو هزار میلیاردی دست آنها را میگیرد یا نه؟
کد خبر 13161
نظر شما