به گزارش «پرشین خودرو»، زندگی برای پژو ۲۰۵ در سال ۱۹۸۳ آغاز شد در زمانی که به عنوان جانشین پژو ۱۰۴ به بازار عرضه شد که البته بیشتر مد نظر مدیران پژو برای پرکردن شکاف بین ۳۰۵ و سوپرمینی ۱۰۴ بود که این مدل ۲۰۵ توسط جرارد والتر و پل بارکو طراحی وتوسعه داده شده بود که شاید خود هم نمیدانستند موفق ترین خودرو تاریخ پژو را طراحی میکنند.
در اولین سال عرضه مدل پژو ۲۰۵ به عنوان یکی از برترین مدلهای اروپا خود را به اثبات رساند و البته از سوی نشریه بسیار معتبر autocar به عنوان بهترین خودرو سال ۱۹۸۳ انتخاب شد.
تولید کننده فرانسوی به سرعت متوجه پتانسیل بسیار خوب مدل ۲۰۵ شد و در آوریل ۱۹۸۴ مدل پژو ۲۰۵ GTi را عرضه کرد که یک مدل اسپرت تر از ۲۰۵ بود و دارای یک موتور ۱٫۶لیتری با قدرت پیشرانه ۱۰۵ اسب بخاری و با وزن کمتر از ۹۰۰ کیلوگرم دارای شتاب صفر تا صد در ۸٫۷ثانیه و حداکثر سرعت بالای ۱۱۶ مایل در ساعت بود.
به گزارش خودروسازی، مدل سریع تر یعنی GTi 1.9 در اواخر سال ۱۹۸۶ عرضه شد که دارای قابلیت شتاب صفر تا صد در ۷٫۸ ثانیه و حداکثر سرعت بالای ۱۲۷ مایل در ساعت بود والبته موتور ۱٫۶ لیتری آن با بروزرسانی دارای قدرت پیشرانه ۱۱۵ اسب بخار بود.
البته تا به امروزهم بحث و جدل در بین طرفداران این برند وجود داشته است که مدل ۱۹۸۴ آن با وجود قدرت پیشرانه کمتر دارای بازدهی بالاتر از مدل ۱۹۸۶ به خاطر نیروی گشتاوربهتر بود ولی به هر حال این مدل هنوزهم به عنوان یکی از اسپرت ترینهاچبکهای تاریخ خودروسازی یاد میشود.
در سال ۱۹۸۴ تحت عنوان پروژه پژوتابلوت اسپرت توسط جان تاد که در حال حاضر رئیس FIA است تنها ۲۰۰ نمونه از مدل ۲۰۵ T16 برای شرکت در مسابقات جهانی رالی ساخته شد که البته دارای موفقیت چشمگیری هم بود.
با وجود اتخاذ سیستم دیسک چهار چرخ در طراحی مدل T16s کمیهم از پلتفرم WRC کمک گرفته شد که در ابتدا دارای قدرت کمیپایین تر از ۲۰۰ اسب بخار بود با این حال مدل ۲۰۵ T16 Evo 2 تمامیمعادلات را بر هم زد و دارای قدرت پیشرانه ۴۵۰ اسب بخار و شتاب صفر تا صد در کمتر از ۳٫۳ ثانیه بود.
در سال ۱۹۸۵ خودروساز فرانسوی پژو با بهره گیری از تواناییهای Pininfarina از یک مدل کروکی ۲۰۵ ویک نسخه CTI رونمایی کرد که البته اسپرتی تر از نسخه GTI بود که دارای سان روف به همراه یک موتور ۱٫۶ لیتری ویا ۱٫۹ لیتری بود.
در ادامه پژو از ۲۰۵s رونمایی کرد که دارای بازدهی بهتر وموتور بروز شده بود و بعد از مدتی از ۲۰۵ XS رونمایی کرد که در بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۲ تولید شده بود که یک نسخه بسیار سبک وزن ۲۰۵با دربهای برقی و البته طراحی لوکس تری بود و دارای یک موتور ۱٫۴ لیتری وشتاب صفر تا صد در ۱۱٫۳ ثانیه بود.
در سال ۱۹۹۲ مدیران پژو انگلستان از یک نسخه بسیار محدود ۲۰۵ GTi تحت عنوان پکیج ۱FM برای جشن ۲۵ سالگی رادیو بی بی سی ۱ نمود که البته تنها در رنگ مشکی با طراحیهای ظریف بر روی بدنه همراه بود که تنها ۲۵ عدد از این خودرو ساخته شد.
و سرانجام در زمانی که پژو تصمیم به توقف فروش مدل ۲۰۵ نمود این خودرو نوستالوژیک دارای فروش ۵٫۲ میلیون عددی بود.
نظر شما