پرشین خودرو: معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گفت: چندین مدل نظارتی در تولید خودرو وجود دارد که بخشی از آن به سازمان استاندارد بر می گردد و هنگام طراحی و تولید خودرو در کشور محصول باید استاندارد لازم را دریافت کند و بخش دیگر نظارت بر تولید است که سازمان ملی استاندارد متولی آن است.
به گزارش «پرشین خودرو»، سعید تاجیک با اشاره به اینکه شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت است افزود: ارزیابی کیفیت و استاندارد خودروها با استقرار نیروهای بازرس فنی در انتهای خطوط تولید، خودروها را بر اساس استانداردهای ویژه ای بررسی می کنند.
وی گفت: این بازرسان به صورت نمونه برداری در انتهای خطوط تولید، کیفیت مونتاژ کیفیت عملکرد لحظه ای خودرو را مورد بررسی قرار می دهند.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران تصریح کرد: در این بازرسی ها اگر عیب خودرو مربوط به ایمنی باشد خط تولید متوقف و شرکت خودروساز مجاز به اقدامات اصلاحی می شود.
تاجیک به واحد مرکزی خبر گفت: اگر عیب ایمنی نباشد به خودروساز و وزارت صنعت گزارش می شود تا در روند کار اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران افزود: بخش های عملکردی خودرو در زمینه های آزمایشی عملکرد رانندگی و عملگرهای خودرو شامل راهنما، کیلومترشمار، ترمزها، فرمان و برف پاکن های آزمایش می شود.
تاجیک اضافه کرد: خودرو در انتهای خط به لحاظ روغن ریزی و امنیت حرکتی نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه آزمایش های شرکت ما به عنوان نماینده وزارت صنایع و مردم به صورت تصادفی است گفت: تولید یک مجموعه است، یعنی هر جای این مجموعه خطایی بروز کند به محصول نهایی منتقل می شود.
تاجیک با بیان اینکه اگر قطعه سازی قطعه معیوب تولید کند و در اختیار خودروساز قرار دهد خود بخود با نصب بر روی خودرو به مصرف کننده منتقل می شود و در هر جای دنیا نیز ممکن است بروز کند.
وی گفت: این عیوب تعداد خاصی دارد که اگر از آن حد عبور کند اقدامات و کنترل های نظارتی بیشتری باید صورت گیرد.
سعید تاجیک اضافه کرد: در صورت بروز و مشاهده مشکلات ایمنی در خودرو بلافاصله خط تولید متوقف می شود.
وی با بیان اینکه هر گونه مشکلی چه ایمنی و چه غیرایمنی بررسی تصادفی می شود تأکید کرد: به هر حال با وجود همه نظارت ها چه از جانب استاندارد و چه از جانب شرکت ممکن است خودرویی معیوب تحویل مشترکی شود و این هم امری طبیعی است.
تاجیک گفت: قانون حمایت از حقوق مصرف کننده که به تصویب هیئت وزیران و مجلس شورای اسلامی رسیده است وجود دارد و ضمانت اجرای آن وجود گارانتی در شرکت های خودروساز است.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با اشاره به اینکه بخش هایی از قانون حمایت از مصرف کننده مغفول مانده است اضافه کرد: مثلاً در این قانون هست که اگر خودرویی با تکرار عیب مواجه شد خودروساز موظف به تعویض خودروی معیوب با یک خودروی سالم است.
تاجیک همچنین درباره توقف خودرو معیوب در نمایندگی ها به منظور تعمیر افزود: در این صورت خودروساز و نمایندگی خدمات پس از فروش موظف به پرداخت جریمه خسارت خواب خودرو به مشتری است.
وی در پاسخ به این سؤال که مشکل خودروسازان چیست که باز هم شاهد تحویل خودروهای با عیب به مشتری هستیم گفت: در پاسخ به این سؤال باید جلسات زیادی برگزار شود و راجع به آن بحث صورت گیرد.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با بیان اینکه یک بخشی از مشکلات خودروسازان از زنجیره تأمین آنها منتقل می شود اضافه کرد: یک خودرو چندین هزار قطعه دارد و خودروساز بخش عمده آنرا مونتاژ می کند.
وی افزود: وقتی خودرویی به لحاظ عملکرد مشکل دارد یعنی قطعات آن معیوب است و این بر می گردد به اینکه ما زیرساخت های تأمین قطعات خیلی قوی و خوبی نداریم.
تاجیک با بیان اینکه در تمام دنیا قطعه سازان طراحی قطعه انجام می دهند و به خودروساز سفارش می دهند گفت: در این شرایط قطعه سازان در زنجیره تأمین اگر عیبی مشاهده شود اقدام به اصلاح آن می کنند در صورتیکه در کشور ما این گونه نیست و تمام این موارد وابسته به خودروساز است.
وی تصریح کرد: تحریم شرکت های قطعه ساز و خودروساز نیز بی تأثیر در بروز مشکلاتی در کیفیت خودروها نبوده است.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با بیان اینکه اهرم فشار به خودروسازان به منظور بالا بردن کیفیت را سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می کند افزود: کیفیت مفهومی فراتر از استاندارد است و آنرا وزارت صنعت هدف گذاری و تعریف می کند.
سعید تاجیک گفت: ما ابزار نظارتی هستیم و رجوعی به قوه قضائیه برای برخورد با خودروسازان متخلف نداریم و فقط گزارش ارائه می کنیم.
وی افزود: در تمام روند تولید، خودروساز موظف به ارائه کیفیت بالاست و در تمام دنیا هم عرضه کننده محصول متولی کیفیت محصول خویش است و باید پاسخگوی آن باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا استقرار بازرسان شرکت بازرسی در خودروسازی ها منجر به بروز تبانی و فساد نمی شود؟ گفت: ما برای اینکه با مردم در ارتباط باشیم و علاوه بر کنترل خطوط تولید مشکلات را از زبان مردم بگیریم مراکز ارتباطی و دریافت مشکلات داریم.
تاجیک اضافه کرد: پس از تحویل خودرو به مردم در سه ماهه نخست تحویل با آنان تماس می گیریم و از طرفی سیستم های نظارت خودمان را نیز طوری طراحی کرده ایم که بتوانیم مواردی را که وزارت صنعت مد نظر دارد ارزیابی و به آنها اعلام کنیم.
وی اضافه کرد: در کنار اینها وزارت صنعت نیز بر نحوه گزارش دهی ما نظارت دارد و گزارش های ما را بررسی می کند.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران تأکید کرد: این شرکت سعی دارد بی طرفی خود را میان مردم، مصرف کننده و نهادهای حاکمیتی حفظ کند.
تاجیک تصریح کرد: این شرکت در حال حاضر با تغییر نوع بازرسی ها و ارتقاء نظارت خود سعی دارد که به عمق مشکلات پی برده و مسئله را برای نهادهای حاکمیتی تشریح کنیم.
وی اضافه کرد: به هر حال متولی طراحی و تکمیل محصول شرکت های خودروسازی هستند و سعی آنها هم ارائه محصول با کیفیت به مشتری است.
تاجیک تصریح کرد: در تمام شرکت های بزرگ دنیا خطا وجود دارد.
وی با بیان اینکه هر چه بتوانیم خطا را در تولید خودرو کم کنیم آن وقت کیفیت را می توانیم ارتقاء دهیم گفت: خودروسازی برآیند چندین صنعت است و اگر نتوان در آن صنایع کیفیت را به خودروساز انتقال داد نمی توان انتظار داشت که خودروی با کیفیتی تولید شود.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران افزود: باید ببینیم در صنایع و بخش های مرتبط با خودرو در چه وضعی قرار داریم، آن وقت از خودروساز هم به نسبت آن انتظار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در کشور ما شاخص رضایت ملی وجود ندارد گفت: قابلیت قیاس بین صنایع در کشور ما وجود ندارد و به هر شکل چون سطح ارتباط مردم با خودروسازی بیشتر از صنایع دیگر است مشکلات خودروسازی هم بیشتر بروز کرده و دیده می شود.
تاجیک تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که خودروسازی وارث کیفیت صنایع دیگر است که هیچگاه تحت کنترل و پایش مردم نیستند.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با بیان اینکه ما خود را نماینده مردم در مقابل خودروسازها می دانیم گفت: برای هدف گذاری بهتر شاخص های کیفی در جهت رضایت مشتری تلاش می کنیم و در کیفیت خدمات پس از فروش و آیین نامه های حمایت از حقوق مصرف کننده گام بر می داریم.
تاجیک با اشاره به اینکه سطح انتظار مصرف کننده بالا رفته است و در این شرایط کار خودروساز سخت شده و باید ضریب افزایش کیفیت را نیز افزایش دهد، گفت: در غیر این صورت نارضایتی مشتری روز به روز بیشتر می شود.
معاون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با بیان اینکه هم اکنون در وزارت صنعت شاخص های رضایت مشتری در حال طراحی و هدف گذاری است افزود: کیفیت خدمات پس از فروش ، وضع انطباق با قوانین و آیین نامه های حمایت از حقوق مصرف کننده در مرحله هدف گذاری است و شرکت بازرسی هم با شفاف کردن و دقیق کردن گزارش های خود در صدد افزایش سطح ارتقاء کیفیت است.
تاجیک با بیان اینکه در شرایط و مشکلات بین المللی کنونی کار خودروسازان هم بسیار سخت شده است گفت: در داخل هم صنایع جوابگوی خودروسازی نیستند و به همین دلیل خودروسازان باید بیشتر برای ارتقاء کیفیت تلاش کنند.
کد خبر 37188
نظر شما