پرشین خودرو: مجری پروژه سامانه ارتباط هوشمند خودرویی اعلام كرد: هدف بزرگ این پروژه، تدوین نقشه راه توسعه فناوری ارتباطات خودرویی در كشور است كه بر اساس نتایج حاصل از اجرای طرح پایلوت، نهایی خواهد شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، حبیب رستمی افزود: نسخه های اولیه نقشه راه، بر اساس مطالعات انجام شده و پروژه های مشابه خارج از كشور تنظیم شده ولی لازم است با تحلیل پروژه پایلوت همراه شود و در این تحلیل باید ذینفعان اصلی پروژه همچون ادارات راه و شهرسازی استانها، راهداری، پلیس راه، هلال احمر، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، كنترل ترافیك شهرداریها و سایر نهادهای مطالعاتی و تحقیقاتی همكاری كنند.
وی ادامه داد: هدف پروژه سامانه ارتباط هوشمند خودرویی این است كه سامانه ای با استفاده از فناوری ارتباطات خودرویی، طراحی و پیاده سازی شود كه سطح ایمنی خودروها را ارتقا دهد. به این معنا كه رانندگان به كمك این سامانه اطلاعاتی را دریافت كرده و نسبت به حوادث یا موقعیت های پیش رو آگاهی یافته و از ورود به شرایطی كه منجر به تصادف می شود خودداری كنند.
رستمی با بیان این كه سامانه مذكور، یك سامانه ایمنی اكتیو (فعال قبل از تصادف) مبتنی بر فناوری ارتباطات خودرویی است، اضافه كرد: با نصب سامانه حمل و نقل هوشمند خودرویی بر روی خودروها، این خودروها با یكدیگر و با تجهیزات كنار جاده ای ارتباط برقرار می كنند و از وضع سایر خودروها و محیط اطراف مطلع میشوند و راننده میتواند بر اساس اطلاعاتی كه به این ترتیب بدست می آورد، تصمیم مناسب را در زمان مناسب اخذ كند.
به گفته وی، خودروهای مجهز به این فناوری اطلاعاتی در خصوص گلوگاه های ترافیكی و نقاط پرحادثه را از خودروهای اطراف و نیز از مراكز كنترلی دریافت می كنند.
همچنین خودروهایی كه از نزدیكی این تجهیزات عبور می كنند، این پیام ها را دریافت كرده و به آگاهی رانندگان می رسانند تا مانع ورود آنها به صحنههای خطرآفرین شوند.
مجری طرح CVT تصریح كرد: فناوری ارتباط هوشمند خودرویی علاوه بر افزایش ایمنی رانندگان، سبب روان شدن ترافیك، كاهش حوادث و كاهش مصرف سوخت می شوند. این قابلیت ها سبب شده سرمایهگذاری زیادی هم توسط دولت ها و هم توسط بخش خصوصی روی این فناوری صورت بگیرد.
رستمی تصریح كرد: هدف دولتها از توسعه این فناوری، حفظ سرمایههای ملی از جمله نیروی انسانی و محیط زیست است و بخش خصوصی نیز به دلیل استعداد اقتصادی بسیار بالایی كه این فناوری دارد از آن حمایت می كند.
وی افزود: شركت های بیمه در دنیا به این نتیجه رسیده اند كه فناوری CVT ظرفیت كاهش تصادفات را دارد و از آن استقبال كرده اند زیرا با تجهیز خودروها به این سامانه و فراهم شدن زیرساخت ها، تصادفات كاهش یافته و خسارات كمتری توسط بیمه ها پرداخت می شود.
رستمی یادآور شد: كاربردهای این فناوری در دو بخش كاربردهای بر بستر ارتباط خودرو با خودرو (Vehicle to Vehicle) و نیز كاربردهای بر بستر ارتباط خودرو با تجهیزات زیرساختی (Vehicle to Infrastructure) تعریف شده و در پروژه ای كه با حمایت ایدرو در دست اجراست 3 كاربرد V2V و 6 كاربرد V2I پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان كرد: پروژه اكنون در مرحله طراحی كاربردها و آزمون كاربرد در محیط میدانی آزمون شده و در مرحله اجرای پایلوت است. در این مرحله، تجهیزات روی وسایل نقلیه منتخب نصب می شود و در مسیر تعیین شده در بازه زمانی 3-4 ماهه زیر بار، مورد آزمون قرار می گیرد و داده ها نیز در یك مركز كنترل و مانیتورینگ جمع آوری و تحلیل می شود تا بر این اساس، گام های بعدی برداشته شود.
وی با اعلام مشخص شدن مسیر اجرای پایلوت سامانه هوشمند خودرویی گفت: تجهیزات در مسیر پایلوت و با متدلوژی خاص در 30 نقطه نصب می شود كه از منطقه 22 شهرداری تهران آغاز و تا كرج و سپس قزوین و گردنه كویین در مسیر بزرگراه قزوین- رشت ادامه می یابد. این مسیر همچنین مناطقی از شهر قزوین را نیز در بر می گیرد كه موافقت مراجع مسئول در این خصوص جلب شده است.
مجری پروژه CVT ابراز امیدواری كرد پس از اجرای مرحله پایلوت، نتیجه عملیاتی آن در اختیار ذی نفعان طرح قرار گیرد.
وی همچنین عنوان كرد: به موازات اجرای طرح، باید الگوی كسب و كار این فناوری هم استخراج شود كه در آینده چگونه باید خود را اداره كند و نهادهای حامی، سرمایه گذار و مالك خودرو چه نقشی دارند و چه هزینه هایی باید بپردازند. اینها از جمله موضوعات و مسائلی است كه امیدواریم در مسیر تنظیم شده در زمان خود به پاسخ این مسائل برسیم.
پروژه سامانه ارتباط هوشمند خودرویی (CVT) با حمایت ایدرو بعنوان یك پروژه ملی از سال گذشته در دستور كار جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف قرار گرفته است.
کد خبر 20991
نظر شما