به گزارش پرشین خودرو به نقل از جام جم آنلاین، تمام وسایل نقلیه از لحاظ فنی از اجزای گوناگونی ساخته شدهاند که هرکدام وظیفهای را بر عهده دارند. یکی از این اجزای مهم و تاثیرگذار در خودرو، سیستم ترمز است که خود از اجزایی چون لنت، پدال، سیلندر و … تشکیل شده است. در این مطلب قصد داریم تا با لنت ترمز بیشتر آشنا شویم و انواع آن را بشناسیم.
لنت ترمز قسمت مهمی از سیستم ترمز است که با اصطکاکی که در چرخ بوجود میآورد سبب کاهش سرعت خودرو و توقف آن میگردد. عدم بازرسی به موقع لنتها امکان دارد تا خسارتهای سنگینی همچون تصادف، خوردگی رینگ و… را به شما تحمیل کند. از دیگر موارد مهم برای لنتها این است که بدانیم چه نوع لنتی مناسب خودروی ما است و بیشترین بازده را دارد.
لنت ترمز به ۵ نوع تقسیم میشود:
لنت ترمز ارگانیک (NAO)
این لنت ترمزها به دلیل ساختار نرمی که دارند، بسیار بی صدا کار میکنند و در بسیاری از خودروهای جدید استفاده میشود.همچنین از این لنتها در ماشین آلات صنعتی نیز استفاده میشود که همان بی صدا بودنش از مهمترین دلایل انتخاب این نوع لنت است. البته یکی از اشکالاتی که در این نوع لنتها وجود دارد عمر کوتاه آنها است. این نوع لنتها به دلیل گیرایی بالا و نرم بودنشان زود تمام میشوند و نمیتواند انتخاب مناسبی برای خودروهایی که در سطح شهر رفتوآمد زیادی در طول شبانهروز دارند، باشد.
لنتهای سرامیکی (Ceramic Brake Pad)
لنتهای سرامیکی از ترکیب مواد سرامیکی و مواد ارگانیک ساخته شده است و به نوعی میتواند جز لنتهای ارگانیک NAO هم به حساب بیاید. نکته حائز اهمیت در این لنتها استفاده از سرامیک به اندازه درست است چون اگر بیشتر یا کمتر از حد درست به کار رود، صدای زیاد تولید میکند یا از قدرت گیرایی آن کم میشود.
لنتهای نیمه فلزی (Semi Metallic)
لنتّهای نیمه فلزی بدلیل استفاده از عناصر فلزی در داخل آنها به این نام شناخته میشوند. نیمه فلزیها بیشتر مورد استفاده خودروهای جادهای است و حدودا ۶۰٪ خودروهای جدید به صورت استاندارد از این نوع لنتها استفاده میکنند. از مزایای این لنتها این است که انتقال حرارت بالایی دارند و خنکتر از لنتهای ارگانیک کار میکنند. کارایی بهتر این نوع لنتها در دماهای بالا است و همچنین از طول عمر بالایی برخوردارند و قیمت پایینتری نسبت به سرامیکیها دارند ولی اگر برای شما بیصدا بودن آیتم مهمی است احتمالا باید سراغ لنتهای ارگانیک بروید.
لنتهای با فلز کم (Low Metal)
در این لنتها حدود ۲۰٪ وزن را فلزات تشکیل میدهند و بقیه را مواد ارگانیک و غیر ارگانیک. این لنتها بیشتر مورد استفاده خودروهای لوکس اروپایی است و قدرت ترمزگیری خوبی دارند ولی تولید صدا و گرد لنت بالایی دارند.
اما چون خودروهای مدرن و لوکس خارجی از قدرت ساخت بالایی برخوردار هستند و پیکره خودرو با بالاترین دقت در کنار هم قرار گرفتهاند، صدا به گوش افراد داخل خودرو نخواهد رسید.
لنتهای زینتری(Sintered Brake Pad)
این نوع لنتها بیشتر برای خودروهای آفرود(Offroad)، خودروهای مسابقهای و هواپیما مناسب است. در صورت استفاده برای خودروهای معمولی قدرت ترمزگیری به شدت کاهش پیدا میکند و یکی از اشکالاتی که دارند این است که این لنتها دیسکهای ترمز را به شدت میساید و عمر دیسک را کم میکند.
در نهایت قابل ذکر است که بدانیم سازندگان خودرو تحقیقات زیادی بر روی سیستمهای ترمز خود کردهاند و متناسب با مدل ساخته شده، یکی از این نوع لنتها را در سیستم ترمز خودرو به کار میگیرند. مهندسین با تجربه و حرفهای در کارخانه خودروسازی میتسوبیشی نیز با انجام تحقیقات گسترده، از بهترین نوع لنت ترمز در انواع خودروهای خود استفاده میکنند. از دیگر نکات مهم در رابطه با لنتهای ترمز این است که برای حفظ ایمنی خودرو، باید برای لنتها بازدید دورهای انجام دهیم تا از وضعیت سلامت آنها آگاه شویم.
پرشین خودرو:لنت ترمز قسمت مهمی از سیستم ترمز است که با اصطکاکی که در چرخ بوجود میآورد سبب کاهش سرعت خودرو و توقف آن میگردد.
کد خبر 86911
نظر شما