پرشین خودرو: در حالی قرار بوده كه از ابتدای مهرماه تولید خودروهای فاقد استانداردهای 55گانه متوقف شود كه هنوز برخی از خودروسازان نتوانستهاند تمام این استانداردها را به دست آورند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، طبق مصوبه سال 1384 شورای عالی استاندارد، خودروسازان باید تا پایان شهریور سال 1389 خودروهای خود را به 51 استاندارد ایمنی كیفیت و چهار استاندارد آلایندگی مجهز میكردند.
55 استاندارد تصویب شده به استاندارد 55 گانه موسوم و بنا شد خودروهایی كه در پایان مدت اعلام شده نتوانند استانداردهای مصوب را به دست آورند، از خط تولید خارج و خودروهای جدید جایگزین آنها شوند.
كدام خودروها استاندارد نیستند؟
پیشتر نام چند خودرو فاقد استانداردهای 55 گانه توسط موسسه استاندارد اعلام شده بود، اما علیرضا نورافكن - رئیس اداره مكانیك و خودرو موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران - در اواخر شهریور در گفتوگو با ایسنا ضمن خودداری از اعلام فهرست خودروهایی كه هنوز موفق به دریافت استانداردهای 55 گانه نشدهاند، گفت: چون زمان زیادی تا پایان مهلت اعلام شده برای دریافت استانداردها باقی نمانده است و احتمال میرود چند خودرویی كه استانداردها را دریافت نكردهاند، در یكی دو هفته آینده مدارك خود را به موسسه ارائه دهند، تاپایان شهریور ماه نام خودروهای بدون استاندارد 55 گانه را اعلام نخواهیم كرد.
با این وجود در گفتوگوهای پیشین مسوولان، نام برخی از خودروهای بدون استاندارد55 گانه آمده است كه از آن جمله میتوان به روآ و پژو405 و وانت پیكان در محصولات ایران خودرو، پراید صندوقدار صبا و سایپا 141 از محصولات سایپا، وانت نیسان از شركت زامیاد و وانت مزدا دوكابین از شركت بهمن نام برد.
سواریهای ایران خودرو استاندارد میشوند
در فهرست سه تایی محصولات ایران خودرو نام پرتیراژترین محصول این شركت یعنی پژو 405 هم وجود داشته است، اما كیوان وزیری، نماینده مدیر عامل ایران خودرو در كسب استاندارد، از دریافت استاندارد توسط دو محصول روآ و پژو405 خبر داده و اعلام كرد كه پژو405 از ابتدای مهر ماه با موتور TU5 تولید خواهد شد تا بتواند تمام استانداردهای 55 گانه را كسب كند.
به گفته وی مدارك مربوط به كسب استانداردها توسط روآ به موسسه استاندارد تحویل شده است و این خودرو نیز به زودی استانداردها را دریافت خواهد كرد.
وانت پیكان همچنان بدون استاندارد
دیگر محصول ایران خودرو كه نتوانسته استانداردهای 55 گانه را كسب كند، وانت پیكان است.
نورافكن در این رابطه گفت كه امیدی به كسب استانداردها توسط این خودرو وجود ندارد.
وزیری نیز با تاكید بر این كه وانت پیكان نمیتواند استانداردهای 55 گانه را كسب كند، با اشاره به مسائل مربوط به اشتغال در سایت آذربایجان كه تنها سایت تولید وانت پیكان در كشور است، ابراز امیدواری كرد كه موسسه استاندارد با تمدید تولید این خودرو تا سال 1390 موافقت كند.
با این وجود نورافكن در این مورد تاكید میكند كه قانون توقف تولید خودروهای بدون استانداردهای 55گانه از ابتدای مهر ماه اجرایی میشود.
وی در مورد این كه آیا به ایران خودرو برای تولید وانت پیكان مهلت داده خواهد شد؟ اظهار كرد: در این مورد باید رئیس موسسه استاندارد تصمیمگیری كند.
در همین رابطه برزگری، مدیر موسسه استاندارد تصریح كرد: قانون در مورد كسب استاندارد های 55 گانه صراحت دارد و هر خودرویی كه نتواند این استانداردها را كسب كند، با مشكل شمارهگذاری مواجه خواهد شد.
تمام پرایدها در خطوط تولید میمانند؟
گویا محصول پرتیراژ سایپا كه قبلا به عنوان خودروهای بدون استاندارد55 گانه معرفی شده بودند نیز توانستهاند استانداردهای لازم را كسب كنند.
به گفته مرتضی شفیعی، معاون مهندسی و كیفیت سایپا، دو خودرو سایپا 111 و 132 قبلا توانسته بودند به استانداردهای مورد نظر موسسه استاندارد دست پیدا كنند و حالا مدارك مربوط به استاندارد پراید صبا (صندوقدار) و 141 هم به موسسه استاندارد ارائه شده است كه امیدواریم تولید این دو خودرو نیز ادامه یابد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا از دریافت استاندارد پراید صبا و سایپا 141 مطمئن هستید؟ گفت: مدارك مربوط به آزمایشهای انجام شده توسط این دو خودرو قبلا توسط موسسه IEA كه مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی است، تایید شده و نگرانی در مورد دریافت استاندارد از موسسه وجود ندارد.
او در پاسخ به این سوال كه آیا پراید با وجود قدیمی بودن طراحی میتواند تمام استانداردها را دریافت كند؟ اظهار كرد: این درست است كه طراحی پراید قدیمی است، اما پراید به عنوان یك خودرو كلاسیك با تغییراتی كه در آن اعمال شده، توانسته تمام استانداردهای مورد نظر موسسه استاندارد را كسب كند و تولید آن با مشكل مواجه نخواهد شد.
وی ابراز امیدواری كرد كه همه محصولات سایپا همچنان طبق روال گذشته تولید شوند.
وانتهای مزدا و نیسان در خط تولید میمانند؟
در فهرستی كه چند ماه قبل به عنوان خودروهای بدون استاندارد 55 گانه اعلام شده بود، نام مزدا دوكابین تولید گروه خودروسازی بهمن و نیسان تولید زامیاد هم وجود دارد، اما پیگیریهای خبرنگار ایسنا برای اطلاع از این كه آیا این دو خودرو هم توانستهاند استانداردهای مورد نظر را دریافت كنند، نشان داد كه وانت نیسان زامیاد گویا توانسته از سد این استانداردها بگذرد. وانت مزدا دو كابین نیز طبق اظهارات دودانگه ـ معاون تحقیق و توسعه گروه بهمن ـ توانسته 33 استاندارد از 34 استاندارد اجباری مربوطه را در زمان مورد نظر كسب كند. در این خصوص تنها استاندارد تداخل امواج رادیویی باقی مانده كه آن هم كسب شده و مسوولان شركت در انتظار مشخص شدن نتایج تست آن در خارج از كشور هستند.
دودانگه با بیان اینكه حداكثر تا یك ماه آینده نتایج تست آخرین استاندارد وانت مزدا دوكابین در خارج از كشور به موسسه استاندارد ارائه خواهد شد، تصریح كرده كه در حال مذاكره با موسسه استاندارد هستیم تا در صورت امكان، تولید این خودرو را تا یك ماه آینده ادامه دهیم تا نتایج آخرین تست آن نیز ارائه شود.
تصمیمگیری نهایی در جلسه فردا شورای سیاستگذاری خودرو
در همین راستا و برای تصمیمگیری درخصوص وضعیت خودروهای داخلی از لحاظ رعایت استانداردها، دو روز پیش (3 مهر) جلسهای در وزارت صنایع و معادن با حضور وزیر برگزار شد كه گویا به نتیجه مشخصی نرسید و قرار شد این موضوع در جلسه فردا سهشنبه شورای سیاستگذاری خودرو مطرح و تصمیم نهایی در مورد آن گرفته شود.
حال باید منتظر ماند و دید كه آیا شمارهگذاری این خودروها ناشی از ناتوانی در دریافت استانداردهای 55 گانه با مشكل مواجه خواهد شد یا این كه تولید آنها مانند گذشته ادامه خواهد یافت.
کد خبر 600
نظر شما