پرشین خودرو: معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه تمامی انرژی وزارت نفت برای به بهره برداری رساندن پالایشگاه ستاره خلیج فارس بکار گرفته شده، گفت: تا پایان ۹۴ ظرفیت تولید بنزین کشور افزایش مییابد.
به گزارش «پرشین خودرو»، عماد حسینی، معاون وزیر نفت در امور مهندسی در خصوص برنامه توسعهای پالایشگاهها گفت: تمامی انرژی وزارت نفت برای پیشبرد برنامههای پالایشگاهی از جمله ستاره خلیج فارس بکار گرفته شده است.
وی تصریح کرد: سهم عمده پالایشگاه خلیج فارس متعلق به سازمان تامین اجتماعی است اما وزارت نفت هم سهم دارد و در حال حاضر بحثهای مدیریتی را دنبال میکنیم تا بتوانیم پالایشگاه را تا پایان سال ۹۴ به مدار تولید رسانده و ظرفیت تولید بنزین را افزایش دهیم.
به گزارش ایلنا، پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گازمایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است. خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۴۸۵ کیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تامین خواهد شد.
با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی کشور اضافه میشود. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر ال پی جی (گازمایع)، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیره سازی فرآوردههای نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه است.
ساخت این پالایشگاه با ۷۰۰ هکتار مساحت از سال ۱۳۸۵ آغاز شدهاست.
با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوییل خودکفا میشود. میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در حدود ۶۳ میلیون لیتر و گازوییل در حدود ۱۰۲ میلیون لیتر است. تولید روزانه بنزین در پالایشگاههای ایران هم اکنون ۴۳ میلیون لیتر و گازوییل بیش از ۹۱ میلیون لیتر است که با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید روزانه بنزین به ۷۸ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوییل به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز میرسد.
ارزش افزوده پالایشگاههای میعانات گازی بیشتر از پالایشگاههای نفتی است و از سوی دیگر، تولید بیش از ۷۵ درصد بنزین و نفتگاز از خوراک پالایشگاه میعانات گازی از جمله توجیههای اقتصادی برای انجام این پروژهاست.
کد خبر 43197
نظر شما