چرا افت قیمت خودرو متوقف شد؟ + پیام پنهان بازار در برابر ریزش دلار

کد مطلب 150137
۳ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۵
چرا افت قیمت خودرو متوقف شد؟ + پیام پنهان بازار در برابر ریزش دلار

دلار ۱۱ درصد کاهش یافت اما قیمت خودرو فقط ۶ درصد افت کرد! چرا بازار خودرو در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت می‌کند؟ تحلیل کامل تضاد بین نرخ ارز و هزینه‌های تولید را در این مطلب بخوانید.

به گزارش پرشین خودرو، بازار خودرو در هفته‌های اخیر تحت تأثیر کاهش نرخ ارز و فروکش کردن بخشی از ریسک‌های سیاسی، وارد فاز اصلاحی شده است. اما نکته مهم و قابل تأمل اینجاست که شدت این اصلاح با افت قیمت دلار همخوانی ندارد.

در حالی که دلار طی یک ماه گذشته بیش از ۱۱ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده، متوسط افت قیمت خودروها تنها حدود ۶ درصد بوده است. این شکاف آماری، یک پیام صریح و مهم برای فعالان و خریداران بازار دارد:

بازار هنوز به ماندگاری شرایط فعلی باور ندارد.

اگر معامله‌گران نسبت به تداوم ثبات سیاسی و ارزی اطمینان داشتند، بدون شک کاهش قیمت خودرو می‌توانست بسیار عمیق‌تر از سطح فعلی باشد. اما رفتار کنونی بازار نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از فروشندگان، همچنان سناریوی بازگشت ریسک‌ها را در ذهن خود حفظ کرده‌اند و از فروش‌های هیجانی خودداری می‌کنند.

خودروهای داخلی؛ اسیر هزینه‌های تولید

در سوی دیگر ماجرا، داستان خودروهای داخلی متفاوت است. حتی با وجود کاهش نرخ ارز، فاکتورهای تعیین‌کننده‌ای همچون مشکلات تولید، رشد هزینه‌ها، محدودیت عرضه و افزایش قیمت کارخانه‌ای، اجازه نمی‌دهد افت قیمت‌ها با همان سرعتی که در بازار ارز رخ داده، در بازار آزاد منعکس شود.

به همین دلیل، خودروهای داخلی در برابر کاهش قیمت مقاومت بیشتری نشان داده‌اند و فعلاً نشانه‌ای از ریزش سنگین در این بخش دیده نمی‌شود.

نتیجه‌گیری: بازار میان دو نیروی متضاد

بازار خودروی امروز در یک وضعیت تعادلی میان دو نیروی قدرتمند گرفتار شده است:

  • نیروی کاهشی: افت نرخ ارز و کاهش انتظارات تورمی.
  • نیروی افزایشی: افزایش هزینه‌های تولید و نگرانی از محدودیت عرضه.

تا زمانی که یکی از این دو عامل بر دیگری غلبه نکند، بازار احتمالاً در یک فاز نوسانی و کم‌رمق باقی خواهد ماند.

بنابراین، مهم‌ترین متغیر برای پیش‌بینی آینده بازار خودرو، دیگر خودِ خودرو نیست؛ بلکه مسیر نرخ ارز و میزان پایداری تحولات سیاسی است که جهت‌گیری نهایی را تعیین خواهد کرد.

کد مطلب 150137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha