به گزارش «پرشین خودرو»، قبل از انقلاب سال 1979 و بالطبع پس از آن قطع روباط دیپلماتیک ایران یک بازار بزرگ برای خودروهای امریکایی بود و به نظر میرسد دوباره این بازار در حال شکل گرفتن باشد. منطقه آزاد تجاری ارس در سال گذشته مجوز ورود خودروهای امریکایی را کسب کرد هر چند فروش مستقیم خودروهای آمریکایی در ایران ممنوع بوده و برای این کار هنوز هم باید از طریق یک کشور ثالث که شیوخ اماراتی باشند صورت میگیرد و با طی این پروسه وارد کنندگان خودرو میتوانند این خودروهای عضلانی را به فروش بسانند.
در حدود 1500 دستگاه خودرو در ارس به فروش رسیده است که بیش از نیمیاز این خودروها آمریکایی هستند که شورلت کامارو یکی از محبوب ترین محصولات در این میان است. تنها ساکنان و یا دارندگان کسب و کار در منطقه آزاد تجاری میتوانند این خودروها را خریداری کنند و برای این که در خارج از این منطقه نیز بتوان بر پشت فرمان این خودروها قرار گرفت یک مجوز آبی دو ماهه در سال داده میشود. در تبلیغاتی که در منطقه ارس به چشم میخورد و تصوری از شورلت نیز بر آن نقش بسته است این عبارت به چشم میخورد:” بازگشت به یک افسانه بعد از 34 سال”.
به گزارش رویترز، قبل از انقلاب خودروهای امریکایی فقط در ایران در دسترس بودند و یک خودرو بومیبرای اکثرمردم ایران بود. دولت محمدرضا یک متحد وفادا برای آمریکا بود به طوریکه در دهه 60 و 70 میلاید بسیاری از جوانان ایرانی در آمریکا به دانشگاه میرفتند و بعد از رسیدن به آمریکا شور و شوق خودروهای عضلانی آنان را در بر میگرفت و در بازگشت نیز با یکی از این وسایل به ایران مراجعت مینمودند.
جنرال موتورز تا مدتی با یک شرکت ایرانی به کار مونتاژ خودرو میپرداخت و در حال حاضر نیز رنو و پژو واردات خوردو خود به ایران را به صورت کیت وجمع آوری و مونتاژ در ایران ادامه میدهند و خودروساز ملی ایران یعنی ایران خودرو نیز به عنوان مثال به تولید سمند میپردازد که یک خودرو اصلاح شده پژو 405 است. برای سالیان متمادی در ایران تنها خودرو در دسترس پیکان بود که یک نسخه از هیلمنهانتر بریتانیایی بود که طی سالهای 1966 تا 2005 در ایران خوردو یا همان ایران ناسیونال سابق تولید شد.
نظر شما