به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، محققان دانشگاه کونستانز در آلمان سیمان ضدترک ساخته اند. میتوان از این سیمان برای احداث ساختمانهای بسیار بلند استفاده کرد. اما مهمتر از آن، چنین سیمانی برای احداث ساختمانهای ضدزلزله بسیار کارآمد است.
هلموت کولفن استاد دانشگاه در این باره میگوید: مهمترین عامل ترک خوردن سیمان ماده هیدارت سیلیکات کلسیم یا ماده پیوند دهنده در سیمان و بتن است. هر چند این ترکیب قدرت زیادی دارد، اما ارتجاع پذیر نیست. در همین راستا ما نانوساختار سیمان را تغییر دادیم و به عبارتی با الهام از ستون فقرات خارپوست دریایی ساختار این ماده را مرتبتر کردیم.
ستون فقرات این حیوان از مادهای کریستالی به نام کالسیت ساخته شده که ظریف است. البته جنس ستون فقرات ماندگارتر از مواد خامی است که در معماری به کار میرود.
درهرحال محققان با تغییر ساختار سیمان در مقیاس نانو و شبیه کردن آن به ساختار ستون فقرات موجود دریایی، توانستند آن را انعطاف پذیر کنند تا ترک نخورد.
محققان در آزمایشها متوجه شدند میتوان با استفاده از این ماده سیمانی ساخت که ۴۰ تا ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از نمونههای فعلی است.
پرشین خودرو: محققان با الهام از ستون فقرات یک موجود دریایی سیمانی ساخته اند که ترک نمیخورد و میتوان از آن برای احداث ساختمانهای ضدزلزله استفاده کرد.
کد خبر 85688
نظر شما