به گزارش پرشین خودرو به نقل از دنیای اقتصاد، این در حالی است که رصد مواضع کشورهای اروپایی بهخصوص فرانسویها نشان میدهد آنها قصدی مبنیبر لغو این قراردادها ندارند.پس از توافق هستهای و برجام، خودروسازان فرانسوی جزو اولین شرکتهای خارجی بودند که اقدام به عقد تفاهمنامه و قرارداد با شرکتهای خودروساز ایرانی کردند.
بر این اساس، پژو با ایران خودرو قرارداد همکاری مشترکی به امضا رساند و رنوییها نیز با ایدرو وارد فاز شراکت شدند و سیتروئن هم اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با سایپا کرد.
حالا با توجه به اظهارات اخیر رئیسجمهوری آمریکا و شائبههایی که در مورد خروج این کشور از برجام ایجاد شده، نگرانیهایی درباره سرنوشت قراردادهای موردنظر نیز بهوجود آمده است. این در شرایطی است که مواضع کشورهای اروپایی و همسو نشدن آنها با ایالاتمتحده آمریکا، نشان میدهد خودروسازان فرانسوی عزمی برای خروج از ایران یا تعلیق فعالیت خود در کشور ندارند.
اتفاقا اواخر هفته گذشته نیز وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور بهدنبال سنگ اندازی در مسیر تجارت کشورهای اروپایی با ایران نیست. هرچند البته خروج آمریکا از برجام مشکلاتی را بر سر راه فعالیت شرکتهای اروپایی در ایران ایجاد خواهد کرد،اما این اتفاق الزاما به معنای خروج آنها از کشور و لغو قراردادهایشان با خودروسازان ایرانی نیست.
به اعتقاد برخی کارشناسان، حتی سرمایهگذاری احتمالی پژوسیتروئنیها در بازار آمریکا نیز نمیتواند فعلا مانعی بر سر راه حضور این شرکت در ایران باشد؛ زیرا برنامه حضور آنها در آمریکا یک پروسه ۱۰ساله است. نکته دیگر اما اینجاست که خودروسازان خارجی حاضر در ایران بهخصوص فرانسوی ها، واکنش منفی و نگرانکنندهای نسبت به اظهارات اخیر ترامپ نشان نداده وحرفی از رفتن و تعلیق قراردادها نیز نزدهاند.
پرشین خودرو: موضعگیری اخیر دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در قبال «توافق هستهای» و حمله او به برجام، نگرانیهای را در مورد سرنوشت قراردادهای خارجی خودروسازی ایران بهوجود آورده است.
کد خبر 82792
نظر شما