پرشین خودرو: مشتری با ماشین شسته و جیب شسته تر از کارواش خارج می شود؛ او برای نارضایتی از خدمات دریافتی انعام هم پرداخته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، انعام گرفتن و دادن آن در کارواش ها، از ملزومات کارواش شده است اما رییس بازرسی و نظارت شورای اصناف تهران می گوید: در مورد درخواست انعام در کارواش ها، چیزی نشنیده ام.
انعامی که دیگر انعام نیست بلکه بیشتر به پول زور شبیه است که با عنوان انعام تلفظ می شود.
انعام فراموش نشود، جمله ای است که اغلب شهروندان هنگام مراجعه به کارواش های شهر تهران از کارگران گوناگون این کارواش ها می شنوند؛ کارگرانی که هریک تخصص خود را برای شستن اتومبیل بازگو و طلب انعام می کند.
مشتری بناچار مجبور به پرداخت مبالغی می شود که از نرخ خدمات معمول کارواش بیشتر است و نام این مبلغ را انعام گذاشته اند.
برپایه گفته مشتریان کارواش ها گرفتن انعام درچنین مکان هایی به رویه تبدیل شده و شاید یکی از عواملی که سبب می شود شهروندان کمتر برای شست و شوی اتومبیل خود به کارواش بروند همین موضوع باشد.
آبتنی ماشین ها در کارواش دیدنی است؛ یکی با اسفنج و کف، تنشان را می شوید و دیگری آب را روی شیشه ها می ریزد و تمیزشان می کند.
کار که تمام می شود ماشین برق می زند و دیگر از خاکی که قبل از شست و شو بر خودرو نشسته بود اثری نیست و در پایان کار، ماشین تمیز شده است.
حالا دیگر کسی با انگشت روی شیشه ماشین نمی نویسد: لطفاً مرا بشویید!
این یک روی قضیه است، روی دیگر آن هنگامی رخ می نماید که می خواهی از کارواش خارج شوی.
هر کارگری به سمت شما می آید و با برشمردن خدماتی که برای شستن ماشین کرده، درخواست انعام می کند.
یکی از آنان کشیدن لنگ برماشین را کار تخصصی خود ذکر می کند؛ دیگری کف سازی را به عنوان هنرنمایی خویش به یاد می آورد؛ آن یکی برق انداختن شیشه ها را در انحصار خود می داند و کسی دیگر توشویی، آن یکی کارگر روشویی و این دیگری موتورشویی را هنر تخصصی خویشتن برمی شمارد و این قصه پایانی ندارد.
اگر صاحب خودرو خانم باشد میزان درخواست انعام بیش از حد معمول می شود.
به گزارش ایرنا، کارگر یک کارواش می گوید: خانم ها نسبت به آقایان در زمینه اعطای انعام به ما دست و دل باز و مهربان تر هستند.
وی معتقد است: انعام لطف مشتری را نشان می دهد و مبلغ زیادی نیست.
این کارگر در پاسخ به این پرسش که اگر انعام پول زور باشد، بازهم لطف است؟ گفت: نمی دانم شاید هر دو انعام است اما با حقوق ناچیز نمی توان زندگی کرد.
یکی از شهروندان که برای شستن اتومبیل خود به کارواش های مختلفی رفته است گفت: مساله پرداخت پول نیست، مساله رویه شدن این شیوه ناپسند در کارواش هاست که انگار هر وقت که به کارواش می روی باید انعام پرداخت کنی در حالی که فلسفه انعام با آنچه در کارواش ها رخ می دهد متفاوت است.
مریم جلالیان اظهار کرد: درخواست های کارگران برای انعام به گونه ای است که اگر پرداخت نکنی برخی از آنان اقدام به گروکشی می کنند و برخی تجهیزات خودرو را تحویل نمی دهند.
وی گفت: هر کارگر هم انعامی جداگانه طلب می کند و اگر حساب کنی می بینی که پرداخت انعام ها از نرخ معقول و مصوب کارواش بیشتر شده و به این ترتیب احساس می کنی ضرر کرده ای و همین موضوع سبب می شود دیگر رغبت نکنی برای شستن خودرو بروی.
جلالیان معتقد است: رواج این شیوه ناپسند شاید یکی از مهمترین دلایلی باشد که شهروندان کمتر مایل به استفاده از کارواش باشند و ترجیح دهند خودروهایشان را کنار خیابان ها بشویند.
یکی دیگر از شهروندان گفت: هروقت برای کارواش مراجعه می کنم با درخواست هایی به عنوان انعام مواجه می شوم که از کرده خود پشیمان می شوم.
عباس خسروی توضیح داد: به برخی کارواش ها که مراجعه می کنی توقع دارند ماشین هر عیبی دارد در کارواش بر طرف شود در حالی که شاید مایل نباشم اینکار در آنجا انجام گیرد.
وی گفت: علاوه بر آن درخواست انعام توسط کارگرها آدم را کلافه می کند و عطای کارواش را به لقای انعام می بخشد.
تعداد معدودی از کارواش ها در محوطه خود حتی خدمات واکس زدن کفش را هم افزودهاند تا دادن انعام، جنبه معقول تری پیدا کند.
یک مشتری دیگر هم گفت: کارگران هنگام خروج از کارواش می گویند آقا انعام ما فراموش نشود؛ مگر هجوم یکباره یا جداگانه کارگران، توان فراموش کردن به مشتری را می دهد؟
رضا مالک گفت: اگر شلوغی و یورش دسته جمعی به حواس پرتی و فراموشی منجر می شود، اینجا این هجوم ما را از فراموشی بیرون می آورد.
تلاش خبرنگار ما برای دریافت نرخنامه از اتحادیه مربوط تا زمان تهیه گزارش، نتیجه نداد اما بر اساس مراجعات به کارواش های مختلف در شهر تهران، نرخ روشویی اتومبیل ها در این شهر بدون انعام و بسته به نوع مواد به کار رفته برای شستن خودرو از 40 هزار ریال تا 70 هزار ریال است که با انعام یا انعام های اجباری به 150 هزار ریال تا 200 هزار ریال می رسد.
نرخ توشویی بدون انعام خودروها هم از 40 هزار ریال تا 70 هزار ریال است که انعام های گوناگون این نرخ را حتی به 500 هزار ریال می رساند.
با این حال رییس بازرسی و نظارت شورای اصناف تهران می گوید: تاکنون شکایتی در مورد دریافت انعام به واحد بازرسی اعلام نشده است اما ما بازرسی های خود را انجام می دهیم.
داود اسکندری اظهار داشت: درباره درخواست انعام در کارواش ها چیزی نشنیده ام اما با اعلام شما، تیم بازرسی اعزام خواهیم کرد.
وی گفت: اطلاع رسانی درباره فعالیت های انجام شده در کارواش ها باید توسط اتحادیه انجام گیرد اما ماهم به این موضوع ورود خواهیم کرد.
اسکندری افزود: بازرسی از تمام واحد های صنفی وظیفه ماست و هرچه شکایات از واحد ها بیشتر باشد اولویت رسیدگی بیشتر می شود.
روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اعلام کرد: بازرسی از واحدهای کارواش بیشتر بر عهده بازرسی شورای اصناف است و سازمان صنعت، معدن و تجارت، خیلی وارد موضوع نمی شود.
رییس اتحادیه صنف دارندگان تعمیرگاه واتوسرویس و توقفگاه و پارکینگ تهران نیز گفت: رواج پدیده اجباری درخواست انعام را نه قانونی می دانیم و نه آن را تایید می کنیم.
علیرضا راسی اظهار کرد: شهروندان هرجا با این رویه مواجه شدند می توانند شکایات خود را با شماره 88760094 درمیان بگذارند تا رسیدگی شود.
وی بیان کرد: از نظر اتحادیه هیچ نوع اجباری در گرفتن انعام از سوی کارگران کارواش ها نباید باشد و هر کس درصورت تمایل می تواند مبلغی را پرداخت کند.
این مسوول گفت: اتحادیه به تمام فعالان دارای پروانه توصیه کرده است نرخ های خود را در معرض دید عموم قرار دهند و نیز پروانه کسب را در جایی قرار دهند که قابل دید برای شهروندان باشد.
راسی تعداد کارواش های دارای پروانه کسب در شهر تهران را حدود 80 کارواش عنوان کرد و افزود: حدود 20 نفر نیز بزودی با تکمیل پرونده ها دارای پروانه کسب خواهند شد.
وی بیان کرد: گرفتن اجباری انعام از سوی کارگران کارواش ها مورد تایید اتحادیه نیست و با آن برخورد خواهد کرد.
گزارش های تایید نشده حاکی است برخی کارگران کارواش ها با این شرط در این مکان ها کار می کنند که حقوقی نگیرند و از طریق انعام ها دستمزدشان را تامین کنند.
صاحبان چند کارواش و نیز مسوولان اتحادیه این موضوع را تایید نکردند.
کد خبر 140871
نظر شما