پرشین خودرو: بالاخره بعد از ماه ها کشمکش میان شرکت خودروسازی ساب و تامین کنندگان قطعه و هم چنین مقامات سوئدی و اسپایکر، مالک این شرکت بالاخره یک شرکت چینی در نقش فرشته نجات این خودروساز ظاهر و حاضر شد در ازای سرگیری تولید و حضور در بازار چین به این شرکت سوئدی کمک کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، شرکتی که ساب را نجات داده در بین خودروسازان چینی کمتر شناخته شده است و بیشتر زمینه تخصصی در تولید خودروهای شاسی بلند دارد. این شرکت که تاکنون کمتر کسی از آن پیشرفتی شنیده مشخص نیست پول این معامله را از کجا آورده و دوم اینکه چه هدفی را از خرید ساب در سر می پروراند؟
اهمیت این موضوع در آن است که این شرکت از فروش بسیار اندکی در بازار چین برخوردار است و اصلا حضوری در بازارهای بین المللی ندارد.
بر اساس معامله ای که این شرکت صورت داده، هاوتای 120 میلیون یورو در ساب سرمایه گذاری می کند و مبلغ 30 میلیون یورو را نیز به آن وام اعطا می کند و در مقابل صاحب 29.9 درصد از سهام این شرکت سوئدی می شود به علاوه سکان واردات ساب به چین را نیز در دست خود گرفته است.
اما بسیاری بر این عقیده هستند که این شرکت تنها این هدف را در سر نمی پروراند.
جان زنگ، تحلیلگر موسسه جی دی پاور در این باره می گوید: اسپایکر مالک ساب در سه ماه ابتدایی امسال 79 میلیون یورو را از دست داد. این بدان معنی است که ساب ارزش آن همه پولی که هاوتای پرداخته ندارد. معتقدم هاوتای به دنبال تکنولوژی ساب بوده هر چند مقامات دو شرکت این را در اظهارنظرهای خود اعلام نکرده اند چرا که هاوتای پیش از این با هیوندای کره جنوبی این گونه قراردادها را با هدف های اینچنینی امضا کرده بود.
هاوتای که تنها 11 سال از تولدش می گذرد، شاسی بلند معروف سانتافه و تراکان را تحت برند خود و لیسانس هیوندای به تولید رساند. طبق آمارهای جی دی پاور آمار فروش این دو شاسی بلند در سال گذشته میلادی بالغ بر 81 هزار و 439 دستگاه بوده است.
بعدها همکاری هاوتای با هیوندای لغو شد اما برخی از گمانه را پیش کشیده اند که این شرکت از پلتفرم ساب برای تولید خودروی مخصوص خود استفاده خواهد کرد، چیزی که هنوز به طور دقیق مشخص نیست.
اما شرکت به این کوچکی و کم اهمیتی در چین این همه پول را چگونه می تواند به دست اورد تا با ان نزدیک به 40 درصد یک خودروساز سوئدی را بخرد؟
یاله ژانگ، تحلیلگر یپشین موسسه CSM در این باره می گوید: هاوتای تعداد اندکی خودرو را هر ساله به فروش می رساند و این باعث شگفتی شده که این پول را از کجا آورده؟
تقریبا تمامی استان های چینی به دنبال احیای خودروسازانی هستند که در حوزه آن ها واقع شده اند این موضوع را از خرید شرکت ولوو توسط خودروسازی جیلی به مبلغ 1.8 میلیارد دلار می توان دریافت. در این معامله دو شهر داکینگ و جیادینگ با این سرمایه گذاری امیدوار به ساخت کارخانه تولید ولوو در داخل حوزه خود شدند.
البته این موضوعی است که نه شرکت خریدار و نه فروشنده به آن اعتراف نکرده اند و باید منتظر ماند تا مقامات دو شرکت در روزهای اینده در این باره توضیح دهند.
کد خبر 3243
نظر شما