پرشین خودرو:رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهنمایی و رانندگی جزئیات تعویض و معادلسازی گواهینامههای رانندگی را تشریح کرد.
به گزارش«پرشین خودرو» ، سرهنگ هویدا تزار در باره جزئیات تعویض و معادل سازی گواهینامه ها گفت : براساس آیین نامه هیئت دولت گواهینامه ها به چهار گروه تقسیم می شود، برای دارندگان وسایل نقلیه 3.5 تن و با ظرفیت حداکثر 9 نفر گواهینامه پایه سوم ، دارندگان وسایل نقلیه 6 تن و با ظرفیت 26 نفر گواهینامه پایه دوم و برای دارندگان وسایل نقلیه از 6 تن به بالا و 27 نفر سرنشین گواهینامه پایه یک صادر می شود و گواهینامه هایی که براساس قوانین قبلی صادر شده است معادل سازی خواهد شد.
وی ادامه داد : گواهینامه "ب1" معادل پایه 3 و گواهینامه های "پ1" و گروه "ت" معادل پایه یکم است که در هنگام تعویض گواهینامه معادل سازی می شوند.
سرهنگ تزار گفت : البته کسانی که گواهینامه "پ1" گرفته اند برای معادل سازی گواهینامه خود به "پایه یک" حتما باید با اتوبوس شهری و کامیون19/21 مجدد آزمون بدهند تا گواهینامه انها تبدیل شود .
وی با بیان اینکه اعتبار گواهینامه های جدید 10 ساله است افزود : در گذشته اعتبار گواهینامهها پنج ساله بود اما اکنون بر اساس آیین نامه جدید به 10 سال افزایش یافته است.
رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه گواهینامه افراد بالای 70 سال اعتبار پنج ساله دارد، گفت : افراد بالای70 سال به بالا باید هر پنج سال یکبار برای تمدید گواهینامه خود برای کنترل سلامت روحی و جسمی به پزشک مراجعه کنند.
وی درباره شرایط سنی نیز افزود : کسانی که گواهینامه پایه یک می گیرند باید 25 سال سن داشته باشند و از تاریخ گواهینامه پایه دو انها نیز 2 سال گذشته باشد و برای گرفتن پایه دوم نیز 23 سال سن داشته باشند و از گواهینامه پایه سوم آنها سه سال زمان گذشته باشد .
سرهنگ تزار درباره گواهینامه های ویژه نیز گفت : این گواهینامه ها نیز برای وسائل نقلیه عمرانی و ساختمانی صادر می شود و کسی که متقاضی است باید 20 سال سن داشته باشد و در آزمون ها نیز قبول شود و احراز گواهی سلامت نیز یکی از شرایط اصلی برای دریافت گواهینامه ویژه است .
کد خبر 22661
نظر شما