پرشین خودرو: حالا كه در برخی بازارها گشایشی به وجود آمده و زمزمههایی از لغو تحریمهای صنعت خودرو به گوش میرسد همه منتظر ایجاد تحول در این صنعت و حوزه هستند. با این وجود اما تحول در بخش صنعت نیازمند چند تغییر است.
به گزارش «پرشین خودرو»، شاید رفع تحریمها و در گام بعد رقابتی كردن كامل بازار و بهرهوری صنعت و افزایش قدرت مدیریتی در بخش خودرو جزو سرفصلهای رشد و توسعه در صنعت خودرو به حساب آید.
از همینرو بالا رفتن احتمال رفع تحریمهای صنعت خودرو موجب شدهاست كه بسیاری از كارشناسان و نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع واكنش نشان دهد. یک کارشناس صنعت خودرو با محتمل دانستن رفع قریبالوقوع تحریم صنعت خودرو، اثرات این موضوع بر فعالیت شرکتهای خودروسازی را اینطور بیان کرد: شرایط فعلی نشان میدهد که مذاکرات در روزهای آینده مثبت بوده و دو طرف خواستار تعامل با یکدیگر هستند.
شهرام آزادی با بیان اینکه پروسه برطرف شدن تحریم از آخرین تحریمهای وضع شده آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: تحریم صنعت خودرو نیز جزو جدیدترین تحریمها بوده و به همین دلیل در صدر فهرست تحریمهای برطرف شده قرار خواهد داشت. همچنین در صورت رفع تحریم صنعت خودرو اثرات مثبت آن در کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت خودروهای داخلی از چند ماه آینده نمایان خواهد شد.
از سوی دیگر گفته میشود كه تنها رفع تحریمها موجب توسعه و رشد و تحول در صنعت خودرو نمیشود. بلكه باید در گام بعدی روابط با خودروسازان بزرگ جهانی بازسازی شود و به سمت همافزایی این ارتباط حركت كنیم.
الهویردی دهقانی عضو كمیسیون صنایع مجلس و نماینده مردم ورزقان در اینباره میگوید: ما باید گوشهچشمی هم به خودروسازان بزرگ جهانی داشته باشیم و توجه كنیم كه آنها چگونه با موفقیت عمل میكنند. بهتر این است كه پس از گذشتن از سد تحریمها به سمت همافزایی روابط با خودروسازان بزرگ جهانی حركت كنیم تا بتوانیم تكنولوژی و توان سرمایهای خود را بالا ببریم و در این فضا با رقبای جهانی خود رقابتی سالم به وجود بیاوریم.
او اینطور ادامه داد: خودروسازان بزرگ اكنون با تكیه بر تكنولوژی و توان سرمایهای خود به سمت ساخت خودروهای نسل جدید حركت میكنند. در كشور ما اما بازارهای بسته و انحصاری موجب شدهاست كه نه تكنولوژی به كشور وارد شود و نه توان سرمایهای خاصی متولد شود. ساخت خودروهایی با كیفیت بالا و هماهنگ با تكنولوژی روز نیاز تعامل با خودروسازان جهانی و استفاده از امكانات این كشورها برای ارتقا صنعت خودروی داخلیاست.
به گزارش شفاف، دهقانی به چالش قیمتگذاری خودرو كه از یكی دو سال پیش گریبان صنعت خودرو را گرفته هم اشاره میكند و میگوید: با وجود افزایش قیمتهایی كه رخ داشتیم و در مقابل آن رشد كیفیتی رخ نداده مردم فكر میكنند كه چرا باید به جای خودروی خارجی با كمی هزینه بیشتر به سمت خرید خودروهای داخلی كشش داشته باشند؟ از همینرو مشكل قیمتگذاری هم باید موازی با دیگر اقدامات حل شود و قیمتها با كیفیت هماهنگی پیدا كنند تا بازار خرید و فروش خودروی داخلی هم رونق بگیرد.
بازارها در انحصار است
این نماینده مجلس از بازارهای بسته و انحصاری خودرو انتقاد كرده و میگوید: ما درهای صنعت خودرو را به روی دیگر رقبای خارجی بستهایم و برای همین به لزوم كیفی بودن خودروها به مقدار نیاز توجه نمیكنیم. چرا كه ناتوانی قشر گستردهای از مردم برای خرید خودروی خارجی این تصور را به وجود آورده كه ما هر چیزی را كه تولید كنیم مردم مجبور به خرید آن هستند، از همینرو بازارهای خودروی داخلی انحصاری، ناعادلانه و بسته شدهاند و این فضا نیازمند تحول است.
کد خبر 25940
نظر شما