پرشین خودرو: تست های بین المللی کامیون «فراز» با هماهنگی و به خواسته پلیس صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، معاون نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، با بیان این مطلب در پاسخ به این سئوال که آیا با کسب استانداردهای بین المللی برای «فراز» باز هم باید منتظر تعلل در شماره گذاری این خودروها باشیم؟ ادامه داد: سازمان استاندارد و پلیس راهور ناجا در تفاهمی مشترک تصمیم به تست و بررسی مجدد کامیون های «فراز» در اروپا گرفتند و هم اکنون با کسی این استانداردها بعید می دانم که مشکلی در شماره گذاری آن بوجود آید.
بهادر کاظمی با بیان اینکه حدود یک سال پیش با بروز برخی تصادفات توسط کامیون های «هوو» شماره گذاری نسل بعدی این کامیون ها را نیز تحت تاثیر قرار داد، اظهار داشت: برای اطمینان بیشتر مقرر شد آزمون های استاندارد سیستم ترمز این محصولات در اروپا دوباره بررسی شود. به همین دلیل نمونه برداری هایی از این خودروها به عمل آمد و چند دستگاه از این خودرو به یک آزمایشگاه آلمانی واقع در کشور چک ارسال و ترتیبی اتخاذ شد تا آزمایشات با حضور کارشناسان سازمان استاندارد صورت گیرد.
وی درباره دلیل وقوع چنین اتفاقاتی در ایران گفت: نقطه ضعفی که در ایران موجب بروز مسائل این چنینی می شود نبود آزمایشگاه آزمون جاده ای است.
وی با بیان اینکه این کامیون توانایی پاس کردن استاندارهای اروپایی را هم دارد، ادامه داد: با انجام تغییراتی در مدارات سیستم ترمز کامیون های «فراز»، نصب ای بی اس و افزایش حجم مخزن باد در سیستم شارژ باد و ... این کامیون ها استانداردهای اروپایی را نیز پاس می کند.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد با بیان اینکه در صورتی که در کامیون های کشنده استاندارد رعایت شود اما تریلر دارای ضعف باشد عملکرد خودرو تحت الشعاع قرار می گیرد، عنوان کرد: هماهنگی های لازم با پلیس راهور ناجا صورت گرفته که از شماره گذاری تریلرهای غیراستاندارد نیز جلوگیری به عمل آید چرا که تریلر و کشنده هر کدام به عنوان یک خودرو مستقل باید دارای شماره مجزا باشد اما این امر در گذشته رعایت نمی شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 250 دستگاه خودرو «فراز» به صورت آماده به کشور وارد شده و بقیه به صورت CKD در شرکت ایران خودرودیزل مونتاز می شود، ادامه داد: هم استانداردهای تطابق خط تولید COP آن کنترل می شود و هم به صورت خرید نمونه از بازار استانداردهای تائید نوع و پیمایش تا 30 هزار کیلومتر بررسی می گردد.
کاظمی با اشاره به اینکه استاندارد خودرو در ایران جزء سخت ترین استانداردهای جهان می باشد ابراز داشت: خودرویی اجازه ورود به کشور را دارد که امکان ورود به کشورهای اتحادیه اروپا را نیز داشته باشد.
وی افزود: به عنوان مثال سیستم ای بی اس حتی در استاندارهای اروپایی نیز به عنوان آپشن محسوب می شود اما در ایران اجباری است، نصب ایربگ نیز بر روی خودروها در سایر کشورها به عنوان آپشن است اما تا پایان سال در کشور ما اجباری خواهد شد.
به گفته معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد برنامه زمان بندی نصب دو ایربگ بر روی خودروهای تولید داخل در شورای عالی استاندارد به تصویب رسیده و به زودی ابلاغ خواهد شد.
کد خبر 3487
نظر شما