به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از واشنگتن پست، تحلیلگران معتقدند این رقم باورنکردنی که حتی از خوشبینانهترین پیشبینیها هم فراتر رفت، تفکر سنتی درباره چگونگی فروش خودرو را دگرگون کرد و پیشبینی میشود این مساله صنعت خودرو را ترغیب خواهد کرد بهطور چشمگیرتری به بازار تکنولوژیهای الکترونیکی روی آورد.
جسیکا کالدول، کارشناس ارشد سایت ادمونز که یک سایت فعال در زمینه خودرو است، میگوید: «تاکنون چنین چیزی در صنعت خودرو ندیده بودیم. این اتفاق بیسابقه است.» خودروسازان عمده مدتهاست که روی تکنولوژی خودروهای برقی کار میکنند و برخی از آنها در فرستادن این خودروها به خیابانها تا اندازهای موفق بودهاند؛ اما خودروهای برقی به لحاظ تقاضا یک حوزه خاص محسوب میشوند و فروش آنها هزاران دستگاه است و نه صدها هزار دستگاه. اکنون به نظر میرسد تسلا درحال انجام کاری است که دیگر خودروسازان قادر به انجام آن نبودهاند، یعنی فروش خودروهای برقی به تعداد کثیری از مردم. شرکت تسلا در چند روز گذشته برای خودروی «مدل 3» به اندازهای سفارش دریافت کرده است که برخی خودروسازان طی یک سال دریافت میکنند. در سال 2015 مزدا 319 هزار دستگاه خودرو در آمریکا بهفروش رساند و لکسوس توانست 344 هزار دستگاه خودرو بفروشد.
جیمز مککویوی، تحلیلگر مرکز تحقیقاتی فورستر، میگوید حتی اگر تعدادی از پیش فروشهای مدل3، 35 هزار دلاری فسخ شود یا اگر تسلا نتواند این میزان تقاضا را تامین کند، این شرکت نشان داده است که میتوان اشتیاق مصرفکنندگان را برای یک خودروی دارای طراحی خوب افزایش داد. او میگوید:«این نقطه عطفی برای تجدید نظر درباره همه خودروها است. تسلا این ایده را پذیرفته است که خودرو هم باید مدرن باشد و هم با ذائقه جوانان متناسب باشد. یعنی بیشتر شبیه به یک تلفن همراه هوشمند باشد نه یک تلفن همراه معمولی.» او میافزاید: «چند سال بعد به عقب نگاه میکنیم و میگوییم تسلا انقلاب خودروهای برقی را شروع کرد، اما دلیلش این نیست که خریداران تسلا این اقدام را بهعنوان یک انقلاب در خودرویهای برقی تلقی میکنند.»
تحلیلگران میگویند مسالهای که موجب میشود مصرفکنندگان درمورد تکنولوژی الکترونیکی بیشتر آرامش خاطر داشته باشند به دلیل پیشرفته شدن باتریها و همچنین زیرساختهای عمومی است. رانندگان دیگر نباید نگران تمام شدن شارژ خودروهایشان در خیابان باشند. خودروی مدل3 دارای برد مسافتی 345کیلومتر است و شرکت تسلا اعلام کرده تعداد جایگاههای سوپرشارژر که بهجای چند ساعت، باتری را ظرف چند دقیقه شارژ میکند، تا سال آینده دو برابر میشود و به 7200 جایگاه میرسد. این شرکت همچنین پیشبینی میکند در همین مدت شبکه شارژرهایش افزایش مییابد و تقریبا 20 هزار مکان را تحت پوشش قرار میدهد.
البته این تقاضای فراوان برای خودروی مدل 3 حاصل استراتژی روابط عمومی تسلا است که بر ویژگیهای شخصیتی ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت استوار است. اشتیاق به جدیدترین ساخته ماسک تا حدی به این دلیل است که مدلهای گرانقیمتتر این شرکت پیشتر مورد تحسین منتقدان قرار گرفتهاند و تکنولوژیهای جدید این خودروها با زرق و برق فراوان به نمایش گذاشته شدهاند. تکنولوژیهایی مانند احضار خودرویی که کسی در آن نیست، از طریق اپلیکیشن تلفن همراه. تونی لیم، تحلیلگر مرکز تحقیقات خودرویی کلی بلو بوک، میگوید:«پیشفروش فراوان مدل 3 بیدار باشی برای بقیه شرکتهای فعال در صنعت خودرو است. تسلا برای جلب توجهات به بخش خودروهای برقی کار دشواری انجام داده است. اکنون زمان آن است که دیگر تولیدکنندگان از شرایطی که تسلا فراهم کرده است استفاده کند و آگاهی خود درمورد خودروهای تمام برقی که عملکرد و جاذبهای مشابه خودروهای تسلا دارند، افزایش دهند.» ماسک میگوید افزایش سفارشات، زمانی تحسین برانگیزتر است که بدانیم مردم برای مدل 3 بهطور متوسط مبلع 42 هزار دلار پرداخت خواهند کرد. مدل 35 هزار دلاری ورژنی است که حداقل آپشنها را دارد.
در حقیقت، هفته گذشته دهها هزار نفر از مشتریان برای سفارش خودروی مدل 3 بیرون فروشگاههای تسلا صف کشیده بودند. برخی از آنها بهمنظور اینکه اطمینان حاصل کنند جزو اولین کسانی هستند که برای خرید این خودرو ثبتنام میکنند، شب را بیرون از این فروشگاهها و در چادر به روز رساندند. این در شرایطی است که مدل 3 تا پایان سال آینده تحویل داده نمیشود. فرد لیگوری، سخنگوی جنرال موتورز، میگوید:«در رابطه با اخبار اخیر، ما بسیار خرسندیم که شاهد چنین تقاضای خوبی برای خودروهای برقی مقرون بهصرفه و دارای برد مسافتی طولانی هستیم. ما اطمینان داریم زمانی که تولید خودروی بولت در اواخر امسال آغاز شود، این اشتیاق مصرفکنندگان ادامه خواهد یافت.» بولت نام خودروی برقی شرکت جنرال موتورز است و قرار است با قیمت 30 هزار دلار عرضه شود.
پس از آنکه تسلا آخرین آمار از تعداد پیشفروش خودروی مدل 3 را اعلام کرد، ارزش سهام این شرکت حدود 4 درصد افزایش یافت، اما تردیدهایی وجود دارد مبنیبر اینکه آیا تسلا میتواند این میزان خودرو تولید کند؟ زمانی که تعداد سفارشات مدل 3 به بیش از 198 هزار دستگاه رسید، ایلان ماسک در توییتر خود نوشت:«بهطور قطع باید در برنامه تولید تجدید نظر کنیم.» براساس برآورد مرکز اینساید اییویی تسلا تاکنون بیش از 5 هزار و 850 دستگاه خودرو در ماه تحویل نداده است و این شرکت سابقه تاخیر در تحویل خودروهای شاسیبلند مدل اکس را دارد. ماسک کمبود قطعه را علت تاخیر در تحویل مدل اکس عنوان کرده است، اما او ابراز اطمینان کرده است که تسلا میتواند تقاضا برای مدل 3 را تامین کند.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
منبع: دنیای اقتصاد
نظر شما