پرشین خودرو: گروه ایران
به گزارش «پرشین خودرو»، شب گذشته و در بخش های مختلف خبری شبکه اول سیما گزارشی از وضع خدمات پس از فروش یکی از شرکت های خودروسازی منتشر شد که هم جای تقدیر داشت و هم جای تأمل!
پخش این گزارش از این بابت قابل تقدیر است که رسانه ملی با درایت و پیگیری مداوم صیانت از حقوق مصرف کنندگان را در دستور کار خود قرار می دهد و همواره تلاش می کند نقاط ضعف و کاستی های موجود در این بخش را پوشش دهد.
این همان رویکردی است که موجب می شود تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالا و خدمات همواره خود را ملزم به رعایت حقوق مصرف کنندگان دانسته و آگاه باشند که رسانه ملی و حتی دیگر رسانه های فعال کشور به عنوان چشمان بیدار جامعه عمل می کنند.
اما پخش این گزارش به همان اندازه که جای تقدیر دارد، چندین برابر جای تأمل و تعمق دارد که دست اندرکاران رسانه ملی باید به صورت ویژه آن را مدنظر قرار دهند.
قدر مسلم آنچه در نخستین نگاه، تصویر نا مطلوبی را در ذهن مخاطبان رسانه ملی ایجاد می کند این است که این گزارش کاملاً هدفدار و صرفاً در جهت تخریب یک شرکت خودروسازی تنظیم شده است.
چه بسا تصاویر خودروها و سر در نمایندگی خودروساز به سهولت نمایش داده می شود و نه تنها زمینه هرگونه اظهار نظری برای مصاحبه شوندگان فراهم می شود، بلکه مصاحبه کننده که خود در قامت یک خبرنگار نمی تواند سلایق و علایق شخصی را در تنظیم و تولید گزارش وارد کند، مبادرت به چنین امری کرده و تلاش می کند تا تأثیر مستقیم بر ذهن مخاطبان بگذارد.
حتی اگر بخواهیم تهیه و تنظیم این گزارش را دلسوزانه و برای دفاع از حقوق مصرف کننده در نظر بگیریم، بازهم نحوه و شکل تهیه و تنظیم آن دارای اشکال است.
تصور کنید خبرنگار یک رسانه در مقابل بیمارستان تخصصی درمان بیماری های چشمی یا سوانح سوختگی حاضر شود و در آنجا با دهها و صدها بیمار مواجه شود، آیا او می تواند ادعا کند که همه مردم دچار بیماری های چشمی و یا سوانح سوختگی شده اند. طبیعی است که هیچ عقل سلیمی این موضوع را برنمی تابد.
در مورد این گزارش هم همین موضوع صدق می کند، خبرنگار رسانه ملی درست در مقابل درب نمایندگی شرکت خودروسازی حاضر شده که به طور طبیعی مشتریان نیازمند خدمات به آن مراجعه می کنند.
به طور حتم در میان مراجعه کنندگان افراد ناراضی وجود دارند و افرادی هم وجود دارند که ممکن است از کیفیت و خدمات خودرو رضایت داشته باشند.
آیا نظرات و دیدگاه های آنها قابل پخش در رسانه ملی نیست؟ آیا بهتر نبود خبرنگار رسانه ملی گشتی هم در سطح شهر می زد و نظرات دیگر دارندگان این خودروها را جویا می شد؟
هرچند شرکت خودروساز موظف است تا نیازهای مشتریان را به نحو مطلوب و تا جلب رضایت کامل آنها پوشش دهد، اما وجود نقص فنی و یا هر ایراد دیگری را نمی توان بهانه تخریب یک برند و یک خودروساز قرار داد.
نباید فراموش کرد که خودرو به خودی خود ساخته نمی شود، بلکه با ایجاد یک خط تولید صدها و هزاران کارگر ایران مشغول به کار می شوند و تهیه گزارش هایی که در آن آرم یک شرکت خودروساز به راحتی نمایش داده می شود، ممکن است حیات یک واحد تولیدی را تحت تأثیر قرار دهد.
حال اگر این موضوع به بیکاری بخش قابل توجهی از اشتغال داخلی منجر شود آیا رسانه ملی پاسخگو خواهد بود؟ آیا تعطیلی یک خودروساز داخلی که در راستای افزایش تولید و عمق ساخت داخل تلاش می کند برای اقتصاد ایران خوشایند است؟
تردیدی نیست که مسئولان رسانه ملی تأیید می کنند، طی سالهای اخیر جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر روابط غیرعادی تجاری دیگر کشورها و تحریم ها با چالش های متعددی مواجه بوده که بر هیچکس پوشیده نیست و با این وجود خودروسازان دولتی و خصوصی تلاش کرده اند تا به هر شکل ممکن از تولید و اشتغال داخلی صیانت کنند.
از سوی دیگر نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که در سالهای اخیر هزاران دستگاه خودرو به صورت شخصی و شناسنامه ای وارد شده اند که هیچ مرکزی برای ارائه خدمات و پاسخگویی به آنها وجود ندارد. آیا تا کنون تلاشی برای رسیدگی به خواسته های دارندگان این خودروها صورت گرفته است؟
نکته مهم این است که در گزارش پخش شده تنها به موضوع کیفیت خدمات پس از فروش آن هم با شرایطی که یاد شد، اشاره شده است. ای کاش خبرنگار رسانه ملی به عنوان یک مرجع بی طرف عمل می کرد و قیمت خودروهای مورد اشاره را با دیگر خودروهای هم کلاسی که با چند برابر قیمت ارائه می شود، مقایسه می کرد. ضمن آنکه این خودروها نیز تحت نظارت استانداردهای ملی وارد بازار کشور شده و از مراجع ذیصلاح مجوز دریافت کرده است.
در این رابطه گفتنی ها بسیار است، اما در پایان این سیاهه باید این موضوع را مورد کنکاش قرار داد که چگونه است کشورهایی که در مجامع جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران رأی می دهند و همواره تهدید می کنند، به راحتی خودروهای تولیدی آنها وارد بازار ایران می شود، اما از انعقاد قرارداد همکاری با خودروسازان خصوصی و دولتی ایران در جهت انتقال دانش فنی خبری نیست؟ با این همه انتظار می رود که رسانه ملی در زمینه صیانت از حقوق مصرف کنندگان، همه جانبه به موضوعات نگاه کرده و در مسیر بیراهه حرکت نکند.
منبع: موج
کد خبر 27373
نظر شما