به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، پژو پارس از خودروهایی است که در ماههای اخیر تبدیل به سوژهای پرحاشیه در فضای مجازی و رسانهای ایران شده بود.
از ویدئوی گریه و زاری دلالان در حضور مدیران ایران خودرو تا ناله و نفرین این به ظاهر خریداران و انتشار سخنان عجیب مدیرعامل ایران خودرو در یک جمع به ظاهر خصوصی، تنها بخشی از حواشی این خودروی قدیمی در چند وقت اخیر بوده است.
بیشتر بخوانید: ۴ روش خاموش کردن چراغ چک پژو پارس
مجوز تولید پژو پارس که تا امروز چند بار تمدید شده و آخرین فرصت آن تا پایان خرداد ماه سال جاری است، دیگر تمدید نخواهد شد و از شواهد پیداست که پژو پارس دیگر به پایان راه رسیده و عزم جدی برای توقف تولید آن به دلیل استاندارد نبودن در بدنه مدیریتی کشور وجود دارد.
مشکل اصلی نیز در مسیر تولید پژو پارس به قدیمی بودن پلتفرم و نبود پیاده سازی استانداردهای ۸۵ گانه بازمیگردد.
خریداران پژو پارس چه انتخابی پیش روی خود دارند؟
گروه صنعتی ایران خودرو از مدتها پیش تلاش کرده تا با پیشنهاد طرحهای جایگزین، مشتریان را به انتخاب خودرویی دیگر ترغیب کند اما در کمال تعجب برخی همچنان به امید دریافت پژو پارس از انتخاب خودروی جایگزین سر باز میزنند.
خودرو سورن پلاس با استاندارد ۸۵ گانه، تارا دستی و پژو ۲۰۷ از جمله خودروهای پیشنهادی ایران خودرو به مشتریان است که در میان آنها سورن پلاس مناسبترین گزینه ارزیابی میشود.
آنچه تا این لحظه محرز است، ایران خودرو تا پایان خردادماه دست به توقف تولید پژو پارس خواهد زد و مشتریان راهی جز انتخاب خودروی جایگزین نخواهند داشت و مقصر اصلی این مشکل هم تعیین تکلیف برای نوع فروش خودروسازان از سوی وزارت صمت است که حالا باید مشتریان و خودروساز تبعات آن را متحمل شوند.
سورن پلاس چه مشخصات فنی و امکاناتی دارد؟
سورن پلاس از موتور XU7 پلاس با حجم ۱.8 لیتر بهره می برد. این موتور می تواند 98 اسب بخار نیرو را در 5500 هزار دور بر دقیقه در اختیار راننده قرار دهد. همچنین قدرت گشتاور 146 نیوتن متری این موتور هم در دور ۴۵۰۰ به دست می آید. این عدد و ارقام برای یک سدان اندازه متوسط خانوادگی ارقام خوبی است. موتور 8 سوپاپ این خودرو می تواند استانداردهای آلایندگی یورو ۵ را پاس کند و این مهم با سوخت بنزین معمولی حاصل شده است که نشان از تلاش های بخش مهندسی در شرکت سازده دارد، زیرا رساندن استاندارد یک موتور به یورو ۵ با بنزین معمولی که شاخص اکتان پایین دارد، خود یک پروژه پر زحمت است.
ایرانخودرو علاوه بر تجهیز سورنپلاس به دیلایت، در نیمه دوم امسال، این محصول را با افزودن امکانات دیگری به مشتریان عرضه خواهد کرد. از جمله امکانات اضافه شده به سورن پلاس می توان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی اشاره کرد که نقش بسیار مهمی را در کنترل خودرو در پیچ ها و مسیرهای لغزنده ایفا می کند. این امکان با سنجیدن زاویه فرمان و سرعت خودرو، در صورتی که احساس کند امکان انحراف خودرو از مسیر و سر خوردن وجود دارد، با ترمزگیری در چرخ بحرانی مانع واژگونی و انحراف خودرو می شود. این سیستم که به ESC موسوم بوده ابتدا تنها روی خودرو تارا نصب شده بود، اما اکنون روی دیگر محصولات ایران خودرو از جمله سورن پلاس به دلیل رعایت استانداردهای ۸۵ گانه تعبیه شده است. برای روشن و خاموش کردن سیستم ESC یک کلید روی داشبورد تعبیه شده، اما همواره به صورت پیش فرض این سیستم در مدار و فعال است.
به موجب نصب سیستم کنترل پایداری، تغییراتی در سیستم ترمز ضد قفل و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز نیز اجرا شده است. سورن پلاس بهبود یافته ایران خودرو، ضمن بهره گیری از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، دارای سیستم TCS بوده که همان سیستم کنترل لغزش در هنگام شروع حرکت بوده که مانع از هرزگردی چرخ ها در مسیرهای لغزنده می شود و به حرکت سریع تر خودرو کمک می کند. دیگر سیستم اضافه شده به سورن پلاس سیستم EBA بوده که در هنگام فشار ناگهانی و شدید روی پدال ترمز، در لحظه فشار هیدرولیکی نیروی ترمز را به حداکثر می رساند تا به توقف سریع تر خودرو کمک کند. یکی از امکانات مهم اضافه شده به سورن پلاس، سیستم HSA بوده که در هنگام شروع حرکت در سربالایی، مانع از عقب رفتن خودرو می شود. این سیستم برای چند ثانیه با حفظ فشار نیروی ترمز برای راننده زمان می خرد تا نسبت به شروع حرکت در سربالایی اقدام کند و مانع از عقب رفتن خودرو می شود. این سیستم در شرایطی هم که خودرو در سرازیری قرار داشته باشد و راننده قصد حرکت در دنده عقب را داشته باشد مانع از حرکت خودرو رو به جلو می شود.
یکی دیگر از امکاناتی که به تولیدات سورن از نیمه دوم امسال اضافه می شود، راهنمای نشانگر تعویض دنده موسوم به GSI است. طبق الزامات استاندارد ۸۵ گانه، این امکان در خودروهای مجهز به گیربکس دنده ای اجباری شده و ایران خودرو با هدف کاهش مصرف سوخت و ارتقای حس رانندگی این امکان را برای نصب روی سورن پلاس پیاده سازی کرده است. وظیفه این راهنما نشان دادن زمان مناسب تعویض دنده به راننده در نمایشگر جلو آمپر است که با رعایت آن مصرف سوخت و آلایندگی خودرو نیز کاهش می یابد.
دیگر امکان مهمی که روی سورن پلاس از نیمه دوم سال و اوایل پاییز نصب می شود، سنسور پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS است. این سیستم با پایش فعال فشار و دمای باد تایرها، در صورت کاهش فشار باد تایرها از محدوده مجاز تعریف شده، به راننده در جلو آمپر و در نمایشگر سیستم مالتی مدیا هشدار می دهد تا نسبت به تنظیم فشار باد تایرها اقدام کند. رانندگی با تایرها در شرایطی که فشار باد آن ها کم تر از استاندارد باشد، ضمن این که موجب خراب شدن زودهنگام و استهلاک تایرها می شود، روی افزایش مصرف سوخت تاثیر گذاشته و کیفیت سواری را نیز کاهش می دهد.
از جمله موارد ایمنی اضافه شده به سورن پلاس، استاندارد حفظ ایمنی عابر پیاده در صورت برخورد است. این استاندارد یکی از الزامات عرضه خودرو در بازار اروپا بوده و خودروسازان جهانی در راستای حفظ جان عابران پیاده و وارد شدن آسیب کم تر به آن ها در زمان برخورد رعایت می شود. ایران خودرو با تغییرات اعمال شده در سپر و به طور کلی بخش جلویی سورن پلاس، توانسته استاندارد حفاظت از عابر پیاده موسوم به ECE R127 را برای این خودرو پاس کند.
نظر شما