پرشین خودرو: طبق آمارهای بهدست آمده، در سال 90 روزانه 142 دستگاه خودرو سرقت شده است، یعنی هر ساعت 6 دستگاه خودرو در کشورمان به سرقت رفته است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، معضل سرقت خودرو سالهای زیادی است که مشکلاتی را برای صاحبان خودروها، پلیس، بیمهها، دستگاه قضایی و غیره به وجود آورده است.
خودروهای پرتیراژ داخلی مورد علاقه سارقان هستند و علیرغم هشدارها و پیگیریهای انجام شده برای ارتقاء امنیت این خودروها، سارقان همچنان به راحتی پراید و پژو را به سرقت میبرند.
بیش از 90 درصد خودروهای سرقتی توسط پلیس کشف میشوند
سرهنگ فریدون خالقی فر، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی کشور در مورد بیشترین خودروهایی که از سوی سارقان ربوده میشوند، در جمع خبرنگاران گفته است: پراید بیشترین آمار سرقت را به خود اختصاص داده، اما توجه داشته باشید که اقبال عمومی و همچنین تولید این وسیله نقلیه در کشور زیاد است.
وی با بیان اینکه شرکتهای سازنده خودرو اقداماتی را در راستای افزایش ضریب ایمنی خودروها انجام دادهاند، معتقد است پس از پراید، گروه پژو بیشترین آمار سرقت را به خود اختصاص دادهاند.
خالقیفرد گفته: اقدامات خودروسازان در راستای انجام اقدامات تامینی مطلوب است اما این اقدامات جامع نیست و همچنان باید برای افزایش ضریب امنیت محصولات خود تلاش کنند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی کشور با بیان اینکه هنوز هم سارقان علاقهمند به ربودن وسایل داخل خودرو و قطعات هستند، از قطعهسازان خواسته است در راستای «هویتسازی» برای قطعات خودرویشان اقداماتی انجام دهند.
خودروسازان توان افزایش ضریب امنیت محصولاتشان را دارند، خودروسازان بایستی به سمتی حرکت کنند که وقتی سارق با انجام اقدامات تخریبی وارد خودرو شد، نتواند این وسیله را به حرکت وا دارد.
با این حال آمارها نشان میدهد 70 درصد خودروهای سرقتی به صورت رها شده کشف میشوند به این معنی که مجرمان برای هر کاری اقدام به سرقت خودرو و پس از اعمال مجرمانه خودرو را رها میکنند، البته بیش از 90 درصد خودروهای سرقتی توسط پلیس کشف میشوند اما افزایش ایمنسازی خودروها در مقابله با سرقت یک مطالبه و طبیعی برای شهروندان است.
هر 27 ثانیه یک خودرو در آمریکا به سرقت میرود
سرقت خودرو در سایر کشورها نیز شرایط بهتری از ایران ندارد، بررسیها نشان میدهد که هر 27 ثانیه یک خودرو در آمریکا به سرقت میرود، آمار سرقت در چند کشور صنعتی و توسعه یافته نیز حکایت از وضعیت نامناسبی دارد.
اما این آمارها نباید بهانهای برای خودروسازان وطنی برای توجیه محصولات نامرغوبشان باشد، بلکه اغلب خودروهای خارجی مجهز به آخرین سیستمهای امنیتی و ضد سرقت هستند و آنچه موجب بروز سرقت در این کشورها میشود، بیتوجهی رانندگان به رعایت موارد ایمنی و امنیتی مانند جا گذاشتن سوئیچ در خودرو و ... است.
با این حال نگاهی به آمار سرقت خودرو در 10 کشور نشان میدهد، دزدیدن خودرو چالش بزرگی برای پلیس، شرکتهای بیمه، خودروسازان و مردم این کشورهاست.
طبق آمارهای بدست آمده، در سال 90 روزانه 142 دستگاه خودرو در سطح کشورمان سرقت شده است، یعنی هر ساعت 6 دستگاه خودرو به سرقت رفته است.
طبق آمارها هر 27 ثانیه یک خودرو در آمریکا به سرقت میرود و بالاترین نرخ سرقت خودرو مربوط به ایالت کالیفرنیا است. البته به گفته پلیس آمریکا 95 درصد خودروهای سرقتی فاقد تجهیزات ضدسرقت هستند. در سال 2010 میلادی بیش از 737 هزار دستگاه خودرو در این کشور سرقت شده است.
طبق اعلام پلیس آمریکا 66 درصد خودروهای سرقتی در شب دزدیده شدهاند و 60 درصد از خودروهای سرقتی بدون این که قفل شده باشند به راحتی توسط سارقان دزدیده شدهاند.
در بریتانیا نیز روزانه هزار دستگاه خودرو به سرقت میرود. البته برخلاف ایران در سایر کشورها به راحتی میتوان از عملکرد خودروسازان انتقاد کرد و حتی نام 10 خودروی مورد علاقه سارقان در رسانهها منتشر میشود که یکی از آنها تویوتا کمری است.
در کانادا روزانه بیش از 254 دستگاه خودرو سرقت میشود
در انگلستان «ون» تولیدی شرکت فورد بیشترین آمار سرقت را به خود اختصاص داده و سارقان به راحتی میتوانند این خودرو را به سرقت ببرند. البته از هر 5 خودروی سرقتی در انگلستان تنها یکی از آنها کشف میشود.
در فرانسه سرقت موتورسیکلت بیشتر از خودرو روی میدهد اما خودروی «رنو توئینگو» بیشترین آمار سرقت را در سایر خودروها داراست.
در ایتالیا پلیس این کشور برای مقابله با سارقان خودروهای لوکس و گرانقیمت واحد خاصی را تشکیل داده است تا بتواند با سارقان مقابله کند.
در کانادا روزانه بیش از 254 دستگاه خودرو سرقت میشود و در ایالت کبک این کشور به طور متوسط هر 21 دقیقه یک خودرو به سرقت میرود. در مکزیک تنها یک خودرو از سه خودرو مسروقه کشف میشود.
در استرالیا طبق برآوردهای انجام شده سرقت خودرو موجب زیان 610 میلیون دلاری این کشور میشود و هر 6 دقیقه یک خودرو در استرالیا به سرقت میرود.
کشور اسپانیا، به عنوان دروازه خودروهای سرقت شده به آفریقا شناخته میشود و منطقه کوستادل سول، 40 درصد سرقت خودروی اروپا را به خود اختصاص داده است، طبق آمارها هر 30 دقیقه یک خودرو در اسپانیا دزدیده میشود.
هر 5 دقیقه یک خودرو در آفریقایجنوبی به سرقت میرود و در برخی مناطق این کشور سارقان از شگردهای عجیبی برای سرقت استفاده میکنند.
در آلمان طی سال 2011 میلادی بیش از 35 هزار خودرو به سرقت رفته و دزدان دو بار موفق به سرقت خودروی زرهی وزیر بهداشت این کشور شدهاند.
شیوه های سرقت خودرو از سوی سارقان
مهمترین موضوع برای جلوگیری از سرقت خودرو، پیشگیری است، با آگاهی از روشهای مورد استفاده سارقان شاید ریسک سرقت خودرو را کاهش دهیم. سارقان برای سرقت خودروها همیشه از چند قدم جلوتر از صاحبان خودروها و حتی پلیس هستند. شیوههای سارقان به شرح ذیل است:
سارقان برای سرقت روشهای مختلفی دارند:
توپی زنی
استفاده از شاه کلید
استفاده از سیم مفتولی
بکسل کردن
حمل با جرثقیل
سرقت تحت پوشش خریدار
سرقت تحت پوشش مأمور
سرقت با ایجاد تصادف ساختگی
سرقت با سوئیچ روشن
سرقت با تعویض ای سی یو خودرو
سرقت توام با زورگیری و با سلاح سرد و گرم
سرقت به شیوه خوراندن مواد مسموم و آغشته به مواد بیهوشی و خواب آور
سرقت به شیوه سوار شدن زنان سارق و جلب اعتماد راننده
با رعایت نکات ایمنی و عدم انجام برخی از اشتباهات که به شیوه سارقان تبدیل شده میتوان سارقان را ناکام گذاشت.
10 استان سرقت خیز کشور
جوانان زیر 25 سال، زنان و افرادی که از شهرستانها به شهرهای بزرگ میروند بیشترین غفلت را در نگهداری از خودرو دارند و زمینه را برای سرقت فراهم میکنند، اما اشتباه بزرگی توسط برخی صاحبان خودرو انجام میگیرد که جبران ناپذیر است، خرید دزدگیرهای ارزان قیمت با هدف صرفه جویی در هزینه، که باعث زیان چند برابری میشود.
اغلب دزدگیرهای ارزان قیمت تقلبی هستند، البته باید گفت برخی دزدگیرهای موجود در سطح بازار تقلبی هستند و بهتر است برای امنیت بیشتر دزدگیر خودرو را از نمایندگیهای مجاز تهیه کنید.
صاحبان خودروها در کلانشهرها و شهرهای بزرگ باید بیشتر مراقب خودرو شان باشند، بیشترین سرقت خودرو طبق آمار به ترتیب در تهران بزرگ، خراسان رضوی، استان تهران، اصفهان، فارس، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، مازندران، آذربایجان غربی و خوزستان روی میدهد، البته باید برای محافظت از خودرو در شهر و روستا موارد امنیتی و ایمنی را رعایت کنیم.
نکته قابل توجه دیگر اینکه تولیدکنندگان داخلی بیاد سطح ایمنی و امنیتی خودرو خود را افزایش دهند.
پراید، پژو 405، پارس، پژو 206 ، پیکان، وانت نیسان و سمند به راحتی توسط سارقان و با استفاده از غفلت صاحبان خودرو به سرقت میروند.
روزانه 142 دستگاه خودرو در کشورمان به دلیل ضعف سیستمهای ایمنی به سرقت میروند
خودروسازان داخلی با رعایت نکات ایمنی و ضروری هنگام تولید خودرو میتوانند بخشی از مشکلات را برطرف کنند، برای کاهش زمینه سرقت خودرو توجه به موضوعاتی مانند انتخاب نوع قفلها، چگونگی درج شماره قطعات بر بدنه و نصب دزدگیر و نحوه سیمکشی در قسمتهای محرکه موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
برای جلوگیری از سرقت خودرو و مشکلات پس از آن بهتر است کاری کرد که اصلا خودرو سرقت نشود.
ایموبلایزر و سوئیچ های دارای میکروچیپ هر چند در ابتدا توانستند اندکی از حجم سرقتها بکاهند ولی از آنجا که وسایل و تجهیزات الکترونیکی را میتوان به گونهای آسان هک کرد، سارقان برای این تجهیزات هم شگردهایی دارند.
ضعف سیستمهای ایمنی زمان مورد نیاز برای سرقت را به 2.5 دقیقه رسانده است
به باور کارشناسان، وجود نقاط ضعف از جمله شیشهها که به راحتی شکسته میشوند، ضعف در بخشی از بدنه، لقیها، درزها، نقاط ضعف قفلهای جانبی، در موتور و صندوق و نیز عدم حفاظت کافی از سیستم استارت، موجب شده که طبق آمار بینالمللی سارقان برای ورود به هر خودرویی در دنیا به بیش از 30 ثانیه و برای سرقت آن به بیش از 5/2 دقیقه زمان نیاز نداشته باشند.
البته این موارد برای رد کردن تجهیزات و وسایل ضد سرقت خودرو نیست، اما برای ناکام گذاشتن سارقان و زمان بر کردن سرقت باید از تمام تجهیزات استفاده کرد.
بهترین روش برای پیشگیری از سرقت یک خودرو نصب ابزارهای بازدارنده مکانیکی مانند قفل فرمان، قفل چرخ، قفل پدال و ... روی خودرو است و نصب ایموبلایزر، آلارم و ردیاب های ماهوارهای در مقایسه با ابزار بازدارنده مکانیکی همگی از اهمیت و اثربخشی پایینتری برخوردارند.
علت برتری سیستمهای حفاظتی مکانیکی نسبت به سیستمهای الکترونیکی نظیر ایموبلایزرها، دزدگیرها و ردیابهای ماهوارهای این است که غیر فعال کردن یک سیستم مکانیکی به زمان و ابزار و سر و صدای بیشتری نیازمند است، سه فاکتوری که هر سارقی در سرقت از آنها میترسد.
توصیههای پیشگیرانه
اگر در جایی پارکینگ یا پارکبانها در دسترس نبودند، اتومبیلتان را در جایی پارک کنید که در دید مأموران گشت پلیس باشد.
پس از خرید خودرو، قفل درها و صندوق آن را عوض کرده و از قفلهای سوئیچی استفاده کنید.
از گذاشتن ساک، لوازم و اشیای گران بها، اسناد و مدارک در داخل خودرو طوری که در معرض دید باشند و سارقان را وسوسه کنند خودداری کنید.
هنگام ورود یا خروج از پارکینگ، اول خودروتان را خاموش کنید و سوئیچ آن را بردارید و بعدا برای باز و بسته کردن درِ پارکینگ اقدام کنید.
اگر برای فروش خودروتان آگهی کردید و خریدارانی به شما مراجعه کردند و با امانت سپردن خودروشان نزد شما از شما خواستند با خودروتان دور بزنند قبول نکنید، اکثر موارد خودروها دزدی هستند.
چنانچه در جاده یا سطح شهر مخصوصا بزرگراهها افرادی با اتومبیل و لباس شخصی شما را متوقف کرده و عنوان کردند خودروتان مسروقه است، به هیچوجه تسلیم نشوید، مگر آن که از مأمور بودن آنها مطمئن شوید.
از سپردن سوئیچ و کلید به افراد غیرمطمئن و ناشناس در هر وضعیتی خودداری کنید.
از انتقال مسافران به مسیرهایی که اصلاً آشنایی ندارید پرهیز کنید.
اجازه ندهید افراد متفرقه و ناشناس بر روی خودرو شما سیستم دزدگیر نصب کنند.
اتومبیل خود را به دزدگیر، قفل پدال، قفل فرمان، سوئیچ مخفی و سایر لوازم تاخیری و بازدارنده مجهز کنید.
در شب وسیله نقلیه خود را در محلی پارک کنید که نور کافی دارد.
از پارک کردن خودرو در اماکن و خیابانهایی که تردد در آنها بسیار کم است خودداری کنید.
در توقفهای کوتاه مدت و لحظهای از رها کردن خودرو با درهای قفل نشده و سوئیچ روشن، جدا خودداری کنید.
در توقفهای طولانی مدت رفتن به اماکن تفریحی، فروشگاههای زنجیرهای، مطب پزشکان هر از گاهی به محل پارک خودرو سرکشی کنید.
از پاک کردن خودرو درسطح شیبدار خودداری کنید چرا که برای سارقان تا مسافتی که سطح شیب دار ادامه دارد بدون نیاز به استارت و به راحتی امکان جابجایی وجود دارد.
در صورت خرید خودروهای گران قیمت، حتماً سوئیچ یدک و سوئیچ سوم را از فروشنده تحویل بگیرید.
هنگام بارندگیهای شدید یا بارش برف بیش از حد معمول حتماً به محل پارک خودرو سرکشی کنید.
ایجاد هرگونه مانع برای جلوگیری از سرقت موثر و قابل اعتنا است.
ضمن هماهنگی با شرکتهای سازنده خودرو درخواست شود نسبت به تقویت زاپاس بند و اهرم نگه دارنده زاپاس در زیر خودروهایی مثل پژو 206، وانت نیسان و زانتیا کنید.
از پارک کردن خودروها در جاهای تاریک و جاهایی که درختان و بوتهها به طور طبیعی اتومبیلها را استتار میکنند خودداری شود زیرا سارقین با قرار گرفتن، بین اتومبیل و شیشهها و درختان خود را از دید رهگذران مخفی و از همان مکان به راحتی درب خودروها را باز میکنند.
هنگام ترک خودرو از بسته بودن درها و بالا بودن شیشهها مطمئن شوید.
کد خبر 19957
نظر شما