پرشین خودرو: یک کارشناس حوزه استاندارد و کیفیت با اشاره به اینکه در صورت ادامه بیتوجهی سازمان استاندارد باز هم شاهد ترکیدگی لاستیک اتوبوسها در جادهها و به خطر افتادن جان مردم خواهیم بود، گفت: اگر رویه غلط صدور گواهی در بازرسی در مبداء برای لاستیکها و کالاهای مشابه حذف شود و این لاستیکها در بدو ورود براساس استاندارد ملی ایران تست شوند هرگز چنین مشکلاتی به وجود نخواهند آمد.
به گزارش «پرشین خودرو»، این کارشناس با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته تغییری در رویه غلط سازمان استاندارد در زمینه نظارت بر استاندارد لاستیکهای وارداتی به کشور ایجاد نشده است، گفت: همین وضعیت باعث شده تا خبر ترکیدن لاستیک اتوبوس در رسانهها به خبری عادی تبدیل شود.
وی افزود: در آخرین مورد در اتوبان قم یک اتوبوس ولوو با سرعت عادی پس از ترکیدن لاستیک از گارد ریل عبور کرده و به باند مخالف رفته ولی خدا کمک کرد که این اتوبوس از نوع قابل اشتعال نبوده و خودروی دیگری از روبرو تردد نمیکرده است.
وی گفت: مقصر اصلی این حادثه سازمان استاندارد است که به وظایف قانونی خود در خصوص استانداردسازی کالاهای وارداتی و کنترل کیفیت کالاهای عرضه شده در بازار تحت عنوان طرح طاها کمتوجهی کرده است.
به گزارش ایسنا، این کارشناس آشنا به موضوعات استاندارد و کیفیت درباره رویه غلط سازمان استاندارد در بررسی استانداردهای لاستیک و برخی کالاهای فساد پذیر دیگر توضیح داد: بارها دیدهام که برخی افراد سودجو در دوبی حجم زیادی از باتری و لاستیکهایی با برند معروف با چند سال عمر را که دیگر ضایعات شدهاند خریداری میکنند و در کنار حجم کمی از کالا با همان مشخصات که تولید جدید هستند به کشور وارد میکنند و گواهینامه بازرسی کالاهای جدید را به عنوان گواهی کل محموله به موسسه استاندارد اظهار میکنند و به این سازمان برای دریافت تاییدیه استاندارد میدهند و چون این محصولات از مراکز معتبر تاییدیه دارند، تاییدیه استاندارد ایران را هم میگیرند و متاسفانه این کالاهای فاسد و غیراستاندارد در داخل مورد استفاده قرار میگیرند. این رویه اشتباه بوده و باید کالاهایی از این دست که فسادپذیر بوده و دارای عمر محدود هستند به محض ورود به کشور در آزمایشگاه استاندارد تست شوند و نباید صرفا به پذیرش تاییدیه استاندارد آنها گواهی بازرسی از مبدا اکتفا شود.
کد خبر 30700
نظر شما