به گزارش پرشین خودرو به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، عبدالهاشم حسننیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس این سازمان ضمن خوشامدگویی به هیأت تركمنستانی، اظهار داشت:موضوعات مربوط به توسعه حمل و نقل جادهای و ترانزیتی بین دو كشور جمهوری اسلامی ایران و تركمنستان از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است و ما به یقین خواستار توسعه این مناسبات و رفع پارهای از موانع ترانزیتی در این زمینه هستیم.
وی با بیان این كه در مذاكرات كارشناسی صورت گرفته بین دو طرف پیرامون رفع برخی از مشكلات ترانزیتی اجرای موافقتنامه دوجانبه حمل و نقل جادهای كالا و مسافر تأكید شده است، افزود: اتخاذ سیاستهای مربوط به اخذ عوارض تردد، موجب كاهش روند رو به رشد روابط فیمابین دو كشور گردیده است از این رو طرف ایرانی آمادگی دارد هر زمان طرف تركمنستانی اعلام نماید عوارض تردد میان دو كشور حذف گردد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین تصریح كرد:در زمینه توسعه همكاری در حوزه انتقال دانش و تجربیات ارزشمندی كه جمهوری اسلامی ایران در زمینه نگهداری راه، تأسیسات جانبی و سیستمهای حمل و نقل هوشمند بدست آورده است، آمادگی هرگونه همكاری و مشاركت خود را اعلام میدارد.
وی با اشاره به این كه بخش خصوصی حمل و نقل جادهای در گسترش ترانزیت از جایگاه ویژهای برخوردار است، افزود:باتوجه به افزایش تردد ناوگان حمل و نقل جادهای بین دو كشور، تشكلهای حمل و نقل جادهای بینالمللی میبایست به طور مستمر دیدار و گفتگو داشته باشند و چنانچه با موانع و مشكلاتی مواجه شوند مقامات ذیربط دو دولت موارد را پیگیری و حل و فصل خواهند نمود.
چمعه گلدی قارایوف وزیر حمل و نقل جادهای تركمنستان با بیان این كه تركمنستان برای توسعه بخش حمل و نقل جادهای و ایجاد كریدورهای مناسب ترانزیتی اقدامات قابل توجهی را به انجام رسانده است، افزود:اجرای این اقدامات و پروژهها، موجب توسعه سیستم حمل و نقل جادهای در منطقه و تسهیل تردد ناوگان جادهای كالا و مسافر بین كشورهای منطقه و گسترش همكاریهای اقتصادی منطقهای خواهد شد.
وی با اشاره به موقعیت مناسب تركمنستان در بهكارگیری از ظرفیتهای ترانزیتی در منطقه، یادآور شد:هدف اصلی از توسعه ترانزیت، پیشرفت همكاریهای فیمابین كشورهای منطقه و ارتقای سطح زندگی ملتها از نظر اقتصادی، فرهنگی و سایر زمینهها است.
وزیر حمل و نقل جادهای تركمنستان ابراز امیدواری كرد با برگزاری چنین نشستهایی سطح همكاریهای حمل و نقلی این دو كشور بیش از پیش افزایش یافته و رفع موانع و مشكلات موجود تسهیل و تسریع گردد.
براساس این گزارش رضا نفیسی مدیركل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی طی سخنانی بر حذف كلیه عوارض میان دو كشور تأكید كرد و افزود:طرف ایرانی در این زمینه از هماكنون اعلام آمادگی نموده و امیدواریم به مرحلهای دست یابیم كه تردد كالا و مسافر به راحتی بین دو كشور انجام و توسعه نماید.
وی همچنین به موضوع راهاندازی سرویسهای منظم اتوبوسرانی بین دو طرف اشاره كرد و افزود:در این زمینه پیشنهاد میگردد برای تسهیل در تردد مسافران سرویسهای مسافری منظمی راهاندازی شود و طی نشستهایی با حضور شركتهای حمل و نقل جادهای مسافری دو كشور، قراردادهای لازم تنظیم و مبادله شود.
این گزارش حاكی است مقرر شد موارد مطروحه از سوی مراجع ذیربط طرف تركمنستانی مورد بررسی قرار گرفته و در نشست آتی كمیته حمل و نقل جادهای دو طرف تفاهم نامه مربوطه تنظیم و امضاء شود.
نظر شما