پرشین خودرو: روزی که با مظفرالدین شاه به ایران آمدند، شاید خود مظفرالدین شاه هم تصورش را نمی کرد روزی برسد که این جعبههای آهنی متحرک، هر سال 20 هزار ایرانی را راهی آن دنیا کنند.
به گزارش «پرشین خودرو»، این جعبه آهنی چهارچرخ وارد ایران شد و اسم "گردونه بخار" را به خود گرفت. اتُل، اتومبیل، ماشین، خودرو،... و خیلی اسمهای دیگر را هم به خود گرفت و در کنار همه این اسمها هم، جان خیلی از ایرانیها را با خود برد...
هشت سال جنگیدیم آنقدر کشته ندادیم که طی 10 سال اخیر با این اتاقک آهنی چهار چرخ دادیم و قریب 500 هزار مجروح جنگمان هم قابل قیاس با دو میلیون مجروح تصادفات طی این مدت نیست. کنار همه این خسارتهای جانی، خسارتهای مالی تصادفات حسابش از دست خیلیها در رفته است. سالانه حدود 8.5 درصد تولید ناخالص ملی صرف چند لحظه بی احتیاطی میشود.
به گفته دکتر بهمن روشنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ماهانه 7 میلیارد ریال در پی این تصادفات، هزینه به بخش درمان استان کرمانشاه تحمیل میکند و 55 درصد اشغال تختهای بیمارستان طالقانی کرمانشاه که عمده مصدومین تصادفات استان به این بیمارستان ارجاع داده میشوند در اختیار این مصدومین است. بیشترین این افراد را بین 25 تا 40 سال تشکیل میدهند.
آرش سالاری، مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه تعداد کشتههای تصادفات استان در شش ماهه ابتدایی امسال را 286 نفر عنوان کرد و گفت: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه نفر کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه تصادفات طی این مدت 6127 نفر مجروح بر جا گذاشته است، ادامه داد: این تعداد، رشد 158 نفری نسب به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
...مظفر خان با این سوغاتی فرنگ یک جورهایی خواسته یا ناخواسته تکنولوژی را از غرب آورد، اما کاش یادش میبود و فرهنگش را نیز میآورد. فرهنگ اینکه چطور باید سوار این اسب آهنی سرکش شد و آن را به حرکت در آورد که نشود اولین عامل مرگ و میر در کشورمان!
حالا به گفته و تایید رییس پلیس راهور استان کرمانشاه 70 درصد ما مقصریم که نمیتوانیم و نمیدانیم چطور با این وسیله باید حرکت کرد که به خود و دیگران آسیب نزنیم.
البته سرهنگ غلامرضا امیدی معتقد است: اکثر خودروهای ساخت داخل ایمن نبوده و مطابق با استانداردهای جهانی ساخته نمیشوند و جادهها نیز نواقص بسیاری دارند، اما این دو در کنار عامل انسانی از سهم کمتری در بروز تصادفات برخوردار هستند.
امیدی معتقد است، یک راننده خوب با یک خودروی نامناسب و در یک جاده ناهموار هم میتواند به خوبی رانندگی کند و تصادف نکند.
تامل، تاسف، یا...، نمیدانم میشود چه احساسی برایش پیدا کرد که هنوز بعد از 113 سال نتوانستیم یاد بگیریم این خودرو را چطور باید راند. شاید واقعا فکر میکنیم چون اسمش خودرو است خودش باید برود و ما چکارهایم که بخواهیم فرمان دهیم که چطور و از کجا برود.
امیدی عنوان کرد: متاسفانه فردی که گواهینامه دریافت کرده و به هیچ عنوان بعد از آن رانندگی نکرده است، بعد از پنج سال که برای تعویض گواهینامه خود مراجعه میکند هیچ امتحان تئوری و عملی از او گرفته نمیشود که مشخص شود آیا فرد هنوز هم صلاحیت داشتن گواهینامه را دارد یا نه؟
امیدی معتقد است: چنانچه بتوان شرایطی را در شهرکهای آزمایش فراهم کرد که فرد به هنگام امتحان رانندگی، رانندگی در شرایط مختلف از جمله سرما، یخبندان، باران و برف را تجربه کند قطعا رانندگان با مهارت گواهینامه دریافت میکنند که این امر میتواند در کاهش آمار کشتههای تصادفات موثر باشد.
وی همچنین با بیان اینکه رانندگان متخلف به محض رسیدن به پلیس قوانین را رعایت میکنند و پلیس آنها را به هنگام تخلف نمیبیند، عنوان کرد: اگر دوربینهای مداربسته در بسیاری از راهها و جادهها وجود میداشت به راحتی تخلفات این رانندگان بدون نیاز به حضور پلیس ثبت میشد.
او به ایسنا گفت: در شهری مانند لندن شش هزار دوربین نصب شده است، در حالیکه در شهر کرمانشاه تنها 50 دوربین وجود دارد و مشخص است با این تعداد بسیاری از تخلفات ثبت نمیشود.
کد خبر 27879
نظر شما