به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»؛ دبیر این همایش ضمن خیرمقدم به 500 مهمان خارجی از 23 کشور جهان بیان کرد: در 3 سال متوالی پس از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید و به درخواست وزیر صنعت، این کنفرانس برای اولین بار در سال 92 و به منظور شناخت بیشتر صنعت خودرو کشور برگزار شد.
ساسان قربانی در همین رابطه افزود: در همایش دوم بیشتر به برنامه های پیش رو صنعت خودرو کشور پرداخته شد و همایش سوم که اینک در حال برگزاری است اهداف به رقابت و همکاری های بین المللی تغییر پیدا کرد.
وی علت تأخیر دو ماهه در برگزاری این همایش نسبت به سال های پیشین را این گونه بیان کرد: همایش های گذشته همواره در آذر ماه هر سال برگزار می شد ولی اینبار و با توجه به گفتگو حساس تیم مذاکرات هسته ای کشورمان مقرر شد این همایش بعد از توفیقات احتمالی برگزار شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
وی افزود: در شرایط جدید کشور، تحول شگرفی در صنعت خودرو ایران به وجود خواهد آمد که در نهایت منتج به جلب رضایت مشتریان خواهد شد.
قربانی در همین رابطه بیان کرد: ویژگی های این همایش برگزاری همزمان نمایشگاه توانمندی صنعت خودرو ایران است که تصویر روشنی از توانائیهای این صنعت را به نمایش می گذارد.
واقعیت های تازه در صنعت خودروسازی جهان
رئیس انجمن خودروسازان جهان دیگر سخنران این همایش بود که بیان کرد: صنعت خودروسازی جهان با واقعیت های جدیدی مانند موضوع ارزان شدن نفت و مسائل محیط زیستی روبرو شده است.
یونگ گوئن در ادامه بیان کرد: فروش خودروها در سال گذشته تا حدی کاهش پیدا کرده و پیش بینی می شود با توجه به قیمت بسیار پائین نفت، این رویه همچنان ادامه داشته باشد اما اتفاقات پیش رو این نوید را می دهد که صنعت خودرو در برخی کشورها با رشد مواجه شود.
وی با اشاره به رشد مثبت و منفی اقتصادی برخی کشورها در صنعت خودرو جهان تصریح کرد: کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا رشد مثبتی داشتند اما کشورهای اروپای شرقی و امریکای جنوبی رشد چندان قابل توجهی را مشاهده نکردند. البته در خاورمیانه اوضاع تا حدی متفاوت است، به طور مثال، در خاورمیانه در سال گذشته 43 میلیون خودرو به فروش رفته است که البته خودروهای SUV سهم بسزایی در این بازار داشته اند.
وی با اشاره به نقش جدید ایران در بازار صنعت خودرو جهان بیان کرد: ایران تنها خودروساز خاورمیانه است که حدود 700 هزار نیروی کار متخصص دارد؛ هزینه تولید در این کشور پائین است و این کشور پتانسیل بالایی برای ساخت خودرو در منطقه دارد.
رئیس انجمن خودروسازان جهان با اشاره به مشارکت سازنده ایران و کره جنوبی در صنعت خودرو توضیح داد: شرکت سایپای ایران و کیاموتورز از سال 1374 همکاری های مشترک، تنگاتنگ و مفید خود را آغاز کردند که امیدواریم این همایش در آینده این همکاری ها را بیش از پیش کند
ایران درصدد جلب سرمایه گذاری های خارجی است
معاون وزیر اقتصاد و دارائی سومین سخنران این همایش بود که عنوان کرد: رفع تحریم ها افق جدیدی پیش روی کشور و دیگر کشورهای جهان گشوده است.
محمد خزائی با اشاره به فرصت های ایجاد شده در کشور بیان کرد: هم اینک فرصتی در اقتصاد ایران به وجود آمده که پیش از این وجود نداشت، در این فرصت جدید خودروسازان جهان می توانند بهترین استفاده را داشته باشند.
وی با اشاره به سابقه طولانی مدت ایران در صنعت خودرو، بیان کرد: ایران از بیش از 60 سال پیش تاکنون یک صنعت خودروسازی فعال بوده و طی این مدت با شرکت هایی هم همکاری هایی داشته است؛ اما اینک می خواهیم با شرکت های بزرگ جهان در زمینه تولید خودرو و صادرات مشارکت کنیم.
معاون وزیر اقتصاد و دارائی در پایان خاطر نشان کرد: در ایران 80 میلیون نفری حدود 17 میلیون خودرو در حال تردد است، این بدان معناست که برای هر 5 نفر یک خودرو وجود دارد. اینک با توجه به گشایش های اقتصادی جدید پیش بینی می شود این بازار جذاب، منجر به اشتغال و اتصال مهارتهای پیشرفته در صنعت خودرو ایران شود.
هدف نهایی؛ جلب رضایت مشتری
محمدرضا نعمت زاده بعنوان آخرین سخنران این همایش اظهار کرد: ایران قصد سرمایه گذاری های «مشترک و طولانی مدت» با شرکت های معتبر خارجی دارد و به همین علت این همایش را طی 3 سال برگزار کرده و به امیدواریم در آینده هم این همایش استمرار داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در همین رابطه افزود: اهمیت روابط بلندمدت با تولیدکنندگان معتبر خودرو قدر مسلم منتج به کیفیت بالای کار می شود چرا که کیفیت بهتر در خودرو و خدمات پس از فروش آن از اهداف ترسیم شده وزارت صنعت است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر کشور در سال بیش از 1میلیون خودرو تولید می کند که در افق 10 ساله قرار است این میزان در سال به 3 میلیون خودرو و یا بیشتر برسد و قصد داریم از این میزان، یک سوم آن صادر کنیم.
وی با اشاره به اقدامات موثر دولت در این زمینه اظهار کرد: اصلی ترین هدف صنعت خودرو کشور جلب نظر مشتریان است و من از دست اندرکاران به جد می خواهم از کوچکترین قطعه یک خودرو تا تحویل خودرو به مشتریان رضایت مندی آنان را مدنظر قرار دهند و این طور نباشد که خودرو ظرف مدت کوتاهی با خرابی مواجه شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: صنعت خودرو کشور مسائل مهمی را پیگیری می کند که یکی از آنان کمتر شدن میزان آلایندگی خودروها است. در همین رابطه هم اینک خودروهای کشور از بنزین یورو چهار استفاده می کنند و در آینده نزدیک و با افتتاح یک پالایشگاه مدرن در جنوب کشور امیدواریم بنزین یورو پنج هم در کشور به بهره برداری برسد.
در پایان این سخنرانی ها قراردادهایی فی مابین انجمن قطعه سازان ایران با انجمن های قطعه سازی هندوستان و ترکیه و همچنین قرارداد مشترکی بین گروه خودروسازی سایپا و دانشگاه صنعتی شریف در خصوص پروژه های مشترک دانش بنیان منعقد شد.
«پرشین خودرو»؛ سومین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران صبح امروز با حضور مهمانان داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران در تهران آغاز به کار کرد.
کد خبر 53813
نظر شما