/ زهرا حریری / به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، کمبود و گرانی روغن بازار تولید و عرضه انواع روغن موتورهای تقلبی و زیرپلهای را داغ کرده است روغن هایی که اغلب با نام برندهای مشهور خارجی، با قیمتهای بالا در بازار خدمات پس از فروش خودرو عرضه میشود.
این اتفاقات در بازار لاستیک و روغن در حالی است که با فرا رسیدن فصول سرد سال معمولا تقاضا برای استفاده از روغن موتور، فیلتر و لاستیک مناسب جهت آمادهسازی خودرو متناسب با این فصل، بیشتر می شود اما در این جریان افت کیفی محصولات و افزایش عرضه روغن موتورهای تقلبی و بیکیفیت بدون شک مالکان خودروها در انجام سرویس های دوره ای زمستانه با مشکل مواجه کرده و بسیاری از آنها را با خسارت زیادی روبرو خواهد کرد.
بررسی و اظهارات فعالان بازار لاستیک و روغن نشان می دهد که در بازار لاستیک نیز به رغم مخالفت سازمان حمایت با افزایش 15 تا 30 درصدی قیمت لاستیک خودروهای سبک اما برخی اقدامات کارخانه ها بستر رشد 10 تا 15 درصدی قیمت لاستیک خودرو را در بازار آزاد فراهم کرده است.
در همین ارتباط رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن، فیلتر، پنجرگیران و فیلترسازان تهران در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو با اشاره به تاثیر کمبود و گرانی روغن و فیلتر، در رواج عرضه محصولات زیرپلهای و تقلبی در بازار گفت: کاهش 30 درصدی عرضه و افزایش 41 درصدی قیمت روغن موتور، از ابتدای سال جاری عامل اصلی افزایش سهم محصولات تقلبی در بازار بوده است چنانچه روغن موتورهای تقلبی که در برخی موارد با استفاده از چسب و کتیرا تولید شدهاند، در بستهبندی برندهای مشهور اروپایی در بازار عرضه میشود.
داوود سعادتی نژاد با اشاره به اینکه سهم بازار انواع فیلتر و روغن موتورهای تقلبی پس ازممنوعیت واردات، بهشدت افزایش یافته است، تاکید کرد: متاسفانه کاهش عرضه و گرانی این اقلام موجب افزایش تمایل مشتریان به استفاده از روغن و فیلترهای ارزان قیمتی شده که اتفاقا از استاندارد مناسبی هم برخوردار نیست.
عرضه قطره چکانی عامل کمبود و رواج روغن موتور های تقلبی در بازار شد
وی همچنین کمبود روغن موتور را معضلی بزرگ برای انجام به موقع سرویسهای دورهای زمستانه خودروها عنوان کرد و افزود: متاسفانه کارخانهها از عرضه روغن به تعویض روغنیها خودداری میکنند و عرضه قطره چکانی موجب کمبود روغن موتور در بازار شده است. برای رفع این نابسامانی باید مجموع موجودی نمایندگیهای رسمی عرضهکننده روغن موتور در سامانه جامع تجارت ثبت شود تا بر این اساس توزیع روغن در تعویض روغنیها بهعنوان حلقه آخر استفاده از روغن موتور با دریافت کد شناسه مقدور باشد.
وی در خصوص گرانی سرویس های دوره ای خودروها نیز اظهار داشت: گرانی سرویسهای دورهای خودرو ناشی از رشد قیمت مواد اولیه تولید و افزایش نرخ اقلام مورد نیاز این صنف مانند روغن موتور، فیلتر، لاستیک و سایر سیالات است بنابراین زمانی که نرخ روغن موتور از 50 هزار به بیش از 100 هزار تومان افزایش مییابد، رشد 2 تا 3 برابری نرخ سرویس دورهای خودرو بر عهده صنف تعویض روغن نیست.
اقدام کارخانجات برای افزایش قیمت لاستیک
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن تهران در ادامه بازار لاستیک را نیز به دلیل تغییر نحوه توزیع و عرضه کارخانجات بی ثبات و همراه با رشد قیمت دانست و بیان کرد: ترفند کارخانجات در عرضه لاستیک در بورس موجب گرانی 10 تا 15 درصدی لاستیک شده است، با عرضه لاستیک های پرمصرف در بورس هم اکنون لاستیک سنگین 25 درصد و لاستیکهای سیمی 15 درصد گران شده است.
سعادتی نژاد در پایان با اشاره به عدم افزایش رسمی قیمت لاستیک تاکید کرد: در گذشته لاستیک عددی و با قیمت مشخصی فروخته میشد؛ اما اکنون با عرضه در بورس لاستیک کیلویی و براساس وزن به فروش میرود و در این میان متاسفانه افرادی در بورس خرید میکنند که نه نمایندگی هستند و نه پروانه کسب دارند، اقدامی که موجب شده تا به اندازه کافی به خریداران واقعی لاستیک نرسد.
#زهرا_حریری
نظر شما