پرشین خودرو: انجمن خودروسازان ایران در راستای اعتراض به مدیریت برنامه مناظره بیانیه ای را صادر کرده که متن آن به شرح زیر است:
1-متاسفانه صداو سیما مشی سیاسی كم كار جلوه دادن دولت یازدهم را به صنعت خودرو تسری داده و از همان ابتدای برنامه با پخش كلیپ سراسر تخریبی مصاحبه با تعدادی از هموطنان ( در حالیكه دوربین ثابت نصب شده بود و افراد مصاحبه شونده تعویض می شدند- یعنی برنامه ی از پیش طراحی شده)، سیل انتقادات را به سوی بینندگان جاری ساختند تا زمینه روحی- روانی آنها را آماده یك برنامه طراحی شده پر تشنج، بنمایند.
2-مدیر برنامه با طرح سوال غلط از بینندگان، در پی بیرون كردن خودروسازان فرانسوی از صحنه صنعت خودروی ایران بود و به خواسته خود مثلاً دست یافت.
اینكه خودروسازان با چه شركتی قرارداد ببندند، بستگی تام و تمام به امكانات مانور آنها دارد. اگر از میان بیست شركت برتر سازنده خودرو در جهان، تعداد كثیری از آنها به دلایل سیاسی- اقتصادی كشور، در دو دهه گذشته تا كنون، اصلاً جواب تلفن/ نامه/ درخواست شما را ندهند، شما راهی جز مذاكره با آن شركت هایی كه پاسخ شما را می دهند، نخواهید داشت. و بدین ترتیب تعداد زیادی از گزینه های مورد نظر شما قابل دسترس نخواهند بود و با محدودیت گزینه ها روبرو خواهید شد.
* بر خلاف القاء غلط برخی رسانه ها، اینطور نیست كه تمام شركت های خارجی، پشت در مدیران خودروساز صف بسته و منتظر اذن دخول هستند. وقتی در شرایط سیاسی- اقتصادی حاضر، تعداد زیادی از سرمایه گذاران ایرانی، حاضر به سرمایه گذاری جدید یا توسعه سرمایه گذاری های قبلی خود نیستند، نباید از سرمایه گذار خارجی توقع زیادی داشت. مخصوصاً وقتی كه تجربه سرمایه گذاری رنو در چندین سال پیش( مخالفت علنی و مستقیم وزیر وقت صنایع و برخی نمایندگان پر شور مجلس هفتم) پیش چشم آنها است.
3-و باز هم متاسفانه به بنده و سایر دوستان نگفته بودند كه در جلسه شاهد حضور یكی از آقایان اساتید دانشگاه خواهیم بود( با عرض پوزش از اساتید والامقام دانشگاه ها)، و الا با شناختی كه از ادب و دروغ پراكنی های ایشان در جلسات گذشته داشتیم، قبل از شروع جلسه، جلسه را ترك می كردیم. حتی به هنگام شروع برنامه، طوریمدیریتكردندكه شخص مزبورچند دقیقه پس ازآنكه تمام شركت كنندگان برروی صندلی های خود مستقر شدند، وارد صحنه شدند و ما را در مقابل عمل انجام شده قراردادند.
الف- در شروع برنامه، ایشان منفعت شخصی مدیران را منشا تصمیمات آنها دانستند. كه اتهامی ناروا و بزرگ است. و باعث بروز تشنج از همان ابتدای برنامه شد.
ب- ایشان با تفرعن فراوان اعلام كردند بنده خودروی خارجی سوار میشوم. وقتی در پایان برنامه مورد سوال بینندگان قرار گرفتندكه چرا محصولات تولید داخل را مسخره می كنند؟ پاسخ دادند "من طرفدار محصولات ایرانی هستم و آنها را مسخره نمی كنم" و به عنوان مثال از پسته و فرش نام بردند كه بنده به طعنه به ایشان یادآور شدم زعفران را فراموش كردید.
ج- ایشان آمار اشتغال مستقیم مربوط به تولید ( تولید كننده مواد اولیه قطعات- خودروساز- خدمات پس از فروش) خودرو را 50 تا 80 هزار نفر ذكر كردندكه دروغ محض است. در حالیكه بنده بر رقم 840 هزار نفر تاكید داشتم. این عدد و رقم مربوط به مشاغلی است كه از افزایش/ كاهش تولید خودرو تاثیر می پذیرند. و در صورت توقف تولید خودرو ، آنها نیز بیكار خواهند شد. اما متاسفانه ایشان با گویش رییس جمهور قبلی، آمار مستند بنده را عوامفریبی خواندند. عزیزانی كه به دنبال مطالب سند هستند را به سایت OICA ( انجمن جهانی خودروسازان) ارجاع می دهم.
د- ایشان از كیفیت خودروهای تولید داخل انتقاد كردند. انتقادی كه مورد تایید تمام شركت كنندگان و از جمله بنده هم بود. اما آنجاییكه ایشان عامل تصادفات و مرگ و میر سالانه 20 هزار نفری را تنها و تنها ایمن نبودن خودروهای تولید داخل می دانستند، بنده با استناد به فرمایشات و مصاحبه های مقامات بلند پایه و ارشد راهور ناجا اعلام داشتم سالانه حدود 7000 نفر موتورسوار به علت نداشتن كلاه ایمنی ضربه مغزی میشوند و حدود 7000 نفر نیز به دلیل نبستن كمربند ایمنی( راننده و سرنشینان جلو و عقب) به رحمت خدا می روند. و اضافه می كنم كه به استناد فرمایشات همان عزیزان راهور، 75 درصد تصادفات كشور در 3000 نقطه حادثه خیز اتفاق می افتد. ارائه ریز دلایل تصادفات را به وقتی دیگر موكول می كنم.
و- ایشان افزایش قیمت خودرو را ناشی از سوء مدیریت مدیران شركت های خودرو ساز می دانستند و بر آن اصرار داشتند كه در جوابشان عرض كردم اجرای هدفمندی یارانه ها باعث افزایش قیمت 3 برابری قیمت مواد اولیه تولید داخل مانند مس، آلومینیوم، فولاد، مواد لاستیك/ پلاستیك و...گردید كه همزمان با 3 برابر شدن نرخ ارز و همچنین اجرای تحریم ها موجب افزایش 2 برابری قیمت خودرو گردید. نكته جالب اینكه ایشان با طرح سوالی كه چرا دستمزد كارگران و مهندسین صنعت خودرو 3 برابر نشده؟ سعی در ایجاد اختلاف و.. در میان كارگرانمان كردند.
ز- ایشان تولید خودروها با استاندارد یورو 2 از سال 82 به بعد را دروغ خواندند. در حالیكه سازمان حفاظت محیط زیست از سال 1376 با دقت فراوان برنامه استاندارد آلایندگی تمام محصولات را كنترل كرده و با وسواس قابل تحسینی مراقب تداوم رعایت استانداردهای آلایندگی هستند. در جلسه عرض كردم كه 3 میلیون خودرو تولیدات قبل از سال 82 كاربراتوری بودند و معادل 60-70 گرم گاز آلاینده ( در ازاء هر كیلومتر پیمایش ) تولید می كردند كه با اجرای استاندارد یورو 2، رقم مزبور به 7/2 گرم كاهش یافته است.
4- با اینكه موضوع مناظره، بحث درباره خودرو ملی بود، متاسفانه به علت عدم مدیریت عالمانه عامدانه برگزار كنندگان، موضوع عوض شد. و موارد متعدد و گوناگونی مطرح شدند. حتی آقای حیدری بر خلاف تمام برنامه های قبلی خود، از كنترل بحث، مدیریت جلسه و بازگرداندن مناظره كنندگان به بحث اصلی خودداری كردند. گویی برنامه ریزی شده بود تا برنامه بصورت یله ورها اجرا شود، تا نه مناظره كنندگان و نه بینندگان دارای جمع بندی مشخصی از صحبت ها نشوند. و فقط بدانند كه خودروسازان فرانسوی باید بروند، حتی اگر جایگزین مطلوب تری در دسترس نباشد.
5-ارائه آمار و اطلاعات غلط توسط همان استاد دانشگاه باعث ایجاد شك و تردید بینندگان به اطلاعات صحیح ارائه شده گردید و مجری برنامه، با لبخند تاییدآمیز خویش، شاهد این كار زشت و ناپسند بودند.
6-ظاهراً برگزار كنندگان طوری برنامه ریزی كرده بودند تا به محض شروع صحبت های بنده، آقای مذكور شروع به ایراد سخنان اعتراضی نماید تا صدای بنده به گوش بینندگان نرسد. بدون آنكه مجری برنامه كوچكترین كوششی در نظم بخشی به جلسه از خود نشان دهد.
7- و اما سه توضیح واجب آنكه:
اول- اطلاع موثق دارم آقای مهندس نجم الدین پس از فارغ التحصیلی بصورت مستمر در بخش صنعت و مخصوصاً صنعت خودرو كار كرده اند و به اصطلاح از كف كارخانه رشد كرده تا به مدیر عاملی رسیدند و منصوب هیچ جریان سیاسی نبوده اند.
دوم- جناب آقای نجم الدین تلفنی به من تذكر دادند كه نقل قول من از ایشان بابت تحمیل 7000 كارمند و مدیر در ایران خودرو مربوط به زمان ایشان نبوده، بلكه در دو دهه گذشته اتفاق افتاده است.
سوم- آقای مهندس بذر پاش تلفنی تذكر به جایی دادند كه در دوران ایشان،( علیرغم انتصاب سیاسی شان )، چه اقدامات گسترده و وسیعی در سایپا و پارس خودرو صورت گرفته كه اولین آنها رها كردن مگان و تندر 90 از اسارت وزیر صنایع وقت بود . ( بنده هم كاملاً تصدیق می كنم) و بسیاری اقدامات توسعه ای دیگر كه بنده هم تایید كردم و قول تصحیح دادم. كه انجام دادم. همان زمان ها هم بنده در یك مصاحبه اعلام كرده بودم كه ایشان علیرغم جوانی و بی تجربگی شان، حداقل كار مثبت شان این بود كه مدیران قدیمی و با سابقه شركت را بیرون نریختند و از وجود آنها حداكثر استفاده را كردند.
داود میرخانی رشتی
مشاور انجمن خودروسازان ایران
رونوشت:
جناب آقای مهندس تقوینژاد معاون استراتژی و برنامه ریزی ایرانخودرو
جناب آقای مهندس مصریان
جناب آقای دكتر نظری
کد خبر 29024
نظر شما