به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، چند وقتی است در دنیا سلیقه مشتریان به سمت خرید خودروهایی با ظاهر شاسی بلند رفته و به همین منظور شرکت های خودروساز دنیا برای سبقت از یکدیگر و برای جذب نظر مشتریان رو به طراحی و ساخت کراس اور های شهری رفته اند. در این میان کمپانی هایی موفق تر هستند که کراس اور های لوکس با امکانات مدرن و طراحی زیبا داشته باشند.
خانواده پژو سیتروئن با تولید خودروهای لوکس خود با عنوان DS از سال 2010 در مسیر تولید خودروهای لاکچری همانند تولید لکسوس توسط کمپانی تویوتا و یا اینیفینیتی توسط کمپانی نیسان کرده است. تولید DS6 توسط پژو سیتروین به عنوان کراس اوور لاکچری شهری از سال 2014 شروع شد و در مرداد ماه سال 1395 توسط آرین موتور در خانه دی اس تهران رونمایی شد.
آرین موتور اواخر فروردین ماه با برنامه ریزی سفر به منطقه زیبای خالد نبی این فرصت تست و بررسی را با چهار محصول خود از جمله دی اس 6 در اختیار خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو گذاشت.
Ds در طراحی Ds6 فقط از ظاهر لوکس بهره نبرده بلکه طراحی آن را به صورت یک کراس اور لوکس اما اسپرت انجام داده است. در نگاه اول به نمای جلو، لوگوی بسیار زیبای DS که وسط جلوپنجره با خط های هماهنگ کار شده است به چشم می خورد. شاید جذاب ترین بخش طراحی تلفیق جلوپنجره با چراغ های جلو است که به زیبایی نمای خودرو افزوده است.
نمای پشت خودرو هماهنگ با طراحی جلو است، اما نمای جلو از زیبایی بیشتر و چشم نواز تری بهره می برد.
نمای کناری خودرو بسیار ساده اما با حفظ ظاهر یک کراس اوور طراحی شده و هیچ خطوط خواستی به جز کروم های پایین درها و سقف به چشم نمی خورد اما به لطف رینگ های 18 اینچی آلیاژی و اسپرت نمای کناری هم قابل قبول است.
فضای داخل خودرو با تلفیقی از چرم با کیفیت، چوب و فلز طراحی شده است. داخل کابین سقف شیشه ای بسیار خوب با نمای دلباز به همراه سانروف با 4 حالت تنظیم، کار شده است. قربیلک فرمان D شکل و آمپر اسپرت جذابیت های طراحی را چند برابر کرده است اما یکی از ضعف ها طراحی دکمه های زیادی روی قسمت میانی داشبورد کار است که بعضی از آنها شاید اضافی به چشم می خورد و گاه راننده را موقع رانندگی و استفاده از امکانات کمی سر در گم می کند.
روکش صندلی ها از چرم طبیعی کار شده که محیط راحتی را برای سرنشینان فراهم می سازد. برای سرنشینان عقب زیر آرنجی تعبیه شده است که در سفرهای طولانی احساس خستگی نکنند. فضای سرنشین عقب کافی به نظر می رسد اما بهتر است یک خانواده 4 نفره از این خودرو استفاده کنند.
صندلی های راننده و سرنشین مجهز به ماساژور البته با عملکرد ضعیف و نه آنچه که از یک خودروی لوکس انتظار می رود و با قابلیت تنظیم 8 جهت برقی است. فضای صندوق عقب حدود 500 لیتر و در صندوق عقب به صورت برقی به همراه سنسور حساس به موانع است.
پشت فرمان
دید راننده در نماهای جلو و کناری بسیار خوب است ولی در آینه عقب بخاطر ابعاد کوچک شیشه عقب دید خوبی را به راننده نمی دهد اما این ضعف به خاطر آینه های جانبی خوب و موقع استفاده از دنده عقب با کمک دوربین دید عقب و مانیتور خودرو به حساب نمی آید. DS6 مجهز به سیستم استارت دکمه ای است. کنسول وسط و دکمه ترمز پارک برقی جای خوبی قرار گرفته است.
در پایین اهرم دنده دکمه دایره ای شکل برای انتخاب رانندگی با 5 حالت قرار گرفته است. فرمان خودرو بسیار نرم و با طراحی زیبای آن و محل قرارگیری مناسب کلیدهای کنترل بر روی آن حس خوبی به راننده منتقل می کند.
Ds6 مجهز به موتور 1600 سی سی 16 سوپاپ توربوشارژ با حداکثر توان 167 اسب بخار و گشتاور 240 نیوتن بر متر و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک است که عملکرد بسیار نرم، روان، سریع و هماهنگی با موتور دارد. این گیربکس تمایل زیادی به سبک کردن دنده دارد و همین موضوع باعث می شود دور موتور در پایین ترین حد ممکن و در نتیجه مصرف سوخت حداقل و صدای موتور داخل کابین بسیار کم به نظر رسد .
با کمی فشار به پدال گاز گیربکس عمکلرد حالت اسپرت از خود نشان داده و خودرو شتاب خوبی می گیرد. در نهایت عملکرد موتور و گیربکس این خودرو رضایت شما را جلب خواهد کرد.
پدال ترمز بسیار نرم است و DS6 را به راحتی متوقف و حس اطمینان به راننده می دهد. در تست قابلیت های دینامیکی و پایداری خودرو در پیچ های تند نزدیک خالد نبی این خودرو از تعادل خوبی بهره می برد که در این تست نمره قابل قبولی کسب کرد.
مخزن سوخت این خودروی کم مصرف با استاندارد آلایندگی یورو 4، 60 لیتر است که در تست های شهر و جاده میانگین مصرف 6/7 لیتر در 100 کیلومتر نشان می دهد.
چالش DS6 در تپه های خالد نبی
بعد از تست جاده ای این خودرو وقت چالش کشیدن و متفاوت ترین تست از DS6 رسید. همیشه در تبلیغات برند دی اس این فرانسوی لوکس را در جاده و شهرهای بسیار زیبا و آرام دیده ایم اما این بار DS6 برای تست آفرود به کنار میتسوبیشی اوتلندر در تپه های خاکی با شیب حداقل 30 درجه آمد تا قدرت خود را در کنار زیبایی به رخ بکشد.
در تست قابلیت های آفرودی اگر این خودرو به سیستم 4WD مجهز و کمی ارتفاع بیشتری داشت به طور قطع می توان گفت برای آفرود و سفر در مناطق کوهستانی انتخاب مناسبی بود اما با همه این احوال در این تست هم نمره قابل قبولی کسب کرد.
امکانات رفاهی و ایمنی
از سایر امکانات رفاهی و امینی DS6 می توان به 6 کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل هرزگردی، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی،کروز کنترل مجهز به محدود کننده سرعت، سیستم هشدار نقطه کور، سیستم استاپ-استارت جهت کاهش مصرف سوخت، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دید عقب، چراغ های جلوی زنون، مه شکن های جلو با گردش اتوماتیک، آیینه وسط الکتروکرومیک، درب صندوق عقب برقی، تنظیم برقی، گرمکن و ماساژور صندلی های جلو، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، صفحه نمایش لمسی 7 اینچی، سیستم تهویه خودکار به همراه دریچه برای سرنشینان عقب، سیستم کنترل کیفیت و تصفیه هوا مجهز به یونایزر، باز کن دریچه باک برقی اشاره کرد.
در آخر
اگر دنبال سوار شدن به خودرویی خاص با امکانات زیاد، ایمنی و سواری خوب و مناسب که برای سفر های کوتاه و بلند در جاده های شهری و بعضا خاکی مناسب باشدDS6 با قیمت 230 میلیون تومان می تواند یکی از مناسب ترین گزینه های موجود در بازار باشد.
پرشین خودرو: گروه تست و فنی
کد خبر 72256
نظر شما