به گزارش«پرشین خودرو»، همانند نام، پرچم و نشان هر کشور در شناخت آن سرزمین نقش مهمی دارد و نشان دهنده انگیزه ها، آرمان ها چگونگی نگرش سیاسی، مذهب و فلسفه یک ملت و در مجموع بیان کننده شرایط جغرافیایی، فرهنگی و حوادث سرنوشت ساز در تاریخ یک ملت است.
هر کشور با ترکیبی از رنگهای مختلف، نمادی منحصر به فرد برای خود و مردمش ساخته است که به عنوان هویت آن کشور به شمار میرود.
اما واقعا در پس انتخاب این رنگها چه مفاهیم و انگاره هایی پنهان است. یا اینکه مردم هر کشور به طور تصادفی وربرحسب سلیقه آنها را کنار هم قرار دادهاند.
با هم به بررسی پرچم رسمی برخی از کشورهای جهان در قاب تصویر می پردازیم:
پرچم جمهوری اسلامی ایران
سبز، سفید و قرمز پرچم سه رنگ ما را تشکیل می دهد. در فرهنگ ایرانی سبز نشاندهندهی رشد و شادی، سفید به معنای صلح و قرمز متناظر با شجاعت، آتش و عشق است. عبارت "الله اکبر" ۲۲ بار روی این پرچم تکرار شده (۱۱ بار بر روی قرمز و ۱۱ بار بر روی سبز) که نماد روز ۲۲ بهمن است. نماد وسط پرچم نیز طراحی زیبایی از کلمهی الله به شمایل گل لاله است.
پرچم انگلیس
متشکل از صلیب قرمز سنت جورج (قدیس حامی انگلستان)، صلیب سنت پاتریک (قدیس حامی ایرلند) و صلیب ضربدری سنت اندرو (قدیس حامی اسکاتلند) است. با این که ولز نیز جزئی از انگلستان است، اما در پرچم به آن اشارهای نشده است، چرا که ویلز زمان طراحی پرچم، بخشی از خاک انگلیس بود.
پرچم ایالات متحده آمریکا
این پرچم از زمان طراحی خود در سال 1775 تا به امروز 26 مرتبه تغییر و تحول پیدا کرده تا به شکل فعلی خود رسیده است. پرچم ایالات متحده در ابتدا مشابه پرچم کمپانی هند شرقی بریتانیا بود. این پرچم امروزه 13 باند (خط) سفید و قرمز دارد و پنجاه ستاره. 13 باند نشان 13 مستعمره ای است که برای اولین بار علیه بریتانیا قیام نمودند و منجر به استقلال آمریکا شدند. 50 ستاره سفید در یک زمینه آبی نیز نشان 50 ایالتی است که امروزه عضو ایالات متحده آمریکا می باشند. لازم به ذکر است که هر یک از 50 ایالات متحده خود بطور جداگانه پرچم رسمی ایالت خود را نیز دارند.
پرچم پادشاهی عربستان سعودی
این پرچم دارای زمینه سبز رنگ و با جمله "لااله الا الله محمدرسول الله" است و یک شمشیر افقی که سمت چپ قرار گرفته شده است، به عنوان نماد عدالت و نشان عبدالعزیز بن سعود به عنوان اولین پادشاه عربستان سعودی است. نکته جالب در مورد این پرچم این است که استفاده از آن تنها در مراسم های رسمی مجاز است!
پرچم جمهوری ترکیه
پرچم ترکیه امروزی از ماه و ستاره سفید رنگ و پیش زمینه سرخ رنگ تشکیل شده است. رنگ سرخ پرچم ترکیه نشان پیشرفت جمهوری ترکیه و رنگ سفید استفاده شده در ماه و ستاره نشان پاکیزگی مردم ترکیه است. ستاره امپراطوری عثمانی هشت گوشه بود که بعد از فروپاشی امپراطوری عثمانی ستاره هشت گوشه تبدیل به ستاره پنج گوشه گردید. ماه و ستاره در واقع نشانی از اسلام است. البته برخی تاریخ نگاران معتقدند که ماه نماد امپراتوری ساسانی ایران بوده و به گونه ای چشمگیر بر روی تاج شاهان آن نمود داشته است. لازم به ذکر است که این پرچم از قبل اسلام نیز در آسیای صغیر استفاده قرار می گرفته است.
پرچم کانادا
مدت زیادی نیست که علامت برگ چنار، روی پرچم رسمی کانادا قرار گرفته است. این پرچم در سال ۱۹۶۵ و پس از بحثهای طولانی لستر بی پیرسون (نخست وزیر وقت) طراحی شد. برگ چنار به عنوان نماد جشن طبیعت و محیط زیست در پرچم کانادا به کار رفته است.
پرچم جمهوری فرانسه
قرمز، سفید و آبی، رنگ سفید پرچم فرانسه نشاندهندهی پادشاه بوده و هم چنین رنگ خانهی بربن (Bourbon) است که تا پیش از انقلاب فرانسه بر این کشور حکمرانی میکرد. قرمز و آبی نشان دهندهی شهر پاریس هستند؛ این دو رنگ توسط انقلابیونی مورد استفاده قرار گرفته بود که در سال ۱۷۸۹ به سمت باستیل روانه شدند.
پرچم جمهوری فدرال آلمان
مشکی، قرمز و طلایی وابستگی آلمانیها به این سه رنگ به سال ۱۸۴۰ بازمیگردد که پارلمان فرانکفورت مشکی، قرمز و طلایی را به عنوان رنگهای رسمی آلمان اعلام کرد. گفته میشود که این رنگها نشاندهندهی دموکراسی هستند و شکل فعلی پرچم پس از اتحاد دو آلمان معرفی شد.
پرچم جمهوری هندوستان
پرچم هند یک پرچم سه رنگ افقی است که از سه رنگ زعفرانی، سفید و سبز – رنگ زعفرانی پررنگ نماد میهن پرستی، رشادت و فداکاری، رنگ سفید نماد صلح و صفا، خلوص، پاکی و صداقت و رنگ سبز آن نشانه موفقیت، ایمان و سر سبزی کشور-که نماد "آشوکا چاکرا" (یک چرخ با 24 پره به رنگ سرمه ای بعنوان نماد قانون و به بیانی دیگر نماد حرکت آرام رو به جلو و تعامل با دیگران و دوری جستن از سکون و انزوا و انفعال) این پرچم در 22 ژوئیه 1947 تصویب شد.
پرچم جمهوری خلق چین
قرمز نشاندهندهی انقلاب کمونیستی در چین و پنج ستارهی طلایی و ارتباط آنها نماد اتحاد مردم چین تحت رهبری حزب کمونیست این کشور (CPC) است. جهت ستارهها (چهار ستارهی کوچکتر در اطراف یک ستارهی بزرگ) نشاندهندهی اتحاد در کنار خوبی برتر است.
منبع: جام جم
نظر شما