پرشین خودرو: نایب رییس اتحادیه لوازمیدکی گفت: از سال ۸۲ تاکنون وضعیت بازار لوازم یدکی در رکود به سر میبرده و همچنان به همان صورت است.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید مهدی کاظمی با بیان این مطلب اظهار داشت: از زمانی که طرح خروج خودروهای فرسوده در کشور اجرایی شد، بازار لوازمیدکی به خواب فرو رفت و دچار رکود شد.
وی تصریح کرد: درست است خروج خودروهای فرسوده از ناوگان ضروری است، اما برای مشکلات این صنف برنامهریزی نشد.
نایب رییس اتحادیه لوازمیدکی تاکید کرد: مشکلات سبب شده تا صاحبان این صنف دچار مشکلات فراوانی شوند و درآمد ناچیز آنها صرفه هزینههای جاری میشود.
کاظمی بیان کرد: در سالهای اخیر و با توجه به سیاستهای دولت مبنی بر اشتغالزایی، هر کسی که دارای سرمایههای محدودی بین ۵ تا ۱۰ میلیون بود و یا دانش کمی از لوازمیدکی و تعمیرات خودرو داشت، تصمیم گرفت وارد این شغل شود و ما نیز مجبور هستیم آنها را بپذیریم؛ در حالی که اکنون وضعیت بازار پاسخگوی نیاز اعضای این صنف نیست، زیرا تقاضا بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل رکود بازار لوازمیدکی را میتوان اعمال تحریمها و موانع بر سر راه واردات دانست، در حالت عادی تجار پس ازسفارش ۴ماه بعد جنس خود را تحویل میگیرند و به بازار عرضه میکنند. اما در بازههای زمانی دیده شده به دلیل مشکلات در گمرکات کشور مبدا، مقصد، کشور واسطه، کشتیرانی و... کالاها در مدت زمان بیشتری بهدست تجار میرسند و مشکلات فراوانی را در بازار ایجاد میكنند.
تاثیر نرخ ارز در بازار
نایب رییس اتحادیه لوازمیدکی درباره تاثیر نرخ ارز در بازار لوازمیدکی توضیح داد: بهطور قطع اگر تاجر کالای خود را با ارز ارزان بخرد و در مدت زمان پروسه واردات انجام شود، در کاهش قیمتها موثر است.
كاظمی ادامه داد: اکنون تجار برمبنای نرخ روز ارز، هزینههای جاری و سود ۲۰درصد نسبت به تعیین قیمت اجناس وارداتی اقدام میکنند، بنابراین تثبیت نرخ ارز در این بازار نقش مهمی را ایفا میکند. وی بیان کرد: یکی دیگر از دلایل کاهش درآمد و رونق بازار فروشندگان لوازمخانگی این است که بیشتر خودروها اکنون نو شدهاند، بنابراین طبیعی است مصرف لوازمیدکی و تعمیرات نیز پایین بیاید. همچنین بسیاری از کارخانههای تولیدکننده خودرو به مشتریان خود خدمات ارائه میدهند و این مساله نیز در رکورد این بازار موثر است.
كیفیت خودروهای داخلی
نایب رییس اتحادیه لوازمیدکی در مورد کیفیت خودروهای داخلی اظهار داشت: اگر حمایتهای دولتی صورت گیرد، به جرات میتوان گفت کیفیت قطعات و لوازم ایرانی از محصولات اروپایی نیز بالاتر است، زیرا در کشور دارای مخترعان، مبتکران و افرادی خلاق هستیم، اما متاسفاته از حضور این افراد استفاده بهینه نمیشود. اگر روی این افراد سرمایه گذاری شود، شاهد رونق بیش از پیش صنعت خودرو خواهیم بود.
كاظمی خاطر نشان کرد: در کنار تمام این موارد باید گفت قیمت خودروهای داخلی به دلیل مشکلات ارزی و تحریمهای راضیکننده نبوده و بالاست.
وی به اقتصادپرس گفت: با لغو و رفع تحریمها شاهد رونق بیش از پیش صنایع و صنوف مختلف خواهیم بود.
میتوانید شكایت كنید
کاظمی در پاسخ به این سوال که اگر کسی نسبت به کیفیت لوازمیدکی عرضه شده در فروشگاهها و... شکایتی داشته باشد، باید چه کاری انجام دهد؟ گفت: خوشبختانه در اتحادیه کمیسیونهای مختلفی در جهت رسیدگی به خواستههای مشتریان و اعضا فعال هستند. یکی از این کمیسیونها مسوول رسیدگی به شکایتهاست و مردم میتوانند در صورت شکایت از کیفیت لوازم و قیمتها و... به این واحد مراجعه و خواسته خود را پیگیری کنند.
وی توضیح داد: مسوول این کمیسیون با دعوت از شاکی و همچنین واحد صنفی مورد نظر مساله را در کوتاهترین زمان ممکن حل خواهد کرد.
نایب رییس اول اتحادیه لوازمیدکی در پایان عنوان کرد: در صورت وجود هرگونه شکایت از واحدهای صنفی شهروندان میتوانند به اتحادیه مراجعه و یا با شماره ۷۷۵۳۰۳۰۱ تماس گرفته و شکایت خود را ثبت کنند.
کد خبر 29753
نظر شما