قاچاق 1.1 میلیارد دلاری قطعات خودرو در سال

پرشین خودرو: در 6ماهه نخست سال‌ جاری بیش از 821 میلیون دلار قطعات منفصله خودروهای سواری که دارای کد تعرفه‌ای متفاوت از خودروهای سواری است، وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 36درصد افزایش یافته است.

به گزارش «پرشین خودرو»، بر اساس آماری که آرش محبی‌نژاد دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو، اعلام کرده، در سال گذشته بالغ بر 1.1 میلیارد دلار قطعه به ‌صورت قاچاق وارد کشور شده است.


همچنین براساس گفته‌های وی در سال 94 حدود یک میلیارد دلار قطعه از طریق مبادی رسمی وارد کشور شده است.

از سوی دیگر توجه به این نکته که واردات 821 میلیون دلاری ظرف شش ماه تا حدودی نگران‌ کننده است و اگر واردات با همین شیب ادامه پیدا کند، در پایان سال نزدیک به 105 میلیارد دلار قطعه از طریق مبادی رسمی وارد کشور خواهد شد.

برای بررسی این موضوع سراغ آرش محبی‌نژاد دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن قطعه‌سازان خودرو رفتیم.

 

روز گذشته آماری منتشر شد مبنی بر اینکه بیش از 820 میلیون دلار قطعه طی شش ماه اول سال وارد کشور شده، دلیل این حجم واردات قطعه چیست؟


برای واردات قطعات خودرو با این حجم سه دلیل عمده می‌توان ذکر کرد، اول اینکه با توجه به نرخ ارزی که در بازار وجود دارد، واردات قطعه صرفه اقتصادی دارد و به ‌اصطلاح می‌ارزد، به همین خاطر حجم واردات بسیار بالاست. دوم اینکه به دلیل نبودن نظارت کافی در حوزه توزیع و پخش قطعات خودرو به ‌ویژه در بازار، با انبوه قطعات وارداتی و قاچاق مواجه می‌شوید، همچنین این مشکل در بخش تامین زنجیره قطعات از سوی خودروسازان وجود دارد و نظارت درستی در این مورد صورت نمی‌گیرد.
سوم اینکه در حال حاضر میانگین تعرفه واردات قطعات 15درصد است، اما حداقل کف این موضوع آن چیزی که ما در انجمن محاسبه کنیم، 32 درصد است که حدود دو برابر میانگین فعلی است و با توجه به همین تعرفه پایین، جذابیت برای واردکنندگان ایجاد می‌شود و آن‌ها برای این کار ترغیب می‌شوند.

 

در این باره به چه مواردی می‌توان اشاره کرد؟

به ‌صورت کلی شرایط برای قطعه‌سازان و تولیدکنندگان بسیار سخت و به‌نوعی اسفناک است. در چنین شرایطی و با توجه به تعرفه پایین و عدم نظارت بر کیفیت قطعات عملا هیچ‌گونه حمایتی از قطعه‌سازان داخلی صورت نمی‌گیرد. از سوی دیگر در سال‌های تحریم سرمایه‌های بسیاری از صنعت قطعه‌سازی فرار کرد و کسانی‌که در این صنعت ماندند یا مجبور شدند به واردات روی آورند تا بتوانند ادامه بقا بدهند یا اینکه از تخصص خود فاصله گرفتند و به تولید قطعاتی روی آوردند که تولید‌کنندگان بسیار کمی داشت یا اینکه اصلا برای آن واردات صورت نمی‌گرفت. به صورت کلی در حال حاضر قطعات بی‌کیفیت و بدون شناسنامه چینی و هندی در بازار به وفور یافت می‌شود و برخی خودروسازان نیز از این قطعات استفاده می‌کنند و با توجه به قدرت کم خرید مردم، واردکنندگان از این موضوع نهایت استفاده را می‌برند و این قطعات بی‌کیفیت را وارد کشور می‌کنند.

 

به ورود قطعات قاچاق به کشور اشاره کردید، آیا آمار دقیقی در این باره وجود دارد؟

بله، بر اساس آماری که ما استخراج کردیم و این آمار نیز به تایید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز رسیده است، سال گذشته حدود 1.1 میلیارد دلار قطعات قاچاق وارد کشور شده و اگر به همین آمار، یک میلیارد دلار قطعاتی را که از مبادی رسمی وارد کشور شده، اضافه کنیم، طی سال گذشته بیش از 2.1 میلیارد دلار قطعه وارد کشور شده است. این حجم واردات قطعات از طریق گمرک در شش ماه گذشته بسیار بالاست.

 

این قطعات توسط خودروسازان وارد شده‌است یا وارد کنندگان؟

بخشی از این واردات به‌ وسیله خودروسازان داخلی که محصولات چینی را تولید می‌کنند، وارد شده ‌است. مجموع قطعاتی که این خودروسازان در شش ماه امسال وارد کرده‌اند، به حدود 300 میلیون دلار می‌رسد اما بقیه آنها به‌ وسیله واردکنندگان وارد و به بازار لوازم یدکی تزریق شده است.

 

 

 

 

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو»telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

منبع روزنامه دنیای خودرو

کد خبر 62252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha