علیرضا آخرت دوست کارشناس صنعت موتورسیکلت در گفت وگو با خبرنگار «پرشین خودرو»، با بیان این مطلب گفت: یک نکنولوژی در اوایل دهه 60 وارد مملکت شد اما در اواخر دهه 70 همان را هم فراموش کردیم و متاسفانه این فراموشی در دهه 90 تبدیل شد به واردات صرف از چین و همه شدند مونتاژ کار که این مهم هیچ ربطی به تحریم 2 تا 3 ساله صنعت خودرو و موتورسیکلت ندارد.
وی ادامه داد: متاسفم که عرض کنم از گوشه و کنار به گوش می رسد که دوستان قصد دارند حتی مونتاژ را هم کنار گذاشته و تنها بشوند واردکننده و این یعنی حتی صنعت مونتاژ موتورسیکلت نیز به پایان کار خود نزدیک می شود.
آخرت دوست در مورد وارد کردن تکنولوژی های جدید به کشور گفت: این حرف مثل یک شوخی است زیرا در حال حاضر تولید کنندگان کوچک کشور کارشان شده است جور کردن قطعه از بازار و سر هم کردن آنها و البته فروش به عنوان یک موتورسیکلت واقعی که در کشور ساخته و یا مستقیما وارد شده است.
وی افزود: ما تکنولوژی مونتاژ موتورسیکلت های جدید را نداریم و همان هایی را هم که داریم با دست خود در حال نابود کردنشان هستیم.
این کارشناس صنعت موتورسیکلت تصریح کرد: تولیدکنندگان ما مدعی داشتن ارتباط با برندهای معتبری همچون هوندا و کاوازاکی هستند اما خود ایشان نیز می دانند که حتی در مذاکرات نیز حرفی برای گفتن نداشته و اساسا بحث موتورسیکلت و موضوعات فنی را بلد نیستند که بخواهند ارتباط کاری داشته باشند.
وی با تاکید بر این مطلب که ایران صنعت موتورسیکلت ندارد و تنها تجارت این وسیله را انجام می دهد، خاطرنشان کرد: در این دهه ها آنقدر بد بودیم که حتی حالا اگر هم بخواهیم نمی توانیم با بزرگان این صنعت جوینت شویم زیرا تولید کننده ایرانی این حوزه، توان فنی لازم برای کار و شراکت را ندارد.
آخرت دوست افزود: دوستان اعلام کنند که چه تعریفی از مشارکت در صنعت دارند؟ اساسا تعریفی را برای خود دارند؟ آیا اگر هوندا همین امروز تصمیم به شراکت با طرف ایرانی بگیرد، تولیدکننده ما می تواند در مورد واحدهایی که باید با هوندا همکار شوند، تصمیم بگیرد؟ آیا می دانند کدام واحدهای کاری در کارخانه باید مستقل عمل کنند و در جوینت ونچر دخیل نشوند؟ این سوالات جوابی ندارد و به همین دلیل شراکت در صنعت موتورسیکلت معنی نخواهد داشت.
نظر شما