به گزارش پرشین خودرو، محمد علی نجفی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پنجاهمین روز شروع به کار خود که امروز(دوشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: شهر ما در کنار همه زیباییها و ظرفیتهای بیمانندش در معرض تهدیدهایی قرار دارد که ایجاب میکند وضعیت زیستپذیری، پایداری، آسایش، آرامش روانی و اجتماعی آن را به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار دهیم.
شهردار تهران گفت: سیاستهای شهری در چند دهه اخیر، از یک سو به افزایش داشتهها و امکانات شهری منجر شده و از سوی دیگر زیستپذیری و پایداری آن را کاهش داده است و با آن که دستاوردهایی داشتهایم، برای نمونه در زمینه حمل و نقل عمومی یا وضعیت معابر و راههای شهری، اما کیفیت محیط اجتماعی و محیط زیست شهری یا منبع تامین منابع مالی مورد نیاز شهر در وضعیت مطلوبی نیست.
نجفی تصریح کرد: سیاستهای شهری طی دهههای متمادی عمدتا معطوف به اداره روزمره شهر بوده و به آینده شهر کمتر اعتنا داشته است و در نتیجه در ارتقای زیستپذیری و پایداری شهری موفقیت چندانی نداشته است.
نقد مدیریت شهری، هویتی شده است
وی افزود: در حال حاضر نقد مدیریت شهری، هویتی شده است و این امکان نقد و تغییر سیاستها را دشوار ساخته است. تصور اینکه اگر این فرد یا آن فرد بیاید یا این جناح یا آن جناح بیاید شهر دچار مشکل میشود یا مشکلات به تمامی حل میشود، تصور واقعبینانهای نیست. ما به علت هویتی شدن سیاست از جمله در حوزه نقد وضعیت شهر، نتوانسته ایم به مفهوم «مصلحت شهر» نزدیک شویم. مصلحت شهر مفهومی معادل «منافع ملی» در سطح کشور است. شهر محل زندگی همه ماست و همه ما جدا از گرایشهای سیاسی و اجتماعیمان به شهری زیستپذیر و پایدار نیازمندیم.
شهردار تهران گفت: در حال حاضر مشکلاتی که با آن ها مواجه هستیم، مشکلاتی است که هم اکنون پیش روی ما است، اما راههای کوتاه مدت به آن پاسخ نمیدهد. شکاف بین مشکلات عاجل و فوری و راههای میان مدت یکی از مسائلی است که در سیاستگذاری شهری با آن رو به رو هستیم. تغییر سیاستها و روشها نیازمند زمان است و مدیران شهری جدید با توقعات و انتظاراتی مواجهاند که نمیتوانند در کوتاه مدت به آن ها پاسخ دهند. برای حل مشکلات و جلوگیری از سرخوردگی مردم، تنها راه مشارکت گسترده مردم است.
نجفی تصریح کرد: تغییر سیاستها پیامدهایی دارد که بار آن برای همه گروهها و اقشار اجتماعی یکسان نیست. برخی گروههای اجتماعی توان تحمل تغییراتی که نیازمند هزینه است را ندارند. برخی گروهها هم از سیاستهایی که در شهر در پیش گرفته شده، بهرهمندی بیشتری داشتهاند. باید کسانی که از رشد شهری در دهههای اخیر بهرهمندی بیشتری داشتهاند، سهم بیشتری در این تغییر برعهده گیرند. کسانی که ساختمانهای بلندمرتبهشان بار ترافیکی برای شهر ایجاد میکند، کسانی که با اتومبیل های لوکس خود نوعی تجمل را بر زندگی شهری تحمیل میکنند، باید در تامین این هزینهها مشارکت بیشتری داشته باشند. نتایج نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که این باور در بخش مهمی از جمعیت شهری عمومیت یافته است که کسانی که برخوردارترند، باید در تامین هزینههای شهری سهم بیشتری بر عهده گیرند.
پایتخت متناسب با معلولان جسمی طراحی نشده است
شهردار تهران خاطرنشان کرد: یکی از موارد بیتوجهی در طراحی شهر تهران و تصمیمگیریهای شهری را میتوان در موضوع معلولان جسمی مشاهده کرد که نمیتوانند از امکانات شهری بهره ببرند، باید اعتراف کنیم که شهر تهران به هیچ عنوان مناسب افراد ناتوان جسمی نیست و ما از این بابت شرمنده هستیم.
وی یادآور شد: این موضوع یکی از کارهای زمانبر است تا ما بتوانیم تهران را به شهر دوستدار اقشار مختلف تبدیل کنیم.
نجفی در خصوص میزان بدهیهای شهرداری تهران گفت: بعضی بدهیها به صورت معجزهوار کشف میشوند. بدهی شهرداری حدود 30 هزار میلیارد تومان است که 18 هزار میلیارد آن به بانکها و عموما بانک شهر و 9 هزار میلیارد آن به پیمانکاران و 3 هزار میلیارد آن به سایر بدهیها مربوط میشود.
شهردار تهران در خصوص واگذاری شهر آفتاب و فروشگاههای زنجیرهای شهروند به بانک شهر گفت: شهر آفتاب و شهروند هنوز به بانک شهر واگذار نشدند، اما حاضر هستیم بانک شهر را در اداره شهر آفتاب و شهروند مشارکت دهیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر موضوع املاک نجومی و نحوه واگذاریها و نقش نجفی در افشای تخلفات املاک نجومی اظهار داشت: آقای قالیباف در تلویزیون از من به عنوان افشاگر املاک نجومی نام برد که بنده تکذیب میکنم. داستان این بود که ما در تابستان 95 با دوستان اصلاحطلب از جمله اعضای شورای قبل جلسه داشتیم. یکی از اعضا گزارشی به من داد که مربوط به املاک شهرداری بود. در آن گزارش دیدم نامه از طرف سازمان بازرسی کل کشور خطاب به شوشتری است و همان جا به او گفتم چون این گزارش نهایی نیست، به نظر من افشا نکنید. وی از آن گزارش یک نسخه به من داد و من آن را فقط در اختیار دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری قرار دادم. بنابراین در افشای املاک نجومی نقشی نداشتم. همان فرد یک نسخه از گزارش را به اعضای حاضر در جلسه از جمله یاشار سلطانی داد که بعد از دو سه روز مشاهده کردیم که در فضای مجازی منتشر شده است.
وی ادامه داد: در رابطه با املاک نجومی، قالیباف مشاور خاصی معرفی کرده بود که تمام مسائل مربوطه را با دستگاه قضایی دنبال میکرد. بنده وقتی شهردار شدم با توجه به آن نامه از شوشتری پرسیدم گزارش بازرسی چه شد؟ که گفت قالیباف شخص دیگری را مسئول قرار داده است و وقتی از شخص مسئول سوال کردم، ایشان به ما گزارش نداد و لذا چند روز طی نامهای به دادستانی اعلام کردم این شخص نماینده ما نیست. همچنین ذکر این نکته ضروری است که بعضی از افراد در آن گزارش نبودند. بعضی هم در مورد املاک نجومی متهم هستند که هنوز جزییات آن مشخص نیست و ما برای تشخیص این موضوع کمیته سه نفرهای را تشکیل دادیم.
شهردار تهران در مورد سوال خبرنگاری مبنی بر قرار دادن شخص خاصی به عنوان مدیر که در فضای مجازی از او نام برده شده بود و انتقادات فراوانی را به دنبال داشت، گفت: بسیاری از افراد در فضای مجازی در این رابطه به من حمله کردند، اما اصل این داستان غلط بود و اصلا قصد نداشتم تا اسم فردی را که نام او مطرح شده را در جایی به کار بگیرم.
وی افزود: برای انتخاب مدیران حرفهای در شهرداری طی دو ماه آینده در جهت شفاف سازی و شایستهسالاری فراخوان خواهیم داد که این مدیران باید شاخصههای مشخصی داشته باشند.
شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ژاپن در رابطه با برنامه مدیریت شهری برای جذب سرمایهگذاری خارجی بیان کرد: به نظر من این ضعف شهرداری بوده که از سرمایه خارجی استفاده نکرده است، در حالی که شهر تهران ظرفیتهای بسیاری جهت جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی دارد و ما در همین رابطه چند طرح مثل استفاده از پسماند، استفاده از زباله برای تولید برق که میتواند ارزش افزوده ایجاد کند، در دست اقدام داریم و یکی از اهداف سفرمن به کره همین موضوع است.
نجفی اضافه کرد: برقی کردن خودروها و موتور سیکلتها نیز یکی از زمینههای مناسب برای جذب سرمایهگذاری خارجی است که باید یک تیم قوی برای آن در نظر گرفته شود.
نظر شما