به گزارش «پرشین خودرو»، به دنبال بارش باران این رحمت الهی طی روزهای اخیر و هشدار سازمان های ذی ربط به ساكنان حاشیه رودخانه ها، نگرانی مردم و مسئولان از باران رحمت الهی از این حیث است كه آمادگی مناسب و زیرساخت های لازم برای مهار آب های سطحی در كشور وجود ندارد.
باران در ذات خود بالندگی، رشد و نمو و شادابی را به همراه دارد. حال اگر كشوری به لحاظ توسعه یافتگی در سطحی باشد كه نتواند باران های سطحی فراوان و سیلاب ها را مهار كند ممكن است همین رحمت الهی خسارت هایی را به بار آورد و باعث ضرر و زیان شود.
با این مقدمه قصد داریم نحوه برخورد با سیلاب و طغیان رودخانه ها را با سرعت بیش از حد در رانندگی به عنوان عامل اصلی تصادفات مقایسه کنیم. خودرو وسیله ای برای آسایش و رفاه خانواده است و كاركرد رفاهی و اقتصادی برای همه خانواده ها دارد، چنانچه كنترل های دوره ای خودرو به موقع انجام شود و راننده آداب و رفتار صحیح رانندگی را رعایت كند.
در صورت عدم رعایت سرعت مطمئنه و سایر مقررات رانندگی همین وسیله نقلیه و امكان رفاهی ممكن است منجر به وارد آمدن خسارت به سرنشینان گردد و گاهی این خسارت ها جبران ناپذیر خواهد بود. بنابراین فرهنگ و اخلاق رانندگی تاثیر فراوانی در بروز حوادث و تصادفات رانندگی دارد.
در روزهای پایانی تعطیلات نوروز براساس آمار و ارقام منتشره از سوی سازمان های ذی ربط، خطای انسانی و نحوه رانندگی درصد بالایی از تصادفات را به خود اختصاص داده است. با این حال برخی از دوستان كم اطلاع از گوشه و كنار سعی دارند كه نقش وسیله نقلیه را در بروز حوادث و تصادفات رانندگی بیش از سایر عوامل پررنگ جلوه دهند.
به عنوان عضوی از جامعه ای كه همانند اكثر مردم از یكی از خودروهای تولید داخل استفاده می كنم، باید اذعان نمایم نقش فرهنگ رانندگی و عامل انسانی بیشترین تاثیر را در جلوگیری از تصادفات دارد.
البته ناگفته نماند كه خودروسازان داخلی هم باید در ارتقای كیفیت محصولات تولیدی همگام با سطح استانداردهای جهانی خودرو بیشتر از گذشته تلاش كنند تا مردم در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، بیش از قبل به محصولات داخلی اعتماد نموده و از آن استفاده و حمایت كنند.
موضوعی كه به ما دارندگان خودرو بر می گردد آن است كه در حین رانندگی باید تمام هوش و حواس مان به رانندگی و رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی باشد. برخی بههنگام رانندگی حواسشان به همه چیز هست غیر از دقت در رانندگی و این موضوع باعث نگرانی است كه فرهنگ سازی برای اصلاح اینگونه رفتارها وظیفه یكایك ما و همچنین دستگاه های متولی در حوزه های اجرایی و اجتماعی است.
رعایت سرعت مطمئنه و پرهیز از هرگونه فعالیت حاشیه ای كه باعث حواس پرتی راننده می شود، جزو قوانین و مقررات رانندگی است كه متاسفانه فقط در مسیرهایی كه تحت كنترل پلیس راه قرار دارد، رعایت می شود. بنابراین ضرورت دارد این فرهنگ در بین همه رانندگان نهادینه شده و خودكنترلی در رعایت مقررات رانندگی تبدیل به یك فرهنگ عمومی شود.
با امید به اینكه در كنار ارتقای كیفیت خودروهای تولیدی كشور، فرهنگ و رفتار رانندگی نیز متناسب با استانداردهای جهانی ارتقا یابد و جمعیت رانندگان اخلاق مدار و فرهنگ محور شامل همه ایرانیان بافرهنگ شود.
در پایان تاكید می شود كه فرهنگ عامل اصلی در اصلاح و سالم سازی جامعه است چنانكه مقام معظم رهبری می فرمایند: فرهنگ، بسیار مقوله ی مهمی است؛ مثل هوایی است كه انسان در آن تنفس می كند. قشرهای مختلف، مسئول، غیرمسئول، در فضا تنفس می كنند. این فضا را درست كنید، تا همه سالم تنفس كنند.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
منبع: پول نیوز
نظر شما