به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، ماسک در کنفرانس بینالمللی فضانوردی اظهار کرد که اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این سیستم قابل استفاده مجدد میتواند به بشریت در ساخت یک مستعمره دائمی و خودکفا در 50 تا 100 سال آینده در سیاره سرخ کمک کند.
موشک ITS نسخه بهبود یافتهای از بوستر مرحله اول موشک فالکون 9 اسپیسایکس است اما این بوستر 77.5 متری دارای 42 موتور رپتور است، در حالیکه فالکون 9 تنها 9 موتور مرلین دارد. این موشک با ترکیب با فضاپیمای سرنشین دار، 122 متر ارتقاع خواهد یافت که آن را طویلترین سیستم پرواز فضایی ساختهشده تاکنون خواهد کرد که حتی از موشک ماهنورد ساتورن 5 ناسا نیز بلندتر است. ارتفاع فضاپیمای سرنشیندار حدود 50 متر و عرض آن 17 متر خواهد بود و به 9 موتور رپتور مجهز خواهد شد.
به گفته ماسک، موشک ITS پس از انتقال فضاپیما به مدار، به محل پرتاب خود بازخواهد گشت که احتمالا در مرکز فضایی کندی ناسا خواهد بود.
فضاپیما در زمان پرتاب، سوخت کمی به همراه خواهد داشت تا جا برای سایر محمولهها از وسایل گرفته تا مسافران بیشتر شود. سپس موشک ITS مجددا به همراه یک مخزن سوخت به مدار پرتاب شده و فضاپیما را مجددا سوختگیری خواهد کرد. در انتها زمانی که زمین و مریخ همتراز شدند – این رویداد هر 26 ماه یکبار رخ میدهد – فضاپیما به سمت سیاره سرخ سفر خواهد کرد.
این فضاپیما با امکان حمل 100 تا 200 مسافر، دارای سالن سینما، محل کنفرانس و رستوران بوده تا پیشگامان مریخی بتوانند تجربه متفاوتتری از مسافران ماموریت آپولوی ناسا به ماه را داشته باشند. انتظار میرود که مدت زمان این سفر 80 روز باشد که بستگی به همترازی مریخ و زمین دارد.
در حال حاضر شش تا 9 ماه طول میکشد تا یک فضاپیما با فناوریهای رایج به مریخ برسد و ماسک مدعی است که سیستم ITS میتواند این زمان را به حدود 30 روز نیز کاهش دهد.
اسپیسایکس همچنین از برنامههای خود برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی در مریخ خبر داد که از دیاکسید کربن و یخ آب موجود در هوا و خاک مریخ برای تولید متان و اکسیژن به عنوان سوخت موتور رپتور استفاده خواهد کرد. فضاپیماهای موجود در مریخ میتوانند مجددا سوختگیری کرده و به زمین بازگردند تا سفر انسان به این سیاره، یک سفر بیبازگشت نباشد.
ماسک اظهار امیدواری کرد که در چهار سال آینده بتواند فاز اول توسعه این سیستم حمل و نقل میانسیارهای را تکمیل کرده و آزمایشات زیرمداری آن را آغاز کند. اگر همه چیز به درستی پیش برود، این سیستم میتواند نخستین ماموریت خود به مریخ را در یک چهارچوب زمانی 10 ساله انجام دهد.
تا آن زمان، اسپیسایکس کار پرتاب فضاپیماهای دراگون را هر 26 ماه یک بار با موشک سنگین فالکون به مریخ ادامه خواهد داد تا فناوری آن را آزمایش کرده و ماموریتهای رباتیک دنبالهدار را برای ارسال آزمایشات علمی به سیاره سرخ بفرستد.
نظر شما