پرشین خودرو: ترمز كردن در خودرو یا هر وسیله نقلیه دیگر نیازمند مصرف انرژی است. در واقع این انرژی صرف كم كردن سرعت وسیله و درنهایت متوقف كردن آن میشود. صد البته در نهایت این انرژی هدر میرود. اما آیا میتوان از این انرژی مصرف شده دوباره استفاده كرد و مانع هدر رفتن آن شد؟
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از جام جم، سال 2009 یك شركت تولید كننده خودروهای اسباببازی ویژه نوجوانان از یك فناوری بهنام «سیستمهای بازیافت انرژی جنبشی» در ساخت این خودروها بهره برد.
در این فناوری، بخشی از انرژی جنبشی ذخیره میشد و این انرژی ذخیره شده به شتاب بیشتر خودرو كمك میكرد، اما یك سال بعد این طرح دیگر ادامه نیافت و دلیل آن هم نبود حمایتهای مالی عنوان شد.
این وضع سبب شد تیمی از پژوهشگران به سرپرستی آلبرتو بروتی به فكر طراحی سیستمی جدید برای ذخیره انرژی جنبشی مصرفی برای ترمز كردن بیفتند.
در فناوری طراحی شده توسط این گروه، حدود 70 درصد انرژی صرف شده برای ترمز كردن به صورت انرژی مكانیكی ذخیره میشود.
كارایی این روش به مراتب بهتر از فناوری ذخیره انرژی ترمز كردن به صورت انرژی شیمیایی و سپس بازگرداندن آن به صورت انرژی مكانیكی به خودروست، زیرا در آن روش تنها 30 درصد انرژی صرف شده برای ترمز كردن بازیافت میشود.
افزودن این سیستم طراحی شده برای استفاده مجدد از انرژی ترمز روی هر خودرو بین 400 تا 500 دلار هزینه دارد اما جای نگرانی نیست زیرا بازگرداندن انرژی ترمز میتواند سبب كاهش نیاز به سوخت شده و در نتیجه هزینه نصب این سیستم در مدت كمتر از یك سال برگردانده خواهد شد.
با این حال هنوز یك مانع بزرگ بر سر راه استفاده از این فناوری وجود دارد و آن هم نبود حمایت مالی از تولید انبوه آن است. این پژوهشگران امیدوارند نگرانیهای زیست محیطی و نیز كمبود منابع سوختهای فسیلی سبب جذب سرمایهگذاران برای اجرایی شدن این فناوری شود.
کد خبر 18410
نظر شما